Pikavisiitti Tukholmaan

Edellisestä Tukholman-matkastani on ainakin 7 vuotta aikaa. En siis yhtään vastustellut, kun Visit Swedeniltä tuli kutsu päivän kestävälle ruokabloggaajavisiitille kaupunkiin. Ihan mahtavan hauska reissu!

tukholma1

Bloggaajajoukkomme koostui ihanan erilaisesta, mutta samalla niin rennosta ja hauskasta porukasta. Mukana oli vain yksi entuudestaan tuttu naama (ihana Soppa-Hanna), jonka lisäksi sain kunnian tutustua Siskot kokkaa-Nelleen, Paikka auringossa-Doritiin ja viiniharrastaja Elämän pienet ilot-Ilkkaan. Puhe pulppusi hyvän ruoan, viinin ja bloggaamisen ympärillä koko päivän. Kiitos seurasta kaikille! :)

Pom & Flora

Oppaamme Joonas vei meidät ensiksi aamukahville sympaattiseen Pom & Floraan. Join aamupalaksi ihanaa kardemummaista kauramaito-mustikkasmoothieta. Kahvilasta muuten löytyy kuulemma päivittäin ainakin joku vegaaninenkin vaihtoehto sekä aamiaiselle että lounassalaatille tai -keitolle – Tai jos ei löydy päivän listalta, sellainen kyllä mielellään tehdään :)

pomflora

pomflora2

Pom & Flora

Bondegatan 64

Chokladfabriken

Suklaata nyt ei voi olla raahamatta kotiin, missä ikinä sitten matkustikaan. Mopo meinasi melkein lähteä käsistä kun vitriinistä löytyi monen monta sorttia vegaanista suklaakonvehtia. Ainakin viikuna-marsipaani-rommi kuulosti taivaallisen hyvältä. Pussin kehoituksesta huolimatta en ole vielä ehtinyt maistaa!

chokladfabriken

Chokladfabriken

Renstiernas Gata 12

Green Rabbit Bakery

Kaupungista löytyi myös ruisleipäfanin taivas! Paikallinen ruokakriitikko Lisa Förare Windbladh vei meidät suloiseen Green Rabbit Bakeryyn, joka leipoo lähes kaikki tuotteensa pelkästään ruisjauhoista. Mehevän kostea ja fenkolinen Gotland-leipä oli niin hyvää, että sukat pyöri jaloissa. Saattaa olla, mutustin puolikkaan leivän seuraavana päivänä aamupalaksi…

greenrabbit

greenrabbit2

greenrabbit3

Green Rabbit

Tegnergatan 17

Ihanat ruokakaupat

Kävelytourilla piipahdimme Saltå Kvarnin luomukaupassa ja foodien pienessä taivaassa, Cajsa Wargissa. Jälkimmäisestä bongasin hyllystä mm. lakritsimarmeladia. Se on kyllä to do -listalla heti pikimmiten!

cajsawarg

cajsawarg2

saltakvar

Esperanto, Råkultur ja Shibumi

Kaikkein kiinnostavin kohden kaupungissa oli kuitenkin Sayan Isakssonin ravintolakompleksi, johon pääsimme vierailulle vaikkei pöytävarausta paikasta irronnutkaan, olimme sen verran lyhyellä varoitusajalla liikkeellä. Yläkerrasta löytyy Michelin-tähden fine dining-paikka Esperanto, katutasosta modernia skandinaavis-japanilaisia makuja tarjoava sushiravintola Råkultur ja alakerrasta juuri avattua japanilainen ”pubi” Shibumi.

Isaksson

Mestarista huokui välitön ylpeys omiin tekemisiin. Kuuntelin korvat höröllä (ja ehkä vähän kuola valuen), kun Isaksson kertoili ravintolan itse tehdystä tofusta. Sitä on pakko päästä maistamaan!

rakultur

rakultur2

Katutason Råkulturissa pääsimme maistamaan muutamat suupalat. Minä, joka en olevinani ole japanilaisen ruoan ylin ystävä (enkä pidä merilevästä) olin näistä herkuista aivan haltioissani. Taikasanan vegaani ei aiheuttanut mitään hämminkiä, vaan sain eteeni ihanan riisillä täytetyn kurkkurullan, jossa oli päällä misomarinoituja soijapapuja. Toisessa suupalassa oli riisiä, parsaa sekä pikkelöityä puna- ja keltajuurta. Voi nam! Alakerran Shibumista varataan ehdottomasti pöytä seuraavalla visiitillä. Ja ehkä sitä ennen lounas Råkulturissa? :)

Lisäksi kävimme lounaalla Ruotsin maajoukkuekokin  Isak Wiigin Proviant -ravintolassa ja illallisella Lux Dag för Dagissa. Vegaanillekin järjestyi paikoista ihan maukasta purtavaa, mutta ei ehkä kaikkein mielikuvitsellisinta, ja se paljon puhuttu proteiinikin oli unohtunut matkasta. 

Reissusta jäi kyllä palava halu päästä Tukholmaan mahdollisimman pian uudelleen paremmalla ajalla! Haluaisin kuitenkin kuulla teiltä hyviä suosituksia. Mitä kaupungissa kannattaa juuri nyt syödä, tehdä ja nähdä? Mitkä ovat kaupungin kuumimmat vegaaniruokamestat? Mihin kannattaa mennä nautiskelemaan paikallisia (pienpanimo)-oluita? Mistä saa parhaat leivät? Entä karkit, herkut ja ruokatarvikkeet? Laittakaahan parhaat vinkit jakoon!

sponssi_musta (1)

Reissun tarjosi Visit Sweden

25 vastausta kirjoitukseen “Pikavisiitti Tukholmaan

 1. Onko tuon yhden kaupan nimi oikein. Ainakin hyllyn tuotteet ovat Saltå Kvarnin.

  Kuulostaa hauskalta reissulta joka tapauksessa.

 2. Btv, tuo jauhojen valmistaja on Saltå Kvarn, ei Salta Kvor.

 3. Olitpa nopea! Kiitos vielä matkaseurasta ihana Elina, oli superhauska päivä mahtavassa seurassa!
  (Sun sushit näyttää paremmilta kuin se ei-niin-mun-makuun ollut ankkasushi!)

 4. Södermalmilta löytyy vegaaniravintola Chutney, jossa on myös kahvila yhteydessä. Toinen vastaava on Hermans, jossa on vegaanibuffet. Todella kivoja molemmat paikat ja hyviä herkkuja tarjolla :)

  1. Hermansista olenkin kuullut pelkkää hyvää, sinne on ainakin päästävä seuraavalla visiitillä! :)

   Ja pikavilkaisu Chutneyn sivuille vakuutti myös. Ihan kokonaan vegaaninen paikka se ei kuitenkaan taida olla? Mutta jos vegaanista kakkua on tarjolla, niin pakko ainakin se käydä testaamassa :)

 5. Kiitos ihanasta seurasta, oli mahtava tutustua! Mulla kuvat vielä kortilla, pitää purkaa ja postata pian! :) Halauksia Turkuun! <3

  1. Oli tosi hauska tavata, halauksia sinne Helsinkiinkin! <3

   Odotan kyllä innolla sun kuvasaldoa. Sieltä tulee taatusti jotain kaunista :)

 6. Hermansia minäkin meinasin tulla suosittelemaan, vakkaripaikka aina kun sielläpäin liikutaan :)

 7. Saltå Kvarnin paketit on sitten nättejä, ai että.

  Hermans on tosiaan ehdoton! Se on mun maailman lempiravintoloiden topkympissä, ehkä jopa topvitosessa. Nam nam nam. Söderissä on vaikka miten monta mainiota kasvisravintolaa.

  Tulipas yllättävän kova Tukholma-kuume tästä postauksesta…

  1. Joo, nuo paketit on kyllä nättejä. Taas huomaa, että ruotsalaisilla on tuo brändääminen aika hyvin hanskassa.

   Onko sulla noista muista vegepaikoista jotain hyviä suosituksia? :)

 8. Mä antaisin sitten Hermansille miinus äänen :). Sitä paikkaa jostain syystä aina kaikki suosittelee, mutta kun Tukholmassa on niin monta parempaakin paikkaa. Onhan se kivalla paikalla ja siellä on kesällä kiva puutarha, mutta ruoka ei ole oikein mistään kotosin. Lämpimistä ruoista monet ei ole vegaanisia ja ruoat on vähän haaleita, mauttomia ja usein ylikypsiä. Salaattipöydästä löytyy toki vaihtoehtoja, mutta ainakin me syödään kotona paljon parempaa ja freessimpää ruokaa.

  Mun vinkit:
  Goodstore, lähes vegaaninen ruokakauppa, klassikko aina Tukholman reissuilla. http://www.goodstore.se

  Lao Wai. Täysin vegaaninen kiinalainen ravintola, todella hyvää ja tuoretta ruokaa, makuelämyksiä. Myös viinilista tosi hyvä ja viimeisen päälle mietitty. Pöytävaraus tarvitaan ehdottomasti.

  Lounaalle mun uusi suosikki Falafelbaren http://www.falafelbaren.se. Loistavat falafelit ja lisäkkeet!

  Tosi hyvät vegaaniset pizzat: Pizzeria O’Mamma Mia.

  Enemmänkin vinkkejä toki löytyy, mutta en tähän hätään ehdi enempää kirjoittelemaan. Tukholma on kiva kaupunki :)

  1. Kiitos tästäkin näkökulmasta! Mä en itse ole buffetpaikkojen ylin ystävä, ja vaikka niissä on maailmallakin tullut ravattua, ei ole vielä yhtään superhyvää paikkaa tullut vastaan. Usein se on vähän niin, että kun on tsiljoonaa eri sorttia, ei kaikki ruokalajit millään toimi, eivätkä varsinkaan yhdessä. Paljon kehutussa Silvopleessäkin tulee kouluruokalafiilis.

   Mutta kiitos näistä vinkeistä. Laitan korvan taakse! :)

 9. Oli tosi hauskaa tavata viimein! :) Multa meni selvästi tuo Shibumin nimi ohi, joten korjasin sen juttusi perusteella:)

  Kiitos vielä todella mukavasta seurasta kanssamatkaajalle, otetaan uudestaan toisissa ympyröissä:)

 10. Hermansin taso on ehkä parin viime vuoden aikana hieman laskenut, mutta kyllä se edelleen on kokeilemisen arvoinen varsinkin kesällä, kun terassi on käytössä. Chutneyta suosittelen!
  Kaupoista tulee mieleen tämä: http://www.ekoaffaren.se/ ja täältä http://www.blueberrylifestyle.se/om-blueberry/ saa ihanat smoothiet!
  Jos aikaa on enemmän, myös keskustan ulkopuolelta löytyy vaikka mitä: Rosendals Trädgård (http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000003) on tutustumisen arvoinen, vaikkei vegaaninen olekaan. Ja Ulriksdals Trädgådscafeétin (http://rappne.nu/tradgardscafeet/) lounasbuffet on hyvä ja raikas, mutta sekään ei valitettavasti ole täysin vegaaninen – kasvislounas joka tapauksessa. Ja vaikka Sundbybergissä sijaitsevan kivan pizzerian (http://flatbread.se/) listalla on vain yksi vegaaninen pizza, uskoisin myös muiden vaihtoehtojen olevan mahdollisia.

 11. Chutney niinku monet on jo sanonut. Se ei oo kokonaan vegaani, mutta kasvis ja suurin osa annoksista ja kakuista (!!) on vegaanisia. Siinä Chutneyn vieressä on myös muutama muukin kiva kahvila (blå lotus esim.), joista saa vegaanijuttujakin. Mutta ne tarjoilee myös lihaa.

  Hermans on ihan jees, mutta ihan tosi kallis ja niillä on samat ruoat aina. Huolimatta siitä, että ns. teema vaihtuu niin ne ruoat onnistuu aina maistumaan samalta? Mutta jos siellä kerran käy niin eipä toi haittaa! Jo maisemien ja puutarhan takia kannattaa kyllä käydä kattomassa. Jos ei haluu buffetia syödä niin niillä on kanssa kakkuja. Hyviä kakkuja!

  Lao Wai!! Oon ite syönyt siellä vaan lounasta (aina yksi annos per päivä) koska oon niin pihi ja ne illallishinnat on vähän korkeempia, mutta huhut kertoo, että myös listalla olevat annokset on tosi hyviä.

  Södermanna. Vähän pikaruokahenkinen Medborgarplatsenilla kauppakeskuksen/-hallin yhteydessä oleva vegepaikka paikka: kebabia, hampurilaisia, nachoja jne. About puolet annoksista on vegaanisia. Ei mikään vuosituhannen viihtyisin paikka istua, mutta hyvää ruoka on hyvää. Ja kiva henkilökunta. Ja tosi keskeisellä paikalla jos Söderissä liikkuu.

  Kafe 44. Punkahtava kulttuurikeskus(?)/vegaanikahvila/keikkapaikka. Edullista (ihan käsittämättömän edullista Tukholman hintatasolla) lounasta!

  Joo ja sit tietty vielä StikkiNikki! Jätskii! Lukuisia hyviä sorbetteja ja Götgatanin (ihan medborgarplatsenin kulmalla) liikkeestä saa vegaanista jätskiä! En nyt muista mihin se oli tehty tai mikä maku se ees oli, mutta se oli hyvää kuitenkin :D Mariatorgetilla on toinen liike, mutta siellä ei ainakaan hetki sitten ollut sitä vegejätskii. Mut toisaalta siinä puistossa on kiva istua. Ja ne sorbetit on hyviä.

  Ja sit kannattaa kanssa seurata jos Vegan Soul Train ois jossain. Koska eh, vegaaninen foodtruck? Parasta. https://www.facebook.com/VegansoultrainFoodTruck

  1. Kiitos näistä! :)

   Tuohon Food Truckiin törmäsin itsekin jossain sivustolla – se täytyy ehdottomasti testata!

 12. Hienoja kuvia ja hyviä vinkkejä! Itse kirjoittelin tuossa juuri äsken muutamasta tukholmalaisesta kahvilasta, joita voin suositella, jos viihtyisät ja persoonalliset kahvilat kiinnostavat! :) –> mutteripannu.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights