Sokeriton kamomilla-limejäätee

Jäätee on herkkua, mutta siinä on usein niin paljon sokeria, ettei se oikein sovi terveysintoilijalle jokapäiväiseksi janojuomaksi. Tämä versio on makeutettu stevialla, mutta maistuu silti ihanalta! :)

kamomilla-limejaatee

Stevia ei yleisesti ottaen kuulu makunsa puolesta suosikkeihini ja makeutan leivonnaiset ja juomat ihan reteästi mieluiten sokerilla tai erilaisilla siirapeilla. Lämpimillä ilmoilla tekee kuitenkin usein mieli juoda janoonsa pelkän veden ohella jotain muutakin (eli jääteetä), mutta kannulliseen teetä uppoaa helposti jopa desin verran sokeria – riippuen muista ainesosista. Kaivoin tänään kaapin perukoilta Goviosid-paketin ja makeutin jääteen tällä kertaa sillä. Lopputuloksesta tuli varsin herkullinen :)

Kamomilla-limejäätee

 • 3 pss Pukkan Golden Chamomile -teetä
 • 1,25 l kiehuvaa vettä
 • 2 tl Goviosidia (tai maun mukaan)
 • 1 limen raastettu kuori
 • 1 limen mehu
 • limeviipaleita ja jääpaloja tarjoiluun
 1. Laita teepussit kannuun ja  kaada kiehuva vesi päälle.
 2. Kun vesi on hiukan jäähtynyt, lisää kannuun Goviosid sekä limen kuori ja -mehu. Jätä teepussit kannuun, kunnes vesi on kokonaan jäähtynyt.
 3. Poista teepussit ja laita tee vielä jääkaappiin viilenemään ainakin muutamaksi tunniksi.
 4. Tarjoa tee limeviipaleiden ja jääpalojen kanssa.

Olen tainnut aikaisemminkin kirjoitella, että tuo Pukkan Golden Chamomile on yksi suosikeistani, mitä tulee teehen. Tai no eihän se teetä oikeastaan ole, vaan hauduketta. Siinä on kamomillan lisäksi vaniljaa ja lakritsijuurta, joten se sopii loistavasti myös erilaisten juomien pohjaksi :) Pukkaa saa ostettua ainakin ekokaupoista, Punnitse & Säästästä ja Turussa esim. Kuudes Maku -kaupasta.

7 vastausta kirjoitukseen “Sokeriton kamomilla-limejäätee

 1. Mä juon jääteeni yleensä makeuttamattomana. Vaati vähän totuttelua, mutta nykyään tykkään. Mulla on kasvamassa steviaa. Saiskohan sillä makeutettua jääteetä? Pitää kokeilla.

  1. Joo, riippuu siitä mitä muuta jääteehen laittaa. Mä tykkään monesti sitrushedelmistä jääteen joukossa ja jos kannulliseen puristaa esim. kokonaisen sitruunan, niin silloin se kaipaa kyllä hiukan jotain makeutustakin kaveriksi :) Normaalisti en koskaan laita (kuuman) teen joukkoon mitään makeutusta, mutta jotenkin jäätee kaipaa edes hitusen jotain makeaa.

   Stevian lehtiäkin voi hyvin käyttää makeuttamiseen. Ne ei kyllä vaan mun suuhun maistu kovin hyvältä…

 2. Mä teen jääteetä niin, että laitan jotain maustettua vihreää teetä lasikannuun ja päälle kylmää vettä. Yleensä laitan hautumaan yön yli, mutta muutama tuntikin riittää. Hyviä teemakuja tähän on Forsmanin päärynätee, lime-sitruuna tai Keisarin malja. Kaikki on hyviä, mutta päärynä ehkä paras. :)

  Tällainen kylmässä vedessä haudutettu tee ei mene (ainakaan näillä laaduilla) kitkeräksi ja on ihanan raikasta, sokeritonta ja teen hyvät aineen säilyvät, kun teetä ei kuumenneta. Esim. päärynän, limen ja sitruunan vivahteet teessä tuovat makua eikä makeutusta oikeasti tarvitse. Kaikki, joilla olen teetä ekankin kerran maistattanut, ovat tykänneet, joten tähän ei tarvitse totutella. Kannattaa ainakin kokeilla, jos kaipaa helpon, hyvän ja raikkaan janojuoman. Teepusseja en suosittele. Jopa luomu Earl Grey irtoteenä toimii. Eli mitä parempilaatuista irtoteetä käyttää, sitä parempaa teestä tulee. :)

 3. Unohdin sanoa, että haudutan teetä jääkaapissa, niin se säilyy hyvin ja on juodessa ihanan kylmää ja virkistävää. :)

 4. Olen tehnyt jääteetä pakuripohjaan. Ensin keittelen kattilallisen tujua pakuria (eihän se nyt itsessään kuitenkaan oikeestaan miltään maistu). Sit vasta ihan lopuksi, kun pakuri on jo hieman jäähtynyt heitän kattilaan kannen alle kaksi pussia teetä hautumaan hetkeksi (yleensä clipperin valkoinensitruunatee) ja kaksi steviapuristetta. Viimeiseksi koko satsi pulloon ja jääkaappiin. Ihan loistava janojuoma kuumalla. Vähän niinkuin kaupan (sitruuna)jääteet, mutta terveellinen, ei yhtään ällömakea ja kaikin puolin namimpi!

  1. Kiitos vinkistä, kuulostaa hyvältä! :) Onko sulla vinkkejä, mistä pakuria saisi ostettua vähän edullisemmin? Se on aika hurjan hintaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights