Helpot soijarouhepasteijat

Kummipoika saa huomenna nimen. Minä lupauduin leivontatalkoisiin ja sain tehtäväkseni suolaiset syötävät.

pasteijat1

Kokeeko muutkin vieraille leipomisen haastavaksi? Leipomuksilla haluaisi aina tietenkin miellyttää kaikkia, mutta aina seurueessa on joku, joka ei tykkää oliiveista, toinen ei siedä sieniä, kolmas inhoaa sipulia ja yksi kaikkea missä ei ole lihaa. Ja sama juttu makeiden leivonnaisten kanssa. Yksi inhoaa kookosta, toinen tummaa suklaata, yhdelle on liian makeaa ja joku tahtoisi gluteenitonta. Olen onneksi vähän oppinut löysäilemään, enkä enää ota niin suurta pulttia siitä jos ruoka ei jollekulle maistu. Silti yritän tietenkin huomioida vieraiden inhokit ja ruokarajoitteet mahdollisimman hyvin! Vegaanina kun osaa itsekin arvostaa sitä, jos tarjolle on laitettu jotakin mitä minäkin voin syödä.

Näitä pasteijoita olen aikaisemminkin syöttänyt sekasyöjäseurueelle hyvällä menestyksellä, eikä vieraat varmasti olisi arvanneet täytteessä olevan soijarouhetta, jos eivät olisi tienneet niiden putkahtaneen vegaanin uunista. Nämä ovat kyllä muutenkin tällaisia huijaripasteijoita, koska oikaisin käyttämällä valmista mausteseosta. Fajitas-mauste tekee ihmeitä soijarouheelle – ja maustaminen onnistuu, vaikkei kummoinen kokki olisikaan.

Helpot soijarouhepasteijat

30-32 kpl

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 200 g herkkusieniä*
 • 2 rkl öljyä
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 0,5 tl paprikajauhetta
 • 1 tl juustokuminaa
 • 2 dl soijarouhetta
 • 1 pss Fajitas-mausteseosta (Old El Paso)
 • 2 dl vahvaa kasvislientä
 • 1 dl kaurakermaa
 • 15-16 lehtitaikinalevyä
 • noin 0,5 dl kaurakermaa voiteluun
 1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi sienet.
 2. Kuumenna öljy ison pannun pohjalla. Lisää sipulisilppu ja kuullota, kunnes sipulit alkavat pehmetä. Lisää sienet. Mausta balsamiviinietikalla, paprikajauheella ja juustokuminalla. Paista, kunnes sienistä ei enää juurikaan irtoa nestettä.
 3. Lisää pannulle kuiva soijarouhe ja fajitas-mauste. Kääntele seosta hetki pannulla ja lisää sitten kasvisliemi muutamassa erässä. Paista soijarouhe aina kuivaksi ennen uuden kasvisliemitilkan lisäämistä.
 4. Kun soijarouhe on turvotettu, lisää pannulle kaurakerma ja paista vielä hetki. Nosta pannu sivuun liedeltä.
 5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ota lehtitaikinalevyt sulamaan (ne sulavat nopeammin, kun levität ne yksitellen pöydälle).
 6. Kun levyt ovat sulaneet käsiteltäviksi, leikkaa levyt neliöiksi. Laita soijarouhetäytettä noin ruokalusikallinen jokaiselle neliölle, taita ne kolmioiksi ja painele sivut hyvin kiinni. Pistele pasteijat haarukalla.
 7. Voitele pasteijat kaurakermalla juuri ennen kuin laitat ne uuniin. Paista pasteijoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Suurin osa kaupan lehtitaikinoista on vegaanisia. Listan vegaanisista valmistaikinoista voit vilkaista vegaanituotteet.net -sivustolta.

*Sienet voi halutessaan jättää pois ja korvata suuremmalla määrällä sipulia.

pasteijat2

Aamulla vielä focaccia uuniin ennen juhliin lähtöä. Ja toivotaan, että kaikki maistuu hyvin vieraille! :) Niin ja mikä tärkeintä, vauva saa sopivan nimen!

P.S. Ensimmäisestä kuvasta huomaa hyvin, miten epätasaisesti tuo meidän vanha karvalakkiuuni paistaa. Että terveisiä vaan vuokraisännälle! Saataisiinko joululahjaksi uusi liesi?

46 vastausta kirjoitukseen “Helpot soijarouhepasteijat

 1. Nonni. Tämähän ratkaisi pienen pasteijaongelman, joka oli. En siis keksinyt täytettä kun aurinkokuivatut tomaatit on niin nähty. Kiitos! :)

   1. Juhlat juhlittu ja nämä saivat kehuja ja kyselyjä kaikilta.
    Aivan loistava resepti.
    Juhlissa oli tarjolla myös parsakaali-savutofupiirasta sekä sipulipiirakkaa ja vielä artisokkapizzan pohjan ohjeella tehdyt pizzat.

    Kiitos! ♡

 2. Ah, tuo juhlaleivonnan ongelma on niiiin tuttu. Itsekin tuskittelen juuri parhaillaan tarjoilumietintöjen kimpussa ja valikoimaa rajoittaa pahiten, ei niinkään makuasiat, vaan erittäin laajat allergiat. Aina tulee toistettua niitä samoja minttu-suklaa-juttuja. Ne ovat aina varmoja. Ja pientä painetta on näyttää kaikille, että vegeleivonnaiset ovat TODELLA hyviä ;)

 3. Säilytätkö nämä jääkaapissa yön yli ja lämmität juhlapaikalla vai miten nämä tarjoillaan? Ohje vaikuttaa ihanalta :)

  1. Meinasin kyllä, että voisivat olla kylmänä/huoneenlämpöisenä tarjottavia. Oletan, että paikalla on joku noutopöytä, joten ihan uunilämmintä kamaa ei kuitenkaan ole tarjolla.

 4. Kiitos! Uusille juhlatarjoiluille on aina tilausta, ja nämä kuulostavat herkullisilta!

 5. Mun ratkaisu yksiin omiin juhliin taannoin oli tehdä niin montaa eri sorttia leivonnaista, että varmasti löytyi jotain joka makuun! No, oli mulla toki aikaakin leipoa ja intoa myös, halusin tehdä monenmoista hyvää. Rääppeetkään eivät olisi olleet ongelma, mutta niitä ei kovin paljoa jäänyt, sillä tarjottavat maistuivat juhlaväelle oikein hyvin. Yksi tarjottava oli muuten keittokirjastasi tuttu savutofu-parsakaalipiirakka. :)

  Näitä pasteijoita pitääkin ehdottomasti kokeilla!

  1. Se on kyllä totta! Toisaalta jos vieraita on vain kourallinen, ei ihan hirveän montaa sorttia viitsi tehdä, ettei sitten jää turhaan liikaa syömättä :)

   Mutta leipomukset maistuivat eilen oikein hyvin juhlakansalle!

 6. Hyviä tuli. Nam nam!
  Tarjosin näitä ’vegekammoiselle’ ukolleni ja kysäisin että arvaatkos mitä näissä on sisällä.. vastaus kuulu että ’jotain jauhelihamössöä..’ Ilme oli aika näkemisen arvonen ku sanoin että eipäs olekkaan jauhelihaa! ;D Ei meinannu millään uskoa!
  Kokeilin ite nyt ekaa kertaa soijarouhetta ja ois se kyllä itelläki menny täysin läpi jos mulle ois väitetty jauhelihapasteijoiksi. Nyt tulinkin kärkkymään tänne lisää soijarouhe-reseptejä.. hmm hmm…

  1. Ihana kuulla!

   Mulla oli tosin käynyt pieni moka reseptissä: olin unohtanut kirjoittaa siihen sienet! Mutta ne eivät kyllä juuri lopputuloksessa maistuneet, vaan toimivat lähinnä lisätäytteenä. Ne voi siis vallan hyvin korvata esim. ekstrasipulilla. Korjasin reseptin! :)

   1. Kiitos maukkaista resepteistäsi sekä blogissasi että kirjoissasi!

    Haluaisin kysyä sellaista, että kun esim. tässä ohjeessa käytät tuota valmista mausteseosta, varmistatko jostakin, etteivät siinä mainitut aromit ole liha-aromeita? Samaa olen miettinyt, jos reseptissä on mainittu jokin maustetahna tms. Osan tuotteistahan voi tarkistaa vegaanituotteet-sivulla, mutta ei siellä mielestäni tällaisia maustejauheita (esim. tuo fajitas) mainita. Minulle on vuosien varrella kahdesti käynyt karmea tapaus, kun jonkin tuotteen aromi onkin paljastunut liha- tai kana-aromiksi. (Toinen näistä oli juuri tällainen mausteseos.) En ole juurikaan sen jälkeen uskaltanut tällaisia tuotteita käyttää. Yksi valmistaja sanoi, että jos tuotteessa käytetty aromi on liha- tai kana-aromia, se tulee mainita, toisen mukaan he voivat halutessaan merkitä sen pelkkänä aromina. Itse käytän maitotuotteita ja kananmunaa, mutta en halua mitään suoraan lihaperäisiä tuotteita. Joistakin tuotteista edes valmistaja ei ole osannut kertoa, onko aromi mahdollisesti liha-aromia. Mietin siis, kuinka itse toimit tällaisten aromimainintojen kanssa? Minulla monet tuotteet jäävät tämän takia ostamatta, vaikka muuten ne olisivat välillä käteviä.

    1. Todella hyvä kysymys! Mun ruoanlaitossa on kuitenkin vähemmistössä tällaiset valmiit mausteseokset ja yleensä ennemmin välttelen kaikkea lisäaineilla kuorrutettua, joten en itsekään tajunnut erikseen asiaa tarkistaa! Lähetin saman tien kyselyä Old El Pasolle – tällaiset jutut saa tietysti aina parhaiten selville ottamalla suoraan yhteyttä valmistajaan :)

     Mutta noin yleisesti ottaen suhtaudun ruokavaliooni aika rennosti. Välttelen parhaani mukaan kaikkea eläinperäistä, mutta jos nyt joskus lipsahtaa vahingossa joku aromi tarkistamatta suuhun, niin eihän se maata kaada! Eläinten kannaltakin on huomattavasti oleellisempaa esimerkiksi vältellä maitotuotteita kuin syynätä aromiaineita, niin se vain on. Tämän osalta moka oli kyllä minun, olisi pitänyt tarkistaa aromi ennen tuotteen laittamista tänne. Toivottavasti se paljastuu kasviperäiseksi, palaan asiaan!

    2. Old El Pasolta saatu vastaus: mausteseos ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

     Silloin kun 15 vuotta sitten ryhdyin vegaaniksi, jaksoin vähän ahkerammin selvitellä erilaisten aromien yms. eläinperäisyyttä. Mutta melkein aina vastaus on juuri yllämainittu, niin en sen jälkeen ole hirveästi vaivannut päätäni asialla :)

 7. Kiva, kiitos vastauksesta :) Niin se varmaan on, että usein aromit ym. eivät ole eläinperäisiä. Koen kuitenkin hyvin epämiellyttävänä ajatuksen, että tietämättäni vahingossa söisin jotakin liha-aromia, lihalientä, liivatetta, eläinrasvaa tms., joka voi olla tuotteen joukossa ”piilossa”. Näin kokee varmasti moni muukin kasvissyöjä. Toki jokainen itse päättää itselleen ja tilanteeseensa sopivan ruokavalion ja sen ”rajat”, eivätkä ne valinnat aina niin loogisia ole. Minusta on tullut epäluuloinen näiden aromien ym. suhteen, kun on pari huonoa kokemusta taustalla :) Mutta ei siis auta kuin olla yhteydessä valmistajiin, jos jokin tuote on riittävän kiinnostava, ja vegaanituotteet-sivu on myös usein kätevä apu. Toivoisi, että valmistajat Suomessakin käyttäisivät muualla maailmalla yleisiä ”suitable for vegetarians”- ja ”suitable for vegans”-merkintöjä. Niitä on aika harvoissa Suomessa myytävissä tuotteissa.

 8. Kiitos herkullisesta ohjeesta – näistä on tullut ihan mun lemppareita suolaisista kahvipöydän tarjottavista! Mulla on nytkin pakastimessa valmiina tuota täytettä, saa sitten tarvittaessa paistettua nopeasti tuoreet pasteijat vieraille (ja itsellekin kun tekee välillä mieli jotain vaihtelua aamupalaleiville). Itse kun en vaan ole oppinut oikein sieniä syömään, niin korvasin ne tuplaamalla sipulin määrän ja laitoin lisäksi sekaan keitettyä täysjyväriisiä, ja tuli oikein hyvää. :)

 9. Kiitos simppelistä ohjeesta! Vegaanivieraita tulossa kylään, tämän sai helposti soijattomaksi, kun korvasi soijarouheen herneproteiinirouheella :)

  1. Itsellä on ollut mielessä härkäpapupasteijoiden tekeminen. Pitää panna työn alle! :)

 10. Kiitos maukkaasta reseptistä! Yllätyin voimakkaasta tex-mex -mausta, vaikka ei ehkä olisi tuon fajitas -mausteen jälkeen olisi pitänyt yllättyä :D. Itse laitoin runsaasti tuoretta timjamia myös sekaan, kuten aina sienten kanssa, mutta sepä ei sieltä suuremmin erottunutkaan, ainakaan uunituoreista pasteijoista :). Ehdottomasti teen näitä jatkossakin illanistujaisiin yms.

 11. Ihan huippu resepti!
  Tein just veljen yo-juhliin kahdessa erässä, ja molemmilla kerroilla unohdin pistellä pasteijoita haarukalla. Tokalla kerralla tosin sivelin taikinan reunaan vähän vettä ennen nipistelyä, ja tuntuivat sillo pysyvän paremmin kiinni. Tosi herkullisia niin omasta, kuin kahden skeptisen soijarouhetta inhoavien koemaistajien mielestä. Näitä tehdään uudestaan :)

 12. Kiitos herkullisesta ohjeesta. Tuunasin riisin mukaan täytteeseen ja hyviä tuli. 73 v. äitinikin taisi maistiaisten kera posiitivisesti yllättyä lihattomien herkkujen kirjosta ja taas rapisteltiin ennakkoluuloja romukoppaan.

 13. äää ostin vahingossa Fajitas (smoky BBQ) mausteseosta, oli Old El Pason merkkiä kylläkin. Onko vegaanista?

 14. Tosi kiva resepti ja kätevä kun voi pakastaa tarjottaviksi, kiitos! :)

 15. Kuulostaa hyvältä ja helpolta reseptiltä. Osaatko sanoa nesteen määrää jos käyttää härkistä tms ei niin kuivaa ainetta kuin soijarouhe?

 16. Oon tehnyt näitä monta kertaa, koska ohje on vain niin hyvä. Tulee mukavan voimakkaan makuisia pasteijoita, kun yleinen ongelma on se, että makua on liian vähän. No viime kerralla laitoin sisään soijan sijaan Härkistä ja tuli vieläkin parempaa! Vähän muunsin ohjetta, koska Härkistä ei tarvitse turvotella, mutta muuten tein samoin kuin ohjeessa. Tuli niin hyvää, että vieraat kysyivät reseptiä. :)

 17. En tykkää sienien limaisuudesta, niin olen korvannut ne riisillä tai porkkanalla ja lehtikaalilla. Fajita maustetta olen käyttänyt vain puoli pussia ja juustokuminaa en laittanut, kun en ole sitä muutenkaan käyttänyt niin ei löydy maustekaapista. Niin tulee tosi hyviä vähän mauttomamman ruuan ystävälle!

 18. Haluaisin korvata sienet porkkanaraasteella. Miten tulisi käsitellä, pehmeneekö raaste uunissa vai pitääkö keittää/kuullottaa/tms ennen täytteeseen laittamista?
  Lisäksi laittaisin mielelläni vielä täytteeseen riisiä, kuinka paljon sitä kannattaa laittaa ja tarvitseeko soijarouheen tai sienten/porkkanan määrää vähentää?

  1. Tällaista versiota en ole näistä itse testannut, joten en valitettavasti osaa suoralta kädeltä auttaa määrien kanssa. Porkkanaraaste kannattaa mielestäni kuullottaa sipulin kanssa ennen uuniin laittamista.

 19. Moi! Voisko näitä tehä nyhtökaurasta? Tai vaihtoehtoisesti, jos jätän sienet pois voinko laittaa tilalle riisiä ja paprikaa?

 20. Kokeilin soijarouhepasteijoita. Tosiaankin helppoja valmistaa, kiitos! Täyte oli tosin hyvin voimakasta mausteseoksen takia. Oliko tuo reseptissä mainittu Old El Paso Fajitas BBQ vai kävisikö Taco. Ainakin koko pussillinen BBQta oli tymäkkää!

  1. Tacomausteissa tuppaa olemaan chiliä, mutta soijarouheenhan voi toki maustaa ihan millä itse haluaa! :)

 21. Jo muutaman vuoden vanha, mutta aivan ihana resepti :) Rakastuttiin täytteeseen niin, että käytetään sitä myös pastakastikkeena (tuplakermalla).

 22. Hei, näistä tuli aivan ihania. Voittaa jauhelihapasteijat mennen tullen.

  Kiitos reseptistä! 🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights