Kookos-banaanikeksit

Näihin kekseihin tulee kahta raaka-ainetta: banaania ja kookoshiutaleita. Lopputulos yllätti herkullisuudellaan!

kahden-raaka-aineen-keksit

Olenko muistanut hehkuttaa täällä tarpeeksi, millainen mahtava reseptien ja ruokainspiraation aarreaitta Pinterest on? Seuraamalla ihmisiä, joilla on samoja kiinnostuksenkohteita, löytää päivittäin kaikkea uutta kiinnostavaa. Käytän Pinterestiä itse pääasiassa reseptien tallentamiseen, mutta tuleepa sinne keräiltyä myös esimerkiksi tulevia kiinnostavia matkakohteita ja  sisustusjuttuja. Minut löytää Pinterestistä täältä.

Nämäkin kahden raaka-aineen keksit on bongattu Pinterestistä. Superhelppoja ja herkullisia, ilman jauhoja, rasvaa ja sokeria! Minä kehuin makua, mies koostumusta. Kuulemma olisivat olleet vielä parempia, jos keksit olisi kuorruttanut suklaalla. Ehkäpä ensi kerralla teemme näistä kolmen raaka-aineen keksejä? :)

Keksien alkuperäinen resepti löytyy Grok Grub -blogista.

Kookos-banaanikeksit

5 kpl

 • 1 banaani
 • 1,75 dl kookoshiutaleita
 1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
 2. Sekoita banaani ja kookoshiutaleet kevyesti yhteen tehosekoittimessa.
 3. Muotoile massasta 5 keksiä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
 4. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin värisiä.

Vinkki! Keksit voi maustaa esimerkiksi kanelilla tai vaniljalla.

19 vastausta kirjoitukseen “Kookos-banaanikeksit

 1. Nämä parin raaka-aineen reseptit on hauskoja! Mä olen kokeillut tehdä keksejä kaurahiutaleista ja banaanista.. en ole ihan varma mitä mieltä olin niistä, maistui ehkä liikaa kaurapuurolle. :D Nämä vois olla onnistuneempia. :)

 2. voi vitsit ihan täydellinen keksi resepti, nyt kun olen sokerittomalla ja vehnättömällä seuraavat pariuukautta ;)

 3. Tuollaiset keksiti ovat kyllä ihania.Itse teen vähän samantapaisia,mutta mantelimaidon teosta jääneestä mantelimurskasta ja banaaneista,plus vaniljaa mausteena. On joskus ollutkin blogissa. Kookos voisi olla kivaa vaihtelua sille:)

 4. Hyviä! Laitoin n. 0,5tl vaniljajauhetta sekaan. Oikein hyviä varsinkin nyt, kun yritän vältellä sokeria…

 5. Tuliko sinun kekseistäsi rapeita? Kuvassa näyttävät siltä. Minun keksit ovat banaanimaisen pehmeitä. Ehkä liian vähän kookoshiutaleita?

 6. Heippa, ja ensialkuun kiitos mielenkiintoisista ja hyvistä resepteistä joita blogisi on pullollaan! Olen itse ruvennut vegaaniksi viime toukokuussa, eli reilut 8 kuukautta elellyt tällä ruokavaliolla. Välillä kuitenkin mietityttää että tuleekohan kaikkia ravintoaineita tarpeeksi, ts. miten paljon mitäkin pitäisi syödä. Etenkin kun harrastan aika reippaasti liikuntaa. Ja viime aikoina olen huomannut muutoksia ruokahalussa, niin että sitä ei tunnu olevan oikein entiseen tapaan. :/ Olen vuosikaudet syönyt puuroja aamupalaksi mutta etenkin se on alkanut nyt tökkiä ihan suunnattomasti. Tai no, tekisi mieli syödä sitä raejuuston kanssa kuten ennen tein, mutta eihän se käy. :/ Leipää olen myös popsinut iät ja ajat mutta senkin käyttö on nyt vähentynyt aika paljon, kun ei jostain syystä vaan tee mieli.

  Ajattelinkin että olisi tosi kiva jos ehtisit joskus tehdä sellaisen ”ruokapäiväkirjapostauksen”, siis missä esittelisit vaikka ihan muutamalta päivältä omat syömisesi aamusta iltaan. Olisi niin hyvä nähdä jonkun toisen esimerkkiruokavalio, ja saada sitä kautta vinkkejä omaan tilanteeseen. :)

  1. Heippa!

   Olen yrittänyt täällä Chocochilin puolella pysytellä enimmäkseen asiassa, eli resepteissä. Toisen blogini puolelta löytyy sitten myös ravitsemusta sivuavia tekstejä ja parin vuoden takainen ruokapäiväkirjakin: http://keppijumppaajaporkkanaa.com/2013/01/vegaanin-ruokapaiva/

   Ja viime aikoina olen huomannut muutoksia ruokahalussa, niin että sitä ei tunnu olevan oikein entiseen tapaan. :/
   Keksisitkö joitain ruokia, joita sun tekisi mieli syödä? Jos raskaamat tärkkelyspitoiset ruoat (kuten puurot ja leivät) eivät maistu, kokeile vaikkapa raikkaita salaatteja, smoothieita ja hedelmiä. Ja vaikkapa pähkinöitä ja siemeniä, joista saa tarvittavaa energiaa.

   Voiko olla mahdollista, että olet ylikunnossa? Sekin voi aiheuttaa ruokahalun katoamisen. Tai voiko ruokahaluttomuudelle olla ehkä joku muu syy, kuten stressi?

   Välillä kuitenkin mietityttää että tuleekohan kaikkia ravintoaineita tarpeeksi, ts. miten paljon mitäkin pitäisi syödä.
   Kiloklubi on ihan näppärä apuväline myös ei-laihduttajalle, jos haluaa laskea, saako päivittäin riittävästi energiaa ja tarpeeksi proteiinia. Vegaanin ei tarvitse olla normaalitallaajaa enempää huolissaan ravintoaineista muuten kuin B12-vitamiinin osalta. Ja myös D-vitamiinista on hyvä huolehtia talvella! Olen kirjoitellut ravintoaineistakin Keppiksen puolelle: http://keppijumppaajaporkkanaa.com/tagi/ravitsemus/, voit tutustua niihin ja myös Vegaaniliiton ravitsemusjuttuihin.

   Sun kohdalla ottaisin ihan rennosti hetken aikaa, lakkaisin stressaamasta ravintoaineista ja söisin sitä, mitä tekee mieli :) Ruokahalu palautunee takaisin pian ihan itsestään!

  2. Raejuusto ja puuro on mitä ihanin yhdistelmä, mutta itse olen alkanut laittaa raejuuston tilalle maustamatonta soijajugurttia! Tai tarkemmin siis sitä ”maustamatonta” alpron jugurttia, joka on vähäsokerista mutta aavistuksen vaniljaista. Juuri tänäänkin söin aamupalaksi kaurapuuroa soijajugurtin, rusinoiden (keitetty puuron seassa, ihana makeutus!) ja mustikoiden kanssa. :)

   1. Se Alpron jogurtti on juuri muuttunut, ja on jälleen taas oikeasti maustamatonta! Kaupoista saattaa kyllä vielä löytyä vanhaa erää (ne tunnistaa näin). Mä en kyllä kaipaile tota ”mukamaustamatonta” ollenkaan, se oli liian äitelää aamupuuroon, eikä tietysti sovi suolaiseen ruoanlaittoon. Alprolla on kyllä sitten valtaisa määrä muita makeutettuja jogurtteja, ja voihan maustamatonta itse tuunata esim. vaniljasokerilla :)

    Mutta ihan mahtavaa, että olet vaihtanut raejuuston soijajogurttiin. Eläimet ja ympäristö kiittää!

 7. Hei,

  Haluaisin kysyä Vegaanin keittiössä -kirjan banaani-kanelikakusta. Suositteletko tekemään sen tajolle viime tipassa, vai paraneekohan se jääkaapissa, kuten esim. porkkanakakku?

  1. Se on kyllä oikein hyvää myös leivontapäivänä, mutta jos mahdollista, kannattaa tehdä edellisenä päivänä! Maut vahvistuvat säilytyksen myötä :)

 8. Kiitos mahtavasta reseptistä. Ihania!

  Vinkkaan muille maapähkinävoin ystäville, että pari lusikallista maapähkinävoita taikinaseokseen tekee kekseistä entistä herkullisempia.

 9. Paluuviite: Ilta ulkona VJ |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights