Ananas-lehtikaalismoothie

Uusi vuosi alkaa aika mukavasti smoothien voimin!

ananas-lehtikaalismoothie

Tällä kertaa surauttelin smoothien joukkoon sesonkivihanneksia ja -hedelmiä. Tuoreen ananaksen sesonki on nyt parhaimmillaan ja niitä sai ainakin omasta lähikaupastani 1€/kilo. Kaverikseen ananas sai lehtikaalia, hamppua ja inkivääriä. Kotimainen lehtikaali taitaa kyllä olla jo näin keskitalvella kiven alla, mutta ruotsalaista lehtikaalia on vielä hyvin saatavilla.

Smoothien ekstrana toimi hamppurouhe. Hamppu on paitsi hurjan hyvä proteiininlähde, myös loistava rasvahappokoostumukseltaan. Öljyhamppua viljellään Suomessakin, joten se on erinomainen kasviproteiininlähde myös niille, jotka haluavat suosia lähiruokaa. Ostan omat hamppurouheeni yleensä Vegekaupasta, mutta olen bongannut sitä myös Prismoista. Halutessasi voit korvata hamppurouheen hamppuproteiinilla, jota puolestaan löytyy monen superfoodvalmistajan valikoimista.

hamppurouhe

Tämä smoothie on kyllä ihan oiva apu siinäkin tapauksessa, jos juhlakauden jäljiltä on vieläkin lievä ähky päällä. Ananaksen sanotaan poistavan nestettä ja inkivääri tekee hyvää vatsalle. Lehtikaali nyt sitten on muuten vain superterveellistä: siinä on mm. runsaasti rautaa, c-vitamiinia, proteiinia ja beetakaroteenia. Hampussa puolestaan on niitä hyviä rasvoja, jotka auttavat myös muiden ravintoaineiden imeytymisessä.

Ananas-lehtikaalismoothie

1-2 annosta

  • 0,5 pienehkö tuore ananas
  • 2 keskikokoista lehtikaalin lehteä
  • pätkä tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl hamppurouhetta (tai hamppuproteiinia)
  • vettä ja jääpaloja
  1. Kuori ja paloittele ananas ja laita palat tehosekoittimen kannuun.
  2. Lisää lehtikaali, kuorittu inkivääri ja hamppurouhe.
  3. Surauta kaikki aineet tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että smoothie on sopivan paksua.

Kaappiensiivoushaaste

Itse en tehnyt tänä(kään) vuonna sen kummempia uudenvuodenlupauksia. Kun en voi osallistua edes vegaanihaasteeseen (muuten kuin tuutorin ominaisuudessa), päätin asettaa itselleni pienen kaappiensiivoushaasteen vuoden alkuun.

Ruokakaappini ovat aivan ääriään myöten täynnä ja pursuilevat erilaisia kuiva-aineita. Eläisin kaappien antimilla varmasti ties kuinka monta kuukautta ostamatta yhtään mitään. Päätinkin siis, että en osta ainakaan kuukauteen* kaupasta mitään kuivatarvikkeita, vaan teen ruokaa niistä aineista mitä kaapista löytyy ja ostan kaupasta ainostaan tuoretavaraa. Poikkeuksena voin tietysti ostaa välttämättömyyksiä, kuten suolaa, jos se sattuu loppumaan.

Instagramista voi käydä kurkkimassa, miltä lähtötilanne näyttää. Otan vertailukuvan kuukauden päätteeksi. Aika moni innostui samaan hommaan ainakin kommenttien perusteella. Onko sinullakin kotona sama projekti edessä? :)

*Olen tammikuussa kaksi viikkoa ulkomailla, joten jatkan haastetta helmikuun puolelle.

2 vastausta kirjoitukseen “Ananas-lehtikaalismoothie

  1. Jep, tästä innostuneena aloin itsekin vähän tutkimaan/siivoamaan kaappeja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights