Hasselpähkinä-tattariuunipuuro

Tiedättekös mitä? Minulla alkoi tänään loma! Käytin kaikki viime vuoden lomani Vegaanin keittiössä -kirjan parissa, mutta nyt on vihdoin hetki aikaa hengähtää. Karkaamme vajaan viikon kuluttua kaukomaille, mutta sitä ennen ehdin tehdä vielä sitäkin mistä nautin kaikkein eniten: hääriä keittiössä kaikessa rauhassa. Tämän lauantaiaamun käytin uunipuurolla herkutteluun.

tattariuunipuuro

Leppoisat, kiireettömät viikonloppuaamut alkavat parhaiten uunipuuron voimin. Puuron voi hyvin unohtaa uuniin siksi aikaa, kun itse heräilee kahvikupin äärellä. Tällä kertaa tein uunipuuron vaihteeksi tattarisuurimoista ja käytin nesteenä GoGreenin ihanaa hasselpähkinä-riisimaitoa. Sekaan vielä pieni tujaus kardemummaa, ja herkkupuuro on valmis!

Tattari on monelle suomalaiselle vähän vieraampi raaka-aine, ja moni taitaa vierastaa sitä sen voimakkaan maun vuoksi. Minullakin kesti jonkun aikaa ennen kuin pääsin tattarin makuun, mutta nykyään en meinaa saada siitä tarpeekseni. Tattari kuuluukin ruokavaliooni jossain muodossa lähes viikottain. Tattari on muuten myös luontaisesti gluteeniton ja sisältää kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot sekä runsaasti rautaa ja sinkkiä. Tattarisuurimoita voi käyttää puuron lisäksi myös esimerkiksi riisin tai bulgurin tapaan.

tattariuunipuuro2

Hasselpähkinä-tattariuunipuuro

neljälle nälkäiselle

 • 3,5 dl GoGreen kokonaisia tattarisuurimoita
 • 1 l GoGreen hasselpähkinä-riisimaitoa*
 • 1 tl kardemummaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 2 tl rypsiöljyä
 • mustikoita ja maustamatonta soija- tai kaurajogurttia tarjoiluun 
 1. Kuumenna uuni 200:n asteeseen.
 2. Huuhtele tattarisuurimot ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
 3. Laita suurimot uunivuokaan. Kuumenna hasselpähkinä-riisimaito ja lisää se vuokaan. Lisää vielä kardemumma, suola ja rypsiöljy.
 4. Paista puuroa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja suurimot ovat pehmeitä.
 5. Anna puuron vetäytyä ennen tarjoilua. Herkuttele puuro mustikoiden ja maustamattoman soijajogurtin kera.

tattariuunipuuro3

*Hasselpähkinä-riisimaito on makeaa, joten jos pidät vähän vähemmän makeasta puurosta, voit korvata puolet vedellä tai jollakin makeuttamattomalla kasvimaidolla. En kuitenkaan takaa, että puurosta tulee silloin yhtä herkullista!

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

19 vastausta kirjoitukseen “Hasselpähkinä-tattariuunipuuro

 1. Ooooh, tämä menee kokeiluun heti huomenna! Tattari on kyllä niin hyvää!

 2. Tää sovellus kuulostaa ihan ihanalta; toimiskohan rouhittujen pähkinöiden kanssa samaan tapaan vai tartteeko pohjan olla makea?

  1. Pohjan ei tarvitse välttämättä olla makea, mutta tosta hasselpähkinämaidosta tulee kyllä puuroon ihan eri tavalla makua kuin vaikkapa pähkinärouheesta. Pähkinää voi toki käyttää lisäksi, mutta suosittelen tota maitoa nesteeksi :)

 3. Mahtavaa! Olenkin jo hetken aikaa pohdiskellut, että voisi kokeilla aamuksi uudenlaista puuron valmistusta, nam!

  1. Vegaanin keittiössä -kirjassa on muuten myös ihania puuroreseptejä, vink vink :) Kirjan toisen painoksen pitäisi olla kaupoissa viikolla 4.

 4. Makeutettu mantelimaito varmaan sopisi kanssa? Hasselpähkinämaito kuulostaa kyllä ihanalta, mutta sitä ei voi allergian takia hankkia tähän talouteen.

  1. Kyllä sekin varmasti sopii! :) Tuossa hasselpähkinämaidossa on kyllä huomattavasti pähkinäisempi maku mantelimaitoon verrattuna.

 5. Otin juuri puuron uunista ja mustikat pakkasesta sulamaan. Puuro tuoksuu ihanalle! Ja varmasti maistuukin. :) Äsken myös herkuteltiin uuden kirjasi parsakaali-pinaattikeitolla. Hyvää oli. Onneksi sain kirjasi joululahjaksi. Kiitos huikeista resepteistä.

 6. Ihanaa lomaa! Mäkin tarvitsisin lomaa, että pääsisin kunnolla testailemaan niitä ihania reseptejä, joita löytyy sun uudesta keittokirjasta – sain sen nimittäin joululahjaksi!

  1. Hehe, toivottavasti saat pian järjestettyä aikaa reseptien testaamiselle! Mulla on mm. Pinterestissä odottamassa ihan mieletön kasa reseptejä ja ideoita joita pitäisi ehtiä testaamaan. Niin paljon reseptejä, niin vähän aikaa!

   Ja kiitos lomatoivotuksista! :)

 7. Onpas ihana blogisi, kiitos! Erityisesti arvostan arkistohakua, josta olen jo monesti tullut etsineeksi ideoita raaka-aineen perusteella, mahtavaa :)
  onnellista lomaa!

  ps tämän tattaripuuron juuri lykkäsin puuhellan uuniosastolle, saa nähdä kuinka kauan menee, että valmista tulee… :) kannenkin laitoin siltä varalta että menee pitkään ja kuivumisvaara uhkaa.. osaatko sanoa mitä kannen käyttö uuni puurolle tekee, risuja vai ruusuja :D?

  1. Pahoittelut, että vastaus on kestänyt! Olin reissussa, enkä vastaillut siellä sähköposteihin tai kommentteihin.

   Varmasti itsekin jo päädyit tämän osalta johonkin lopputulokseen, mutta uskoisin, että kansi ei tee ollenkaan huonoa puurolle :) Paistoaika voi tosin olla pidempi, kun neste ei pääse haihtumaan yhtä nopeasti.

 8. Mitäs jos oikaisee eikä kuumenna hasselpähkinämaitoa? Kärsiikö maku? Ja kiitokset aivan ihanista resepteistä, keittokirjasi oli ainoa joululahjatoiveeni, vaikken olekaan vegaani. :) Kirjasta olen testannut toistaiseksi ainoastaan sen punajuuri-perunavuoan, joka oli aivan ihanaa.

  1. Pahoittelut tännekin, että vastaus on kestänyt!

   Muuhun maidon lämmitäminen ei vaikuta, mutta puuro kypsyy vähän kauemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights