Pähkinäparmesaani

Vegaaninen parmesaani on älyttömän helppo tehdä. Täydellistä seuraa pastalle!

pahkinaparmesaani

Vegaanisia parmesaanireseptejä on netti pullollaan. Eikä ihme, sillä tämä on vegaanisista vaihtoehdoista juustolle kaikkein helpoin ja nopein tehdä :) Pähkinäparmesaani on juuri sopivan rasvaista ja suolaista, ja ravintohiivahiutaleet tuovat seokseen juustoista makua. Jos et ole käyttänyt hiivahiutaleita aikaisemmin, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Niissä on paitsi mahtava maku, myös runsaasti esimerkiksi B-ryhmän vitamiineja. Olut- tai ravintohiivahiutaleita myydään eko- ja luontaistuotekaupoissa, esimerkiksi Vegekaupoissa.

Pähkinäparmesaani

noin 3 dl

 • 70 g kuorittuja manteleita
 • 100 g cashewpähkinöitä
 • 2-3 rkl ravinto- tai oluthiivahiutaleita
 • noin 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
 1. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Parhaiten onnistut, kun käytät konetta sykäyksittäin kunnes seos on sopivan hienoa.
 2. Lisää joukkoon hiivahiutaleet ja suola.
 3. Säilytä valmis parmesaani jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Pähkinäparmesaani on ihanaa paitsi pastan seassa, myös esimerkiksi avokadon kanssa leipien päällä, salaatin joukkoon ripoteltuna tai keittojen kanssa.

17 vastausta kirjoitukseen “Pähkinäparmesaani

 1. Minä laitan lisäksi aina valkosipulijauhetta mukaan vegaaniparmesaaniin. Toimii tosi hyvin!

  1. Meillä käytetään valkosipulijauhetta, huijausta juu mutta on vielä piirun verran helpompaa ;)

 2. Niin hyvää! Miten kauan tuota uskaltaa säilyttää jääkaapissa?

  1. Säilyy kyllä ainakin useita viikkoja. Tässähän nyt ei varsinaisesti ole mitään, mikä menisi huonoksi.

 3. Vielä muutama päivä sitten en ollut ikinä kuullutkaan oluthiivahiutaleista. Pari päivää sitten tein nokkospestoa, jota jatkojalostin kirsikkatomaatti-nokkospestopastaan. Sain kyselyn, olenko ikinä koittanut korvata pestossa parmesania oluthiivahiutaleilla. No en ole, ilmeisesti toimii pestossakin? Kokemuksia?

  1. Joo, toimii pestossakin! Mä tosin käytän yleensä peston tekemiseen pelkästään vaan siemeniä ja/tai pähkinöitä, ei se välttämättä kaipaa edes muuta. Mutta jos haluaa, voi laittaa hiivahiutaleitakin sekaan :)

 4. Jahas, vihdoin joku konkreettinen käyttötapa ravintohiivahiutaleille. Tähän mennessä olen vain ripotellut sitä erinäisiin ruokiin silloin tällöin. Toimiihan se niinkin, mutta on tietty aina mukavampi löytää joku ohje, jossa se on edes jossain määrin tärkeässä osassa. :)

 5. Aivan uusi tuttavuus, nuo ravintohiivahiutaleet. Ystäväni vinkkasi sivullesi, ja se oli hyvä vinkkaus. Tänään meillä syödään soijabolognaisea spagetin ja pähkinäparmesaanin kera. Nam! Kiitos mukavista jutuista ja hyvistä ohjeista, joita alottelijakin uskaltaa kokeilla.

 6. Helppo, selkeä ja hyvää .
  Ihana kuva-raikas🍀
  Kiitos💙
  Maarit

 7. Justiinsa tein ensimmäisen kerran. Maistuu ihan juustonaksuilta. Kiitos ohjeesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights