Avokado-mansikkasmoothie

Yhteistyössä GoGreen –

Kotimaisten mansikoiden sesonki on nyt kuumimillaan! Mansikoista kannattaa surauttaa vaikka tuhti avokadolla ja kauralla höystetty smoothie.

avokado-mansikkasmoothie

Olen aikaisemmin kirjoitellut, että juon itse aika harvakseltaan smoothieita, mutta surauttelen niitä useimmiten muiden keittiötouhujen ohella paremmalle puoliskolleni, joka ei muuten suurkuluta samaa määrää vihanneksia ja hedelmiä kuin minä. Kokkailun lomassa parsakaalin varret, sellerinpätkät ja lehtisalaatin jämät uppoavat vihersmoothien sekaan. Mies juo mukisematta ne vähän oudommankin makuiset (ja väriset) viherpirtelöt, mutta toisinaan lienee ihan paikallaan tehdä myös sellaisia smoothieita jotka sekä näyttää että maistuu hyvältä! Silloin juon mielelläni itsekin lasillisen ;)

avokado-mansikkasmoothie3

GoGreeniltä tuli alkuvuodesta kauppoihin uusi gluteeniton kalsiumrikastettu kaurajuoma, jota käytin tämän smoothien pohjana. Keliakialiittohan kyllä kertoo, että muutkin kauramaitotuotteet käyvät gluteenia välttäville, mutta gluteeniton kaurajuoma on hyvä vaihtoehto jos haluaa olla 100%:n varma, ettei jäämiä löydy. Ja tämä maito on kyllä tarttunut usein kaupasta ostoskoriini ihan muuten vain, vaikka en gluteenia välttelekään – hinta ei ole muita kauramaitoja korkeampi ja siinä on kalsiumia. Olen viime aikoina opetellut käyttämään kauramaitoa myös kahvin joukossa, koska olen huomannut, että vatsani tykkää siitä enemmän!

Tämän mansikkasmoothien nappasin mukaani lasipurkissa töihin eräänä päivänä. Nälkä pysyi hyvin loitolla! Kotimaiset mansikat kannattaa laittaa smoothieen pakastimen kautta, jotta smoothien koostumuksesta tulee parempi.

Avokado-mansikkasmoothie

Kahdelle

 • 2 pientä avokadoa
 • 250 g jäisiä kotimaisia mansikoita
 • 0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 4-5 dl GoGreen gluteenintonta kauramaitoa
 • (1 rkl herneproteiinijauhetta)
 1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha tehosekoittimeen.
 2. Lisää mansikat, kaurahiutaleet ja noin puolet kauramaidosta. Jos haluat vielä tuhdimman smoothien, lisää sekaan vielä ruokalusikallinen herne- tai muuta kasviproteiinijauhetta.
 3. Laita kone päälle ja lisää kauramaitoa kunnes smoothien koostumus on sopiva.

avokado-mansikkasmoothie2

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

4 vastausta kirjoitukseen “Avokado-mansikkasmoothie

 1. Tämä oli todella hyvää! Kiitos ohjeesta! :)
  Mukavia päiviä uudelle kaupalle!

 2. Hyvä ohje, laitoin hamppurouhetta kaurahiutaleiden tilalle (kun ei ollut kauraa kaapissa…) kiitos :) maistui lapsillekin!
  Menestystä kaupalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights