Kesän ensimmäinen kantarellikastike

Kantarellikastike ja uudet perunat. Lohturuokaa parhaimmillaan!

kantarellikastike

Taipaleeni yrittäjänä olisi varmasti voinut lähteä helpomminkin liikkeelle. Ihan ensimetreillä starttirahahakemus evättiin, koska Varsinais-Suomessa päätettiin olla jakamatta rahoja muille kuin pitkäaikaistyöttömille juuri kuin saimme hakemuksen sisälle. Seuraavaksi terveystarkastaja torppasi puolet liikeideasta. Sitten ollaan odoteltu kuormaa Saksasta vaivaiset 42 päivää eikä se ole täällä edelleenkään miljoonasta sähköpostista ja puhelusta huolimatta. Ja kirsikkana kakun päälle kuukauden sisällä on hajonnut kolme kylmiötä. Viimeisimmän ostin uutena ja se toimi neljä päivää.

Turun Vegekauppa ei siis ole edelleenkään auki, mutta ensi viikolla alan tilailla tavaraa kauppaan muualta. Tällä viikolla kuorman luvattiin olevan perillä ihan viimeistään torstaina, mutta ei vaan näy eikä kuulu. Nyt alkaa jo huumori loppua! Kaikkein eniten harmittaa, että kuorman mukana on tulossa tosi paljon sellaisia tuotteita joista Vegekaupan asiakkaat tykkäävät eikä niitä saa mistään muualta. Ja koska meille on jo monta kertaa luvattu, että kuorma on matkalla, emme ole voineet tilata muualta tavaraa. Muuten käy niin, että kaupassa on enemmän tavaraa kuin sinne mahtuu ja laskuja jonossa enemmän kuin pystymme maksamaan. Ilmoittelemme Facebookissa tilannepäivityksistä ja kaupan avaamisesta. Yritämme hoitaa hommat alkuviikosta siihen kuntoon, että kauppa saadaan tavalla tai toisella auki loppuviikosta.

Syöminenkin on ollut viime aikoina vähän retuperällä. Olen elänyt lähinnä pähkinöillä, kaurapuurolla ja tölkkihernarilla. Ja erinäisillä tuotteilla, joita Vegekauppaan ollaan jo saatu muualta. Vanhemmat onneksi kävivät eilen kylässä ja toivat mukanaan kunnon saaliin kantarelleja. Tänään teen vain ihan vähän töitä, joten aikaa jäi myös kokkailulle :)

Kermainen kantarellikastike

kahdelle

 • 300g tuoreita kantarelleja
 • 1 sipuli
 • pätkä nuorta valkosipulinvartta*
 • 1 rkl öljyä
 • 1 prk sipulikaurakermaa (Planti)
 • 0,5 tl kokonaisia viherpippreita
 • 0,5 tl kasvisliemijauhetta
 • mustapippuria myllystä
 1. Pilko kantarellit ja silppua sipuli sekä valkosipulinvarsi. Murskaa viherpippurit morttelissa
 2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipulit. Kuullota, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
 3. Lisää pannulle kantarellit ja paista, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
 4. Kaada pannulle kaurakerma. Lisää vielä viherpippurit, kasvisliemijauhe ja mustapippuri.
 5. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

*Sain vanhemmiltani myös oman maan valkosipulia varsineen. Voit jättää tämän pois tai korvata valkosipulinkynsillä tai kevätsipulilla.

Mutta ehkäpä tämä tästä vielä iloksi muuttuu? Perfektionistia kaihertaa aika lailla, kun ei ole voinut muista riippuvista syistä hoitaa hommiaan niin hyvin kuin haluaisi. Teemme nyt kuitenkin kaikkemme, ettei kaupan avautumista enää tarvitse odotella kuin ihan hetken!

12 vastausta kirjoitukseen “Kesän ensimmäinen kantarellikastike

 1. Tsemppiä kaupan kanssa, toivottavasti lähetys Saksasta saapuu pian ja ihan aikuisten oikeasti! Itse olisin jo aika raivona odottelun takia. :D

  1. Tietäisit vaan miten täällä on kiroiltu! :D Tavarantoimittajaan on kuitenkin pidettävä jonkunlaiset välit, koska sieltä tosiaan tulee suurin osa meidän asiakkaiden suosikkituotteista ja se on meille ollut tosi tärkeä yhteistyökumppani. Tällainen perseily on kuitenkin ihan käsittämätöntä!

 2. Toivottavasti alkaa pian luistaa paremmin! Tuo on muuten niin totta tuo lohtuaspekti kanttiskastikkeesta. Pitääkin muistaa tuo kun seuraavan kerran kaipaan lohdutusta :)

 3. Tsemppiä täältäkin! Saksassa on kuulemma ollut joku logistiikan lakko, mikä varmasti on vaikuttanut. Tuollainen odotusaika on kyllä niin kohtuuton, että jotain reklamaatiota ja korvausvaatimuksia voinee Saksaan päin laitella.

  1. Se on kyllä jännä, kun toiselta tavarantoimittajalta on tässä samassa ajassa tullut Saksasta jo kaksi lähetystä!

 4. Onnea kauppiaalle! Huomasin facesta, että avaatte perjantaina. Nyt ei ole lähiaikoina suuntana Turku, mutta toivon teille kaikkea hyvää ja piipahdan, kunhan sielläpäin Suomea käyn :)

  Ja ihana kanttarelli ohje! On se vaan niin hyvää. Ja lohduttavaa.

 5. Voi ei minkälaisia vastoinkäymisiä. Tsemppiä Elina,toivottavasti kaikki alkaa pian sujumaan niin kuin pitääkin.

 6. Onnea yrittäjän taipaleelle! Ongelmat kuulostavat hyvinkin tutuilta reilun 8 vuoden takaa kun itse aloittelin.
  Kaikkea hyvää ja tulen ehdottonasti ostoksille kunhan Turkkuseen päin matka tuo :)

  1. Kiitos! :) Nyt aletaan toivottavasti olla jo voiton puolella! Ja tervetuloa käymään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights