Seesamikukkakaali

Toivottavasti olette jo kaikki huomanneet, että kotimaiset kukkakaalit ovat juuri nyt aivan sairaan hyviä! Olen rouskutellut niitä kilokaupalla sellaisenaan, mutta muutama kaali on ehtinyt uuniinkin. Nam!

seesamikukkakaali

Paitsi että olen vieläkin aika fiiliksissä siitä, että pyöritän nykyään vegaanista ruokakauppaa,  olen myöskin aika onnessani koska olen töissä torin naapurissa. Aikaisemmissa töissäni en ehtinyt torille kuin ehkä joka toinen viikko, mutta nyt siellä voi hyvin kipaista ostoksilla vaikka joka päivä.

kukkakaalit

 

Viimeksi bongasin torilta aivan superherkullisen näköisiä kukkakaaleja. Rouskuttelin niitä aika satsin menemään raakana ihan sellaisenaan, onhan ne nyt tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan :) Osan sain kuitenkin onneksi säästettyä myös ruoanlaittoa varten. Paahdoin kukkakaalit uunissa seesamiöljyn ja seesaminsiementen kanssa ja paistoin vielä kaveriksi Nagelin sienitofua (löytyy Turun Vegekaupasta). Ihana simppeli ruoka kauden raaka-aineista!

Paahdettu seesamikukkakaali

lisukkeeksi kahdelle

 • noin 500 g eri värisiä kukkakaalinnuppuja
 • 2-3 tl seesamiöljyä
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • suolaa
 • 2 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
 1. Sekoita öljyt kukkakaalinnuppujen joukkoon. Levitä kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa.
 2. Paahda kukkakaaleja 225 asteessa ylätasolla grillivastuksen alla noin 10 minuuttia. Kukkakaalit saavat jäädä vähän rapsakoiksi, mutta pintaan saisi tulla hiukan väriä.
 3. Lisää seesaminsiemenet uuniin noin paistamisen puolivälissä.
 4. Tarkista suola ja tarjoa kukkakaalit heti. Jos haluat, voit vielä pirskotella hieman seesamiöljyä pinnalle ennen tarjoilua.

P.S. Jos kukkakaali innostaa juuri nyt enemmänkin (minua ainakin!) kannattaa tsekkailla myös Vegaanin keittiössä -kirja. Sieltä löytyy muutamia omia suosikkireseptejäni kukkakaalista. Veikkasin jo kirjaa tehdessäni reilu vuosi sitten, että kukkakaali elää parhaillaan uutta nousukautta, enkä tainnut olla väärässä :)

5 vastausta kirjoitukseen “Seesamikukkakaali

 1. Voi juuri tämän luettuani eilen osui kaupassa silmiin liilaa ja oranssia kukkakaalia. Seesaminsiemeniä ei ollut, mutta ne korvasin sujuvasti pellavansiemenillä ja auringonkukan siemenillä. Toimi niinkin. Ja ihanan värikästä ruokaa sai aikaiseksi näistä, kun kokosin vielä erivärisiä kesäkurpitsoja samalle lautasella. Kiitos ihanasta (ja helposta!) vinkistä :)

 2. Kiitoksia paljon tästä vinkistä! Olenkin miettinyt pitkään, mitä eri vaihtoehtoja perinteisen ”hieman” raskaahkon gratiinin sijasta voisi tehdä. Pitääkin kohta päättyvän työpäivän päätteeksi käydä Joensuun torin kautta käydä tarkistamassa, mikäli tuoreita kavereita sieltä löytyisi :)

  1. Pystytkö kuitenkin syömään seesamiöljyä? Siinähän on tosi voimakas maku, jota on vähän hankala imitoida millään muulla. Mutta hyvää toki tulee ihan vaikka oliiviöljyllä ja auringonkukansiemenillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights