Pinaatti-cashewpasta

Keväisen vihreä kermainen pinaattipasta, nam!

pinaatti-cashewpasta

Ulkona voi jo melkein aistia kevään tulon. Linnut ovat alkaneet laulaa, eikä aamuisinkaan ole enää ihan sysipimeää. Kevään tulon huomaa myös siitä, että taas on alkanut tehdä mieli kaikenlaista vihreää (enkä nyt puhu vihiksestä vihreässä pakkauksessaan ;) ) . Kasvihuonesalaattien syöminen tähän aikaan vuodesta ei varsinaisesti ole mikään ekoteko, joten vihreää saa lautaselleen myös pakastimen kautta. Edullinen pakastepinaatti on ihan kelpo kamaa myös pastan joukossa!

Käytin tähän ruokaan Palmuston kikhernenuudeleita (Vegekaupasta) ja suosittelenkin, että tähän reseptiin käyttää jonkun sortin pavuista tehtyä pastaa. Niillä saa ruoasta heti huomattavasti proteiinipitoisemman! Tämä ruoka on nopea valmistaa arkenakin, kunhan muistaa laittaa cashewpähkinät ajoissa likoamaan.

Pinaatti-cashewpasta

3-4 annosta

Cashewkerma

 • 2,5 dl cashewpähkinöitä
 • 3-4 rkl ravintohiivahiutaleita
 • suolaa
 • tilkka sitruunamehua
 • vettä

Pinaattiseos

 • 1 sipuli
 • 3 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 300g pakastepinaattia
 • 1 rkl kasvisliemijauhetta
 • mustapippuria

Lisäksi

 • 250g kikhernenuudeleita tai muuta papupastaa
 • reilusti tuoretta basilikaa
 • paahdettuja auringonkukansiemeniä
 1. Laitan pähkinät likoamaan veteen yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi. Kaada vesi pois. Yhdistä pähkinät, hiivahiutaleet, suola ja sitruunamehu. Lisää vettä sen verran, että saat surautettua pähkinöistä sauvasekoittimella tasaisen ja paksun, mutta notkean seoksen.
 2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä pannulla ja lisää sitten joukkoon pakastepinaatti. Kääntele pinaattia pannulla, kunnes palat ovat sulaneet ja ylimääräinen neste haihtunut. Mausta kasvisliemijauheella ja pippurilla.
 3. Sekoita valmis cashewkerma pinaattiseoksen joukkoon. Tarkista suola ja nosta kastike pois liedeltä.
 4. Keitä kikhernenuudeleita 3-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (tai jos käytät muuta pastaa, pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada vesi pois ja sekoita pinaattikastike pastan joukkoon.
 5. Silppua lopuksi pastan joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa ja viimeisetele annokset paahdetuilla auringonkukansiemenillä.

pinaatti-cashewpasta2

19 vastausta kirjoitukseen “Pinaatti-cashewpasta

 1. Oih, onpa kiinnostava resepti. Rakastan pinaattia, joten saatanpa hyvinkin kokeilla tätä kotona :)

 2. Moi!
  Kiitos kivoista resepteistä ja blogista :)
  Teetkö itse maapähkinävoita tai muita pähkinätahnoja? Jos teet niin millainen blenderi sulla on käytössä? Itse yritin tehdä mantelivoita ja mun tehosekoitin ei oikeen tykänny hyvää.

  Mukavaa tulevaa viikkoa!

   1. Kuulostaapa maukkaalta, menee taatusti kokeiluun. Pastat on loistavia arkiruokia ja kiitos papupastojen, ravintoarvotkin ovat hyvät :)

    Onko sinulla Vitamixin kuivakannua tai oletko kokeillut peruskannua kuiva-aineille? Jossain blogissa asiaa testattiin ja alle kahden min jauhamiseen näytti soveltuvan ihan peruskannukin. En ole uskaltanut kokeilla, olen jo pelkässä nicecreamissa saanut ylikuumenemissuojan laukeamaan…

    1. Jos haluaa jauhaa esim. ryyneistä jauhoa, niin silloin tarvitaan varmaankin sitä kuivakannua. Pähkinävoiden ja sen sellaisten tekemiseen tuo normikannu toimii ihan moitteetta :)

     Meillä on ollut toi Vitamix nyt kaiketi kolmisen vuotta käytössä, ja olen edelleen siihen tosi tyytyväinen. Kannattava investointi!

    1. Minä valmistan itse jauhon Vitamixilla,ihan tavallisella kannulla, puolet tattarihiutaleita ja puolet kaurahiutaleita. Jauhoja käytän ihan yleisjauhona lähes kaikkeen, helppoa ja gluteenitonta. Vitamix ollut käytössä jo 6 vuotta, ekaa kertaa oli takuuhuollossa ennen joulua,kun yksi aamu ei lähtenynytkään käyntiin kun olin tekemässä aamusmoothien, aivan surkea korvike kun tein sen sitten sauvasekoittimella. Vitamix lähes päivittäisessä käytössä, ilman ei enää tule toimeen.

  1. Vihis on sen tyyppistä ruokaa, jota en oikein välitä syödä. Se eltaantuneelta rasvalta maistuva taikinakuori ei ole oikein mun juttu, plus se, että miksi siellä on porkkanaa välissä?

 3. Herkullisen kuuloinen resepti! Kiitos muutenkin ihanasta blogistasi, otin vegaanihaasteen vastaan tänä vuonna ja Chocochili on avannut minulle ihan uuden ruokamaailman. Viimeksi olen ollut näin innostunut ruuanlaitosta 20 vuotta sitten! :) Aurinkoista kevään jatkoa!

 4. Yleensä sun reseptisi ovat mitoitettu sen verran pieniruokaisille ihmisille, että niitä pitää tehdä kahden ihmisen kahden päivän tarpeisiin puolitoista- tai kaksinkertainen annos. Tältä pohjalta lähdin sitten eilenkin kokkailemaan. Noh, onneksi ruoasta tuli hyvää, koska syömme sitä varmaan viikonloppuun asti.

  1. Huomasin itse saman, että tällä kertaa ohjeesta todella tuli 3-4 annosta jopa kaltaiselleni nälkäiselle ihmiselle! Mutta se on vain hyvä juttu kun ruoka oli myös todella hyvää, kiitos reseptistä! :)

 5. Kuulostaa hyvältä! Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja puhelimen selaimessa on liuta reseptejäsi säästettynä. Löysin viime vuonna sattumalta Isa Chandra Moskowitzin kirjan Isa Does It, jonka johdosta hurahdin ko. naisen tuotantoon. Suosittelen lämpimästi jos et vielä omista sitä! Älyttömän hyvä mutta ilmeisesti huonommin tunnettu kirja. Cashewkerma on siinäkin kovassa käytössä. Teillä vaikuttaa olevan samat makumieltymykset ja samankaltainen rento ote. :) Tykkään!

  1. Monet muut Moskowitzin kirjat löytyy kyllä hyllystä, mutta tuota opusta en tunne tarkemmin. Pitänee laittaa hankintaan :)

 6. Tää oli tosi herkkua! Testattiin tätä gluteenittoman maissi-spaghetin kanssa, mutta jotenkin spaghetti vei parhaimman särmän pois kastikkeelta. Tänään pitää testaa heti uudestaan riisinuudeleiden kanssa! Sanomattakin selvää, että papupastat kiinnostaa mutta opiskelijan kukkaroon nuo tekisivät turhan ison loven.

  Ennätin liottaa pähkinöitä vain pari tuntia, mutta niistä sai silti soseutettua tahnaa. Mulla oli pakkasessa tuoreena kuivattua pinaattia, sekin sopi tosi hyvin tämän kanssa. Ja veikkaanpa, et jos haluaa mennä vielä ekologisemmaksi tämän ruoan kanssa, kannattaa se tehdä itsekerätystä nokkosesta.

 7. Tää näytti niin hyvältä, että piti nakittaa äiti tekemään tätä. Pitää kyllä itekkin opetella tekeen tätä, kun oli sen verran hyvää :)

 8. Tämä on kyllä niiin hyvää! Laitan tähän aina vähän tuotetta chiliä, piristää kivasti muuten niin pehmeää makua 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights