Ystävänpäivän pikabrowniet

Vegekaupan aineista pyöräyttää superhelpot ystävänpäiväherkut puolessa tunnissa!


Kaupallinen yhteistyö Vegekaupan kanssa. 

Ystävänpäiväherkut voi valmistaa myös vetämällä mutkat suoriksi! Minunkin keittiössäni turvaudutaan nykyään entistä useammin paitsi pakastevihanneksiin ja puolivalmisteisiin, myös käteviin leivontamixeihin. Vegekaupan gluteenittomasta brownieaineksesta pyöräyttää ihanat ystävänpäiväherkut, eikä valmistamiseen kulu kuin puoli tuntia (+jäähtymisaika). Browniepalat koristellaan vegaanisella valkosuklaavaahdolla ja sydänmenmuotoisella strösselillä. Tiesitkö muuten, että useimmat kaupan strösselit ja kakunkoristeet sisältävät liivatetta tai muita eläinperäisiä kiille- ja väriaineita? Vegekaupassa myytävä Q Sprinkles -kakunkoristesarja on kokonaan vegaaninen ja niiden värit tulevat mm. punajuuresta ja spirulinasta.

Jos haluat tehdä pohjataikinan valmismixin sijaan itse, voit käyttää hyödyksi esimerkiksi näiden suklaaruutujen reseptiä :)

Muutama huomio browniemixistä:

 • lopputulos on mehevä ja tahmea ja t-o-d-e-l-l-a makea. Suosittelen siis leikkaamaan browniet suosiolla pieniin paloihin!
 • Valmistaja suosittelee lisäämään taikinaan carob- tai soijajauhoja. Olen tehnyt itse browniet lisäämällä taikinaan niiden tilalla vehnäjauhoja, perunajauhoja tai kikhernejauhoja, ja lopputulos on ollut ihan yhtä hyvä.

Ystävänpäivän browniet

6-12  kpl

 • 1 pkt Baukhof Browniemixiä
 • 150 g vegaanista margariinia
 • 1 dl kasvimaitoa tai vettä
 • (1 rkl kikherne- tai soijajauhoja)

Kuorrute

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 2. Kaada brownieaines kulhoon. Sulata margariini ja kaada sen joukkoon kasvimaito. Sekoita neste brownieaineen joukkoon.
 3. Levitä taikina uunivuokaan (n. 20×20 cm) leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
 4. Sillä välin kun browniet ovat uunissa, vaahdota jääkaappikylmä kerma sähkövatkaimella. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Kaada valkosuklaasula kermavaahdon joukkoon ja vaahdota vielä seos tasaiseksi. Laita kermavaahto jääkaappiin odottamaan brownieiden jäähtymistä.
 5. Kun browniet ovat jäähtyneet, leikkaa ne paloiksi ja koristele valkosuklaavaahdolla ja sokerisydämillä.

Huom! iChochin valkosuklaa saattaa sisältää jäämiä tuotantolinjalta tulleesta gluteenista. Otathan tämän huomioon, mikäli teet tällä reseptillä leivonnaisia keliaakikoille tai allergikoille. Myös pelkästä kermavaahdosta tulee mainio päällinen :)

Raaka-aineet tarjosi Vegekauppa

2 vastausta kirjoitukseen “Ystävänpäivän pikabrowniet

 1. Lapsen synttärikakkuun olis tarve mahdollisimman tömäkälle kermavaahdolle. Tuleeko tällaisesta kerma+suklaa-vaahdosta mielestäsi tuhdimpaa kuin pelkästä soijavispistä? Tai osaatko sanoa olisiko joku vegaaninen vispi erityisen sopivaa tähän tarpeeseen?

  1. Joo, tämä versio toimii kyllä varsin hyvin myös kakun päällä! Ehkä täytekakkuun kannattaa sitten käyttää tuota Schlagfixin makeuttamatonta versiota, mikäli ei halua kakusta ihan överimakeaa. Schlagfix toimii kyllä ihan hyvin sellaisenaankin kakkujen päällä, mutta suklaalisällä tulee vielä jämäkämpi vaahto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights