Bataattimakaronilaatikko

Hanna Hurtan ihanan Kasvis-ruokakirjan ohjeilla valmistettu herkullinen arkiruoka.


Näyttää siltä, että tulossa mahtava keittokirjasyksy! Kävin viikonloppuna Loviisassa juhlistamassa Hannan Soppa-blogista tutun Hannan Kasvis-kirjan julkkareita. Hannan tunnelmallinen koti maaseudun idyllissä oli ihana paikka juhlistaa uutta kirjaa. Ja mikä kirja onkin! Kasvis on mahtava runsaudensarvi arkeen sopivia kasvisreseptejä. Hannan tyyliin sopivasti reseptit ovat myös gluteenittomia tai helposti sellaiseksi muutettavia ja sesongit huomioidaan jokaisessa reseptissä. Mausta yhtään tinkimättä!

Hanna tarjosi meille julkkareissa kirjan resepteillä tehtyä kokonaisena paahdettua kukkakaalia, indonesialaista gado gado-salaattia, hummusplatterin tofuhalloumilla sekä jälkkäriksi mustapapubrownieita. Kaikki ruoat katosivat pöydästä nopeasti parempiin suihin. Kattaus oli mainio läpileikkaus kirjan resepteistä: aidoista raaka-aineista valmistettua herkullista kasvisruokaa, joka on täyttävää ja maistuu kaikille.

Kotiin päästyäni oli pakko heti testata kirjan reseptejä. Olen aika vakuuttunut siitä, että Kasvis tulee pelastamaan tänä syksynä vielä monta arkipäivää! Arjen kiireessä ei aina jaksa miettiä omia reseptejä ja onkin helpotus, että hyllystä löytyy nyt erittäin käyttökelpoinen opus arjen ruokapulmien taltuttamiseen. Jos Vegaanin keittiössä on koluttu jo läpi, Kasvis-kirjaa voin suositella lämpimästi!

Kokeilin Kasviksesta ensimmäisenä bataattimakaronilaatikkoa. Tämä supertuhti laatikko valmistuu vaikka sunnuntai-iltana ja siitä riittää syötävää koko alkuviikoksi. Koska en ikinä malta tehdä reseptejä täysin ohjeen mukaan, lisäsin laatikkoon vielä sipulin kanssa paistettua Härkistä. Rapeat lehtikaalisipsit olivat oiva lisä laatikon päälle. Tätä tehdään meillä toistekin!

bataatti-makaronilaatikko

noin 6 annosta

 • 600 g (kikherne)makaronia
 • 1 isoa bataattia (noin 1 kg)
 • 6 dl kauramaitoa
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 tl soijakastiketta
 • 1 tl Dijon-sinappia
 • 2 valkosipunkynttä hienonnettuna
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita (laitoin itse 5 rkl)
 • 1+1 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 tl chilihiutaleita
 1. Kuori bataatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Kypsennä kuutiot joko höyryttämällä (kuutioiden koosta riippuen noin 20-30 minuuttia) tai uunissa paahtamalla (200 asteessa kuutioiden koosta riippuen 30-40 minuuttia).
 2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
 3. Mittaa bataattikuutiot ja kauramaito tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Mausta seos sitruunamehulla, soijakastikkeella, Dijon-sinapilla, hienonnetulla valkosipulilla, ravintohiivahiutaleilla ja 1 rkl oliiviöljyllä. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
 4. Sekoita bataattisose makaroneihin ja kumoa seos öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle chilihiutaleita ja lorauta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15-25 minuuttia. Tarjoile lehtikaalisipsien kanssa.

Lehtikaalisipsit

 • 5 isoa lehtikaalin lehteä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • ripaus suolaa
 • 1/4 tl savupaprikajauhetta
 1. Poista lehtikaaleista paksu lehtiruoti ja revi lehdet sipsien kokoisiksi paloiksi.
 2. Sekoita lehtien joukkoon oliiviöljy ja mausta ne suolalla ja savupaprikajauheella.
 3. Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle ja ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Tarkkaile sipsejä paistamisen aikana, ne palavat herkästi.

Oma muunnelmani: Sillä välin kun bataatit paahtuvat uunissa, paista pannulla 1 pkt Härkistä sipulin ja valkosipulin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella. Sekoita paistettu Härkis makaronien joukkoon ennen bataattisoseen lisäämistä.

8 vastausta kirjoitukseen “Bataattimakaronilaatikko

 1. Jos olisin yhtään herkempi, niin pillittäisin näin ihanan ja mahtavan postauksen luettuani, kiitos ihana Elina! Mahtavia kuvia. Tosi hyvä tuo Härkis-lisäys.

  Kiitos vielä kun matkasit tänne asti julkkareihin, merkitsee valtavasti <3

  1. Kiitos itsellesi kivoista julkkareista ja ihanasta kirjasta! <3 Oon niin varma, että tästä tulee syksyn myyntihitti!

 2. En tahdo nipottaa, mutta kuuluisiko ohjeessa lukea ”Rapeat lehtikaalisipsit olivat oiva lisä laatikon päälle”? Nyt siinä puhutaan kukkakaalisipseistä. Vaikka mikseivät nekin voisi sopia. :)

 3. onpas herkullisen kuuloinen resepti! taidankin laittaa kokeiluun jo viikonloppuna :-)

 4. Huomasin muuten, että jos laiskottaa eikä jaksa pilkkoa ja kuoria bataattia sen voi laittaa uuniin kokonaisena ja sitten halkaista kypsänä ja vaan kaapia ihanan bataattimössön kuppiin ja sotkea mausteet ja kauramaidon! Tuli tosi hyvää :P

  1. Totta, hyvä muunnelma! Kokonainen bataatti taitaa tosin kypsyä aavistuksen kauemmin, mutta tosiaan vaivaa tässä kyllä säästää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights