Paahdettu paprika-munakoisopasta

Paahdetusta paprikasta ja munakoisosta sekä belugalinsseistä syntyy ihana ruokaisa pasta.


Syksyisin alkaa aina tehdä mieli täyttäviä pastaruokia, laatikoita ja kaikkea uunissa meheväksi paahdettua. Tänään lykkäsin uuniin paahtumaan paprikoita ja munakoisoa ja tein niistä täyttävän kasvispastan belugalinssien kera. Tätä laitetaan meillä taatusti toistekin ruokalistalle tänä syksynä, ehkäpä jonkun hyvän kevyehkön punaviinin kanssa nautiskeltuna!

Teiltä ei ole varmaan jäänyt huomaamatta, että rakastan hifistellä erilaisten linssien ja papujen kanssa. Vaikka ei heti uskoisi, niin linsseissäkin on hurjasti eroja lajikkeesta riippuen! Belugalinssit ovat vihreiden ranskalaisten linssien ohella suosikkejani: niissä on mainio suutuntuma ja aromaattinen maku. Suosittelen tähän ruokaan ensisijaisesti belugalinssejä, mutta jos et löydä niitä, voit korvata belugalinssit vihreillä linsseillä.

Paahdettu paprika-munakoisopasta

2-4 annosta

 • 400 g suippopaprikoita
 • 350 g munakoisoa
 • 2 rkl öljyä
 • ripaus suolaa
 • 1 dl belugalinssejä
 • kasvislientä keittämiseen
 • 250 g kirsikkatomaatteja
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tl balsamiviinietikkaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl chilihiutaleita
 • mustapippuria
 • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
 • 2 rkl kalamataoliiveja
 • 5 dl pennepastaa
 • tarjoiluun pähkinäparmesaania
 1. Laita uuni kuumenemaan (225°C).
 2. Halkaise paprikat ja poista niistä kanta ja siemenet. Laita ne kuori ylöspäin alumiinifoliolla vuoratulle uunipellille. Paahda paprikoita grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes niiden kuori on alkanut kupruilla ja osittain mustua. Kääräise paprikat folioon ja anna jäähtyä.
 3. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pistele munakoisot haarukalla. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda munakoisoja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä munakoisot paistamisen puolivälissä.
 4. Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Valuta ylimääräinen vesi pois.
 5. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori. Soseuta paprikat ja kirsikkatomaatit sauvasekoittimella. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuutioi paahdettu munakoiso.
 6. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Kuullota sipuleita hetki ja mausta ne balsamiviinietikalla.
 7. Lisää pannulle paprika-tomaattiseos ja anna hautua noin viitisen minuuttia. Lisää sitten pannulle keitetyt linssit, munakoisot, ravintohiivahiutaleet ja mausteet. Käännä lämpö pienelle ja anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan. Puolita oliivit ja lisää ne lopuksi kastikkeen joukkoon.
 8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa pähkinäparmesaanin kanssa.

5 vastausta kirjoitukseen “Paahdettu paprika-munakoisopasta

 1. Heippa!

  Voisikohan tuon pähkinäparmesaanin tehdä niin, että korvaisi mantelitkin cashew-pähkinöillä? Ja pärjäisiköhän 200 wattisen sauvasekoittimen kanssa tehosekoittimen sijaan? Kiitos ihanasta blogista. :)

  1. Pähkinät voi mainiosti korvata myös esim. auringonkukan- tai hampunsiemenillä, eli ei suurta väliä mitä käyttää :) Jos sun sauvasekoittimessa on sellainen leikkurilisäosa, niin se käy tähän oikein hyvin.

 2. Taivaallista! Kiitos ihanasta ohjeesta ja päiväni pelastamisesta jälleen kerran! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights