Mezetacot

Yhteistyössä Gold&Green – Nyhtökaurapyöryöistä, ras el hanout -munakoisosta ja paahdetusta paprikakastikeessta syntyy vähän erilainen tacobuffa uudenvuoden juhlintaan.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Gold&Greenin kanssa. 

Chocochilin fuusiokeittiöstä päivää! Lähi-idästä inspiroituneet tacot ovat täydellinen uudenvuoden tarjottava: jokainen voi kasailla lättyjen väliin täytteet oman maun mukaan ja pieni puuhastelu ruoan parissa sopii hyvin illanviettoon. Tacobuffan aineet voi valmistella myös hyvissä ajoin etukäteen: munakoison voi paahtaa paria päivää etukäteen, eikä paprikakastikekaan ole moksiskaan jos sen valmistaa samalla uuninlämmityksellä hyvissä ajoin.

Vaikka tällä kertaa tacobuffa sai makunsa Lähi-idästä, niin toki täytteet voi kasailla myös meksikolaishenkisistä aineista. Gold&Greeniltä on tullut juuri kauppoihin uusi kausimaku Mexico, josta voi pyöräyttää helposti tacotäytteen. Paista pannulla, lisää papuja ja tomaattia ja tarjoa salsan, avokadotahnan ja salaatin kanssa. Itse olen kuitenkin juuri nyt innoissani Gold&Greenin pyöryköistä, joista varsinkin tuo Meze-versio on ihan superhyvää. Niistä syntyy helposti mahtavat fuusiokeittiötacot!

Ja vielä muutama sananen tacolätyistä: yksi asia mitä en kertakaikkiaan ymmärrä on ne kuivat pahvinmakuiset tacokuoret, jotka hajoavat käsiin ensimmäisellä puraisulla. Tacojen kuuluu olla pehmeitä, ja paras lopputulos tulee kun letut paistaa itse.

Mezetacot

noin kuudelle

Ras el hanout -munakoiso

  • 650 g munakoisoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 tl Ras El Hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria)
  • suolaa
  1. Kuumenna uuni (225°C).
  2. Poista munakoisoista kannat ja kuutioi munakoisot sopiviksi suupaloiksi. Huomaa kuitenkin, että palat pienenevät uunissa jonkun verran.
  3. Sekoita munakoisopalojen joukkoon öljy ja mausteet. Paahda uunissa noin 15-20 minuuttia välillä käännellen tai kunnes munakoisopalat ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä.

paahdettu Paprikakastike

  • 250 g punaista (suippo)paprikaa
  • 1 prk kaurafraichea (Oatly)
  • 2-3 rkl mantelijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Vuoraa uunipelti foliolla. Halkaise suippopaprikat ja poista siemenet. Laita paprikat folion päälle kuori ylöspäin ja paahda uunin ylätasolla (225°C) noin 10 minuuttia tai kunnes paprikoiden kuori alkaa kupruilla ja mustua.
  2. Kääräise paprikat folioon ja anna jäähtyä. Folioon kertyvä kosteus helpottaa kuoren irrottamista. Poista kuoret kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että ne on käsiteltävissä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella yhteen kuoritut paprikat, kaurafraiche, mantelijauhe ja mausteet. Laita kastike jääkaappiin odottelemaan muiden aineiden valmistumista.

Tacoletut

16 kpl

  • 4,5 dl vehnäjauhoja + jauhoja kaulintaan
  • 1 dl Masa Harina -maissijauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Yhdistä rypsiöljy ja vesi ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
  2. Sekoita aineet yhteen ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on tasainen kiinteä pallo.
  3. Laita taikina takaisin kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
  4. Kun muut täytteet ovat (lämmitystä vaille) valmiita, jaa taikina 16 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla ohuita pyöreitä lettuja.
  5. Paista tortillat kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kunnes lettuihin syntyy ruskeita pilkkuja. Pyyhkäise tortillojen välissä ylimääräiset jauhot pannulta esimerkiksi talouspaperilla, jotta ne eivät pala.

Lisäksi

  1. Kuumenna pyörykät uunissa tai pannulla.
  2. Silppua tuoretta korianteria pyöryköiden joukkoon ennen tarjoilua.
  3. Kokoa lettujen sisälle munakoisoa, Nyhtökaurapyöryköitä, ituja ja paprikakastiketta. Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights