Seesami-inkivääritofu

Tofun pannumarinointi on helpoin ja nopein tapa saada tofusta herkullista.


Taidan syödä tofua jossain muodossa melkein joka päivä. Se on vaan niin helppoa, hyvää ja täyttävää. Tämä seesamiöljyssä, soijakastikkeessa ja inkiväärissä pannumarinoitu tofu päätyi ihanan varhaiskaalisalaatin sekaan (kuulette siitä lisää myöhemmin!), mutta päätin julkaista tämän reseptin vielä erikseen, koska tällä ohjeella tehtyä tofua voi käyttää moneen ruokaan. Kokeile tätä vaikka wokkeihin, nuudelisalaatteihin tai täytettyjen leipien väliin.

seesami-inkivääritofu

 • 1 pkt (270g) maustamaton tofua (Jalotofu)
 • 2 rkl seesamiöljyä
 • 1-2 rkl soijakastiketta
 • 1 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • (chiliä maun mukaan)
 1. Painele tofu ensin huolellisesti kuivaksi talouspaperin avulla. Leikkaa se sitten viipaleiksi ja viipaleet kolmioiksi.
 2. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen seesamiöljy. Paista tofua hetken aikaa ja mausta sitten soijakastikkeella ja vaahterasiirapilla. Anna tofun ruskistua kauniisti kummaltakin puolelta ja jatka paistamista, kunnes tofu on imenyt pannulta kaiken nesteen ja siirappi on karamellisoitunut. Älä pidä pannua liian kuumana, ettei sokeri pala pannulle.
 3. Lisää pannulle lopuksi raastettu inkivääri ja jatka paistamista vielä hetken aikaa. Jos haluat voit maustaa tofun myös chilillä.

Vinkki! Eritysesti tässä reseptissä soijakastikkeella on väliä! Suosin itse aina fermentoitua japanilaista Shoyu-soijakastiketta, joka on maultaan ihan eri maailmasta kuin ne kaupan kaikista halvimmat kastikkeet. Esimerkiksi Vegekaupasta löytyy!

5 vastausta kirjoitukseen “Seesami-inkivääritofu

 1. Hei kiitos Elina mahtavasta blogista!! Olen aloittanut vege-elämän reilu viikko sitten ja yllättynyt, miten helppoa on tehdä vegaani-ruokaa!! Kiitos Sinun! Olen kokeillut jo paria sun reseptiä ja tämä tofu menee myös kokeiluun ehdottomasti!! Kiitos vielä kerran!!

  1. Voi miten ihana kuulla, Hanna-Lena! Ihan huippua, että Chocochilistä on ollut iloa! Toivottavasti täältä löytyy hyviä reseptejä kokeiltavaksi jatkossakin. Herkkua vege-elämän jatkoa sinne :)

 2. Olipas hyvä ohje, kiitos! Minulla ei ollut seesamöljyä, joten lisäsin pannulle seesaminsiemeniä samaan aikaan vaahterasiirapin kanssa, ne sopi myös tosi hyvin ja toi vähän rakennetta :)

 3. Kiitos tästä(kin) hyvästä ohjeesta! Tää on ollut meillä pitkään osa kiertävää ruokalistaa ja lisäksi sellainen luottoruoka, jota syö mielellään kun ei tiedä mitä haluaisi tai kun kaapeissa ”ei ole mitään”. Parhaillaankin syön tätä salaatin kanssa lounaaksi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights