Vegaaninen Oreo-minttusuklaajäätelö

Tämä maidoton ja vegaaninen jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta.


Olen aina välillä haaveillut jäätelökoneesta, mutta en sitten oikeastaan kuitenkaan halua kaappeihini lojumaan yhtään ylimääräisiä laitteita. Onneksi sain nyt vihdoin testattua jäätelöä, josta tulee aquafaban eli kikherneiden säilykeliemen ansiosta todella kuohkeaa ja täyteläistä. Jäätelökonetta ei enää tarvitakaan mihinkään oikeanlaisen rakenteen aikaansaamiseksi! Tämän jäätelön rakenne on parempi kuin ehkä minkään kaupan valmisjäätelön.

Vegaaninen jäätelö syntyy tällä ohjeella helposti. Otin tähän reseptiin mallia ihanasta Urbaani vegenda -blogista (suosittelen tutustumaan!), mutta lisäsin omaan versiooni minttua ja Oreo-keksejä. Tämä on myös niin makeaa, että taju lähtee. Just hyvä!

Vegaaninen oreo-minttusuklaajäätelö

1 litra

 • 1 dl aquafabaa
 • 1 tl sitruunamehua
 • 1 dl sokeria
 • 1 1/2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro Airy & Creamy)
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 80 g vegaanista tummaa suklaata (55%)
 • 1-2 tl minttuaromia
 • 3/4 pkt minttutäytteisiä Oreo-keksejä
 1. Vaahdota ensin aquafabaa 1-2 minuuttia, tai kunnes se on kuohkeaa. Lisää sitruunamehu ja sokeri ja vaahdota täydellä teholla kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia).
 2. Vispaa toisessa kulhossa soijakerma kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.
 3. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Mausta vielä minttuaromilla. Murskaa keksit ja kääntele ne massan joukkoon. Säästä muutamia keksinpaloja jäätelön pinnalle.
 4. Levitä seos esimerkiksi pieneen uunivuokaan tai muuhun laakeaan astiaan. Koristele keksinpaloilla ja pakasta vähintään 6 tunnin ajan, tai mielellään yön yli.

30 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen Oreo-minttusuklaajäätelö

 1. Kuulostaa kyllä niin herkulliselta ja simppeliltä, et tätä on kokeiltava viimestään viikonloppuna! Ja tätähän voi varioida ihan loputtomasti

 2. Kiinnostuin! Kuitenkin, onnistuuko jos jättää Oreot pois? Kalorioitakin olisi vähemmän.

  1. Niin no tähän tulee 1dl sokeria, 1,5dl kermaa ja 80g suklaata, että ne keksit ehkä sitten on se kaikista terveellisin ainesosa tässä :D Keksit voi toki jättää pois, mutta ehkä joku ihan muu jäätelö sitten olisi sun juttu, jos kaipaat jotain vähäkalorisempaa.

   1. Itse asiassa resepti ilman oreoita tekee n. 244kcal/100g kun taas oreoissa on 479kcal/100g :)

 3. Lapset nuolivat kulhot puhtaiksi ja totesivat, että ”ihan sairaan hyvää jäätelöä”. Laitoin vielä hieman Marianne crushia joukkoon, rouskui mukavasti suussa.

  1. Ihana kuulla! <3 Marianne onkin tähän hyvä lisäys, täytyy testata itsekin ensi kerralla!

 4. Tämä kuulostaa aivan ihanalta, harmi ettei täältä päin Englantia saa minkäänsortin vaahtoutuvaa soijakermaa niin en voi kokeilla :( (ja nettikaupoissa on liian korkeat postimaksut)

  1. Onpas outoa! Luulisi, että tuota Alpron kermaa löytyisi sieltäkin melkein mistä tahansa.

  2. Teen vastaavaa myös yön yli jääkapissa jähmettyneestä kookoskermasta, vaahtoutuu hyvin ja tulee ihana kookoksen sivumaku :)

 5. Ihan mielettömän hyvää! Olen miettiny jo monta variaatiota tästä ohjeesta😍

 6. Ihan pakon edessä tein tätä kun en halunnut heittää aquafabaa hukkaan… ;-) Nam, mitä herkkua! Soijakerma oli loppu kaupasta, joten käytin kauravispiä. Vähän pelotti miten käy, mutta toimi noinkin.

 7. Mites tuo minttuaromi? En löytänyt kaupasta, voiko korvata jollain?

  1. Minttuaromia pitäisi kyllä löytyä esim. Dr. Oetkerin valikoimista lähes kaikista peruskaupoista leivontaosastolta. Mutta siis tästä jätskistähän voi tehdä ihan minkä makuista haluaa :) Minttuaromin voi jättää pois ja laittaa vaikka Marianne-rouhetta, kuten tuossa joku toinen kommentoija oli tehnyt.

 8. Ai jestas, miten hyvää massa oli jo ennen pakastimen menoa! Me tykätään suklaisesta, joten lisäsin vielä lisää tummaa kaakaojauhetta ja jätin minttuaromin pois. Mies oli tuonut kaupasta Alpron Cuisine Soyaa, joten sillä mentiin. Kiitos ohjeesta, ja kiitos blogista muutenkin! Olen alkanut siirtää meidän perheen ruokailua yhä enemmän vegen suuntaan, kiitos inspiraatiosta! Matka on vielä kovasti kesken, mutta pienin askelin… :)

 9. Kiitos : ) Ihanan helppo tehdä ja perusohje on varioitavissa lukuisin eri tavoin. Piti samantien kokeilla. Maltoin reilun tunnin odottaa ennen koemaistoa. Tätä tullaan kokeilemaan ihan varmasti toistekin.

  Lisäbonuksena tuli syötyä pitkästä aikaa kikherneitä. Ensialkuun tein simppelin kikhernetahnan osasta herneita, ja ruisleivän päälle siitä tuli erinomaisen hyvää ja täyttävää hilliten selkeästi jäätelönsyöntiä ; )

  Kikhernetahnaa en kehdannut sen erikoisemmin viilailla. Tuoretta tinjamia, tulista sinappia sekä pippuria herneiden sekaan ja sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Tätäkin on helppo varioida lukuisin eri tavoin, mutta tuoreelle tinjamille voi antaa vahvat suositukset.

 10. Aivan huikea ohje! Kiitos tuhannesti! Jätin Oreot ja mintun pois, käytin 70%:n suklaata ja lisäsin pari ruokalusikallista kaakaojauhoja. Suosittelen kaltaisilleni suklaahulluille. ;) Tää oli parempaa kuin Oatly, Ben&Jerrys ja Kolme kaveria yhteensä. Koostumuskin ihan kuin kermajäätelössä, ilmava eikä liian kova.

  Ens kerralla laitan vähän vähemmän sokeria, vaikka ei se ihan niin makeaa ollut kuin ”varoituksesi” perusteella pelkäsin. Vai voiko se vaikuttaa rakenteeseen jos laittaa vaikka vain 3/4 dl sokeria? Vanilja, mokka- ja ehkä viskiversio taitaa myös mennä kehittelyyn. Jännä nähdä, mitä tapahtuu, jos lisää tonne nesteitä.

 11. Todella hyvää!!! Sekaani-siskoni vertasi Mövenpick-jäätelöön ❤️

 12. Tämä on ihanaa! Parempaa kuin Mövenpick 😋
  Onko joku kokeillut marjaversiota? Jos suklaan tulalle laittaisi marjasosetta – meneeköhän rakenne huonoksi?

  1. Teen usein sekoituksia, joissa marjoja mukana, pensasmustikoita tai tuoreen mansikan paloja. Eilen tein vaaleaa kookos-mansikkajätskiä, jossa perusohjeen Alpron sijaan vaahdotin kookoskermapurkin, paahdoin sekaan kookoshiutaleita, ja pilkoin massaan tuoretta mansikkaa. Ei tullut ihan niin kermaista tietenkään ilman suklaata, mutta oikein hyvää!

 13. Ihana ohje jota olisi niin kiva kokeilla, mutta olisiko vaihtoehtoa vispikermalle? Meillä ollaan allergisia soijalle ja kauralle, banaanista ja kookoksestakin vatsa ei pidä pahemmin. :/

  1. En valitettavasti ihan äkkiä keksi mitä siihen voisi laittaa tilalle, kun se on niin oleellinen osa tätä koostumusta.

   1. Päädyin kokeilemaan Sure Whip:iä vaikka siinä onkin soijalesitiiniä. Se on kuitenkin pienempi määrä kuin pelkässä soijavispissä olisi, joten pääsin kokeilemaan ohjetta kuitenkin! (saatan joutua syömään sanani myöhemmin mutta oli se sen arvoista..) Ihana koostumus ja niin hyvää!

    1. Aivan! Kiva kuulla, toivottavasti ei tullut ongelmia myöhemminkään! Ja mahtavaa, että maistui :)

 14. Moikka!
  Jäätelöä sivuava kysymys. Voisikohan sen joulukirjassasi olevan piparijäätelön tehdä valmiiksi pakkaseen jo viikonloppuna odottamaan jouluaattoa, vai kärsiikö koostumus tms. muutaman päivän pakastamisesta?

  Kiitos ihanista ohjeista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights