Herkkutattifocaccia

Tateilla täytetty pehmeä vastapaistettu focaccia on täydellinen viikonloppuherkku!


Olen viime aikoina rampannut sienimetsässä lähes joka aamu, eikä sieltä ole montaa kertaa tarvinnut tulla kotiin tyhjin käsin. Eilen aamulla bongasin myös muutaman pienen lampaankäävän, joita en ollutkaan syönyt moneen vuoteen. Tatteja tuntuu kuitenkin tänä vuonna olevan ihanan runsain mitoin, joten niillä on päässyt herkuttelemaan lähes joka päivä. Viime viikolla paistoin tämän ihanan focaccian, jonka täytin herkkutateilla ja sipulilla. Kokonaisuuden kruunasi vanhempien pihalla kasvaneet superherkulliset valkosipulit.

Herkkutattifocaccia

Taikina

 • 6-7 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 pss kuivahiivaa
 • 1 tl suolaa
 • 3 dl lämmintä vettä (42°C)
 • 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Täyte

 • 1 iso herkkutatti
 • 1 sipuli
 • 1 iso valkosipulinkynsi
 • oliiviöljyä ja suolaa paistamiseen
 • 1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • tuoretta tai kuivattua rosmariinia
 • sormisuolaa
 1. Sekoita suuressa kulhossa 6 dl jauhoja, kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja pari teelusikallista oliiviöljyä. Lisää tarvittaessa vielä desin verran jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irtoamaan sormista. Taikina saa jäädä kuitenkin melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 2. Vaivaa kohonnutta focacciataikinaa hetki, ja levitä se öljytyin käsin uunivuokaan (28x28cm tai vähän isompi) leivinpaperin päälle. Anna vielä kohota puolisen tuntia ja valmista sillä välin sienitäyte.
 3. Pilko herkkutatti. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja valkosipulinkynsi ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää tatit ja kuullota niitä hetki. Lisää sitten sipuli ja jatka paistamista viitisen minuuttia tai kunnes sienet ja sipuli ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Lisää lopuksi viipaloitu valkosipulinkynsi ja anna sen hieman pehmentyä. Mausta seos ripauksella suolaa ja siirrä pannu sivuun.
 4. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä ja levitä sieniseos pinnalle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia ja valuta pinnalle vielä hiukan oliiviöljyä.
 5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Parhaimmillaan focaccia on ihan tuoreena ja vielä vähän lämpimänä!

Yksi vastaus kirjoitukseen “Herkkutattifocaccia

 1. Kiitos helposta ohjeesta! Toista kertaa tämän viikon aikana focaccia uunissa, nam :)
  Se piti vain sanoa, että vanhemmassa focaccia-reseptissäsi kuivahiivan määrä on kaksinkertainen tähän verrattuna vaikka kaiketi kuuluisi olla siinäkin tuo ½ pss.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights