Mustapapu-perunanachot ja vegaaninen juustokastike

Viikonlopun herkullisin mättöruoka on tässä!


Perunanachot pyörivät ympäri internetiä joskus puolitoista vuotta sitten. Olen siis taas tämänkin asian suhteen vähän myöhässä, mutta ehkäpä perunanachot voisivat nyt tehdä uuden tulemisen! Ihan mielettömän hyvää ja helppo tehdä. Viikonloppuruoka ei tästä enää parane!

perunanachot

neljälle

perunanachot

 • 6 isoa perunaa
 • 2 rkl tacomaustetta
 • 2 rkl öljyä

vegaaninen juustokastike

 • 2 dl kaurakermaa
 • 100 g vegaanista sulavaa juustoa*
 • 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • 1/2 tl kurkumaa (värin takia, voi jättää pois)
 • 1/4 tl chilijauhetta
 • 1/2 tl valkosipulijauhetta
 • suolaa

Muut tilpehöörit

 • 2 tlk (230 g) mustapapuja
 • 1 sipuli
 • 1 rkl öljyä
 • 2 rkl tacomaustetta
 • 1/2 limen mehu
 • 1 avokado
 • 2 tomaattia
 • 1 ruukku tuoretta korianteria
 • (Srirachaa tai muuta chilikastiketta)
 1. Kuumenna uuni (225°C). Pese perunat huolella ja leikkaa ne sitten kuorineen viipaleiksi. Mausta perunat öljyllä ja tacomausteella ja levitä ne hieman lomittain uunipellille leivinpaperin päälle. Paista perunoita puolisen tuntia, tai kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita.
 2. Valmista vegaaninen juustokastike sillä välin kun perunat ovat uunissa. Kaada kaurakerma kattilaan. Raasta sekaan juusto ja lisää ravintohiivahiutaleet sekä mausteet. Kuumenna seosta, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla maun mukaan.
 3. Silppua sipuli ja huuhtele ja valuta mustapavut. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää pavut ja mausta tacomausteella ja limen mehulla. Paista 1-2 minuuttia.
 4. Kuutioi tomaatit ja avokado.
 5. Kasaa tarjoiluastiaan (tai suoraan uunipellille) perunoiden päälle mustapapupaistosta, avokadoa, tomaattia, juustokastiketta ja tuoretta korianteria sekä chilikastiketta, jos haluat. Herkuttele heti.

*Käytin Porlammin Vege Plus -juustoa.

7 vastausta kirjoitukseen “Mustapapu-perunanachot ja vegaaninen juustokastike

 1. Juustokastikkeesta tuli muuten yllättävän hyvää vegaanijuustosta huolimatta. (Yleensä en niitä maun takia käytä.) Meillä tosin oli käytössä Violifen pizzajuusto.

  1. Jee, kiva kuulla! Mulla on monien vegaanisten juustojen kanssa enemmän koostumus- kuin makuongelma. Toi Violifen pizzajuusto esimerkiksi sulaa sellaiseksi liisteriksi joka tarttuu hampaisiin kiinni, en tykkää! Eikä siitä juustoa nyt niin kovin moneen paikkaan kaipaakaan, mutta tässä toimii vallan mainiosti. Ja kiva kuulla, että Violifekin pelittää tässä!

 2. Moi Elina! Minkä merkkistä tacomaustetta olet tähän käyttänyt? Entä tuleeko sitä tosiaan noin paljon eli ruokalusikallisia sekä perunoihin että papuihin? Mietiskelen, että voiko tacomausteen korvata Meiran chilimausteseoksella, jota olisi valmiina kaapissa. Ainekset taitavat olla suunnilleen samat, mutta ehkä mittasuhteet erilaiset?

  1. Moikka! Pahoittelut että vastaus on kestänyt, en jostain syystä saanut ilmoitusta tästä uudesta kommentista! Kyllä vain ruokalusikallinen kumpaankin. Enemmänkin voisi ehkä laittaa, kannattaa maistella! :) Chilimausteseos käy varmaan ihan hyvin myös, mutta kannattaa sitä papuseosta sitten ainakin maistella kokkaillessaan, että kaipaako se kenties vielä jotain muuta.

 3. Heippa :)

  Pakko kysyä ajatuksia, suosituksia, ideoita tuon kaurakerman korvaamiseksi jos se ei allergioiden puolesta sovi ruokavalioon?
  Muuten näyttää kyllä hyvältä ohjeelta jota tekisi mieli kokeilla jossain vaiheessa :)

  1. Varmasti tähän käy mikä tahansa muukin kasvipohjainen ruokakerma! Soija- ja riisipohjaisia ainakin löytyy kaupoista helposti.

 4. Apua en kestä. Niin hyvää. Tosin eihän noista aineksista muuta voi tullakaan, mutta silti. Nam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights