Persimoni-riisipuuro

Kanelinen persimonisose tuo vähän vaihtelua perinteisen riisipuuron joukkoon!


Marraskuusta saa kieltämättä kaivelemalla kaivella hyviä puolia, mutta yksi ehdoton lempiasiani tähän aikaan vuodesta on persimonit! Mutustelen niitä mieluiten ihan sellaisenaan tai esimerkiksi salaattien joukossa, mutta tänään keittelin persimoneista kanelilla maustetun soseen, jonka söin riisipuuron kanssa. Keitän riisipuuroni yleensä kookosmaitoon, mutta nyt käytin Kaslinkin Barista -kauramaitoa, joka oli juuri sopivan rasvaista ja neutraalin makuista riisipuuron keitteleyyn.

Joko teillä on aloitettu riisipuurokausi?

Persimoni-riisipuuro

neljälle

 • 2 dl (tummaa) puuroriisiä
 • 2 dl vettä
 • noin 1 l kauramaitoa
 • suolaa

Persimonisose

 • 3 kypsää persimonia
 • 1 dl vettä
 • 1 tl vaniljasokeria
 • ripaus kanelia

Lisäksi

 • kanelia ja sokeria tarjoiluun
 1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Keitä, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Kaada sitten kauramaito kattilaan, mausta suolalla ja keittele miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja puuron koostumus on sopiva. Lisää tarvittaessa kauramaitoa tai vettä.
 2. Sillä välin kun puuro kiehuu, kuori ja pilko persimonit. Laita persimonipalat kattilaan, lisää vesi ja keittele miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia tai kunnes persimonit ovat aivan pehmeitä. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla ja soseuta sauvasekoittimella.
 3. Annostele puuro kulhoihin ja lusikoi päälle persimonisosetta. Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia ja sokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights