Hummus-fenkolipannukakku

Suolainen vegaaninen pannukakku, joka on täytetty hummuksella ja paahdetuilla fenkoleilla. Nam!


Olin ehtinyt haaveilla suolaisesta pannarista jo hetken aikaa, mutta en osannut päättää, mitä laittaisin siihen täytteeksi. Lopulta yhdistin siihen kaksi tämän hetken lempiasiaani: paahdetut fenkolit ja hummuksen. Pannari paistetaan uunissa ilman sen kummempia lisukkeita, ja täytetään uunista tulon jälkeen. Tästä tulee tosi näyttävä ja isollekin porukalle riittävä suolainen herkku vaikkapa illanistujaisiin!

Reseptin ainesosalista on pitkä, mutta tämä valmistuu lopulta hyvin vähällä vaivalla ja lähikaupan aineksista. Sillä välin kun toinen juttu on uunissa, voi valmistella toisen ja pannari onkin valmis ennen kuin huomaakaan!

Hummus-fenkolipannukakku

1 pellillinen

Paahdetut fenkolit

 • 2 fenkolia (á 300 g)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • suolaa

Pannukakku

 • 5  dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1/2 dl leseitä
 • 1/2 dl ruisjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • (2 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä)
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 l kauramaitoa
 • 2 rkl vegaanista margariinia

Hummus

 • 2 tlk (á 230 g) kikherneitä
 • 3 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia
 • 1 sitruunan mehu
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1/2 dl vettä
 • 1/2 tl suolaa

Koristeluun

 • 1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
 • lehtipersiljaa
 • oliiviöljyä
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Leikkaa fenkolit lohkoiksi, levitä ne uunipellille, sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla. Paahda fenkoleita uunissa noin 20 minuuttia.
 3. Sillä välin kun fenkolit ovat uunissa, tee pannaritaikina. Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa. Lisää kauramaito ja vispaa tasaiseksi, löysäksi taikinaksi. Anna taikinan turvota sen aikaa kun fenkolit paistuvat.
 4. Kuumenna syvä uunipelti uunissa ja lisää siihen 1 rkl margariinia ja levitä se pellille. Kaada taikina pellille ja ripottele pinnalle vielä toinen ruokalusikallinen pieniä margariininokareita. Paista pannaria uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
 5. Valmista hummus sillä aikaa kun pannari on uunissa. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi hummukseksi. Lisää nestettä varovasti ja lisää sen mukaan, että hummuksen koostumus on sopiva. Tarkista suola.
 6. Anna pannarin vetäytyä noin vartti uunista ottamisen jälkeen. Levitä sitten pinnalle hummus, fenkolit, paahdetut kurpitsansiemenet ja persilja. Pirskottele pinnalle vielä hiukan oliiviöljyä.

2 vastausta kirjoitukseen “Hummus-fenkolipannukakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights