Tofu limonello

Käsi ylös, kenen tekee tähän aikaan vuodesta aina mieli pastaruokia? Tämän hetken lempipastani on tässä, olkaa hyvä!


Sain tätä pastaa syödäkseni viime viikolla ja ihastuin siihen niin, että piti kokkailla tätä heti kotona uudelleen ja jakaa ohje teillekin.

Tämä tofu limonellon resepti on saanut inspiraationsa tästä Mindon ohjeesta, mutta pollo limonello on tietysti kanaversiona tuttu monelle muullekin. Vegaaninen limonello-pasta syntyy helposti tofusta, mutta uskoisin, että tämä ohje toimii aivan mainiosti myös jos tässä käyttää jotakin vegaanista ”kanaa”, kuten maustamatonta Oumphia, Hälsans Kökin fileesuikaleita tai Vegetarian Butcherin vegekanaa.

tofu limonello

2-3 annosta

 • 275 g maustamatonta tofua
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl cayennepippuria (tai maun mukaan)
 • ripaus suolaa
 • 2,5 dl kaurakermaa
 • 1 rkl kasvisfondia
 • 1 tl kurkumaa
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 rkl tuoretta inkivääriä
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 1-2 rkl agavesiirappia
 • 1 dl maustamatonta  soijajogurttia tai greek style -kaurajogurttia
 • (1 rkl vehnäjauhoja)
 • 150 g täysjyväspagettia
 • tuoretta lehtipersiljaa
 1.  Painele tofu kuivaksi talouspaperin välissä. Kuutioi tofu. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Ruskista tofu ja mausta se cayennepippurilla ja suolalla.
 2. Sekoita joukkoon kaurakerma ja kasvisfondi. Hauduta hetki.
 3. Keitä spagetti ohjeen mukaan.
 4. Lisää kastikkeeseen kurkuma, inkivääri, valkosipuli, sitruunamehu ja agavesiirappi. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä. Lisää soijajogurtti ja suolaa maun mukaan. Jos kastike tuntuu löysältä, voit suurustaa sen sekoittamalla joukkoon ruokalusikallisen vehnäjauhoja.
 5. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Koristele tuoreella persiljalla.

41 vastausta kirjoitukseen “Tofu limonello

 1. Kiitos reseptistä, oli todella hyvää, vaikka erikoiselta alkuun kuulostikin! Pelasti meidän maanantai-illan, kun aineksia ei meinannut mihinkään tuttuun ruokaan löytyä ja nytkin puuttui cayennepippuri sekä lehtipersilja, mutta ehkä ei haitannut :)

 2. Piti heti testata ! Hyvää oli, vaikka ensin hieman ihmettelin kastikkeen ainesosia 😀. Kastikkeen värikin on niin ihana. Tulee kyllä tehtyä toistekin .

  1. Tämä on värinsä puolesta ihan täydellistä kevättalven pastaa. Sopisi varmasti myös pääsiäispöytään!

 3. Olipas hyvä ja helppo resepti! Toimi hyvin herkälle mahalle, kun korvasin valkosipulin asafoetida-jauheella ja valkosipuliöljyllä, cayennepippurin mustapippurilla sekä fondin suolalla/soijakastikkeella. Makuun toki vaikuttaa jonkun verran, mutta ei mua haitannut yhtään.

  1. Laittaisin tavallista vaaleaa sokerisiirappia, mutta annostelisin vähän vähemmän – se kun maistuu vähän agavesiirappia makeammalta :)

 4. Tosi hyvä, erikoisempi arkiruoka, kiitos! Varoituksena herkkäsuisille, että 1 teelusikka cayennepippuria tekee ruuasta aika tulisen. Meille maistui, mutta yhtään enempää ei ois voinu laittaa. :D Ens kerralla mennään puolikkaalla!

 5. Kiitos tästä ihanasta blogista, joka innosti itseäni kasvisruoanpolulle. Tämäkin resepti oli todellä herkullinen.

 6. Upean makuinen ja raikas resepti, parhaimpia pastoja mitä olen syönyt.

 7. Ihanaa kun mun suosikki ruokabloggarilla on niin samanlaiset makumieltymykset kuin itellä! Tää(kin) oli tosi herkullista, kiitos <3 !

 8. Todella maukas resepti, kiitos!

  Tulin kysymään mitä vihreää persiljan tilalle voisi laittaa, sillä ystäväni ei persiljasta välitä. Menisiköhän korianteri?

  1. Kyllä sekin tähän varmasti sopii! Sileälehtinen persilja on tosin maultaan kähäräpersiljaa miedompaa, joten uppoaisiko se silti?

 9. Siis tämä oli niin huippuhyvää 😋. Tein mökillä ja söin takkatulen lämmössä ja loisteessa 😊.

 10. Kiitos Elina loistavasta ja herkullisesta reseptistä! Tähän jäi suorastaan koukkuun. 😋

 11. Tosi hyvä ja helppo pastaruoka. Mainitsiko joku jo, että malttia cayennepippurin annostelussa ? Kokemusta on 😄

 12. Aivan ihana! Taipuu niin arkiseen syömiseen kuin viinilasillisen kera lauantai-iltana. Tarjosin tätä ystävilleni ennen joulua ja hekin ihastuivat! Korvaan itse kranttuna lehtipersiljan ihan basilikalla. Ja cayennen sijaan olen käyttänyt chilihiutaletta, koska sitä kaapissa on sattunut olemaan.

  Kiitos, kiitos! 💛

 13. Olipa hyvää, kiitos huippureseptistä! 😊 Tämä resepti jää varmasti käyttöön. Lasten mielestä oli ”kirpeää”, joten pitänee vähentää inkiväärin määrää ensi kerralla. Toimisikohan tässä myös inkiväärijauhe?

 14. Tykkäsin tofuversiostakin, mutta tää on erityisen ihanaa paahdetuilla kikherneillä! Pakko kanssa testata tätä niin, että paahtaisi revityn tofun erikseen oikein meheväksi ja yhdistäisi sen kastikkeeseen vasta lautasella.

 15. Todella herkullista. Ohjeen mukaan menin muuten, mutta lehtipersiljaa ei löytynyt kaupasta ja agavesiirapin (jota ei kotoa löydy enkä erikseen viitsinyt ostaa) sijasta käytin hunajaa. Vahva suositus!

  1. Jee, ihana kuulla että tykkäsit! Agavesiirapin tilalle käy toki ihan mikä tahansa muukin makeuttaja :)

 16. Eri maustemerkkien cayannepippurit voivat olla hyvinkin eri vahvuisia, niin suosittelen omalla kokemuksella laittamaan aluksi reilusti vähemmän kuin 1 tl. Laitettiin ekalla kertaa suoraan reseptin mukaan, ja tuli ihan liian tulista.
  Muutoin tosi toimiva resepti.

  1. Kiitos kommentista! Kaikkeen maustamiseen pätee toki aina se, että kannattaa maistella tehdessään. Etenkin suolan ja chilin kanssa kannattaa aina lisätä oman maun mukaan.

 17. Tykkäsin. Sitruunaa seur. keralla enemmän 😋 Annos oli suuri minulle. Jäi kaverille kans.

 18. Pitkästä aikaa tein taas tätä aivan ihanaa ruokaa, kiitos reseptistä! Lisäsin vielä puolikkaan kesäkurpitsan mukaan ja se sopi tähän mainiosti.

 19. Tulipa maukasta! Tehdään uudestaankin. Vähensin pippurin ja sitruunan määrää, kun useimmat sitruunaiset ruuat on omaan makuun aivan liian sitruunaisia. Pastan määrää lisäsin myös niin riitti kolmelle.

 20. Kiitos ohjeesta, korvasin tofun tempellä (ja ekaa kertaa sain tempestä ihan hyvää!), mutta muutoin tein ohjeen mukaan. Tänään kävin kirjastossa ja bongasin kaks kirjaa sinulta, niistä nyt sitten lisää inspiraatiota kokkailuihin vegeviikoille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights