Kalaton kalakeitto

Vegaaninen kalakeitto savutofulla. 

Tänään 12.2. vietetään kansallista kalakeittopäivää. Jos pidät kalakeitosta, mutta eläinten syöminen ei ole sun juttu, tämä keitto pelastaa pulasta! Savukalamainen savutofu, tilli ja kaurakermalla täyteläiseksi jalostettu liemi saivat tämän keiton maistumaan ihan lapsuudelta. Keitto ei kaipaa kaverikseen muuta kuin hyvää ruisleipää.

Resepti on muokattu Jalotofun reseptistä, joka löytyy täältä.

Kalaton kalakeitto

noin 4 annosta

 • 1 pkt (270 g) savutofua
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 sipuli
 • 1 iso valkosipulinkynsi
 • 6 kiinteää perunaa
 • 4 porkkanaa
 • noin 1 l vettä
 • 2 kasvisliemikuutiota
 • 5 maustepippuria
 • 1 tl kuivattua tilliä
 • 2 dl kaurakermaa
 • (tuoretta tilliä)
 1. Painele savutofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
 2. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
 3. Lisää perunat, vesi, kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja tilli. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, lisää porkkanat. Keitä kypsäksi.
 4. Kuumenna paistinpannu sillä välin kun keitto kiehuu.  Lisää 1 rkl öljyä ja paista tofupalat kullanruskeiksi. Lisää keittoon lopuksi paistettu savutofu ja kaurakerma. Jos haluat, tarjoa keitto tuoreen tillin kanssa.

24 vastausta kirjoitukseen “Kalaton kalakeitto

 1. Moi Elina
  Vietettiin Tyttären kandijuhlia ja tarjosimme myös ”vanhoille kääkille” ( heidän omien sanojen mukaan) ihanaa kalatonta kalakeittoa. Käskivät kehua ja maistui todella maukkaalta, kiitos reseptistä. Myös valkosipuliset patongit sopivat hyvin kyytipojaksi.

  Iloisin terkuin Kaija Lahesta 🤗

 2. Kylläpä tuli hyvää! Tämä keitto jää varmasti meidän perheen arkiruokakiertoon.

 3. Tämä pääsi kertaheitolla meidän perheen suosikkilistalle, kiitos! :)

 4. Jos savun makua ei siedä ollenkaan saisiko tofuun kalan makua loihdittua mitenkään ettei tarvitsisi savustettua tofua käyttää?

  1. Tähän keittoon ei ihan heti tule mieleen mikä kalaisan makuinen asia tähän sopisi. Tofusta saa toki esimerkiksi merilevän ja rapean kuorrutteen avulla kalaisia juttuja (tofukalapuikot), mutta keitto on vähän hankalampi.

 5. Ensinnäkin suurkiitos tekemästäsi työstä! Täältä on ammennettu vegaanikokkaamisen perusteita ja löydetty monta luottorepestiä.

  Herkullinen, helppo, halpa ja terveellinen arkiruoka, En ole tofun ylin ystävä, mutta tähän kylmäsavutofu sopi kuin nenä päähän. Maistui myös 2,5-vuotiaalle :)

 6. Itse jätin porkkanan pois koska se ei kuulu kalakeittoon :) murustin myös perunoiden keittovaiheessa merilevää joka toi keittoon vähän kalaisaa makua ja oli herkkua :) oli ihanaa löytää tämmönen resepti kun aikoinaan kalakeitto sattui olemaan lempiruokaa👌

 7. Kiitos tästä äärettömän herkullisesta ja maukkaasta reseptistä! <3 Olen ollut vegaani 2016 vuodesta asti ja kaivannut kovasti kalaa. Tässä ruuassa oli kaikki kohdallaan, ja sain täysin saman täyteläisen elämyksen tästä kuin äitini kalakeitosta, vaikka ainekset olivat eri. Lisäksi olen tämän innostamana alkanut käyttää inhoamaani tilliä ruuanlaitossa hyvällä menestyksellä. Tämä tulee jäämään ehdottomasti ruokalistalle. Saksin liemeen puolen levyn verran norihiutaleita. Kylkeen paistoin kaurasämpylät, vaikka ruisleipä olis kai aidoin ruokapari.

 8. Olen tehnyt resepteilläsi herkullisia ruokia usein viikoittain jo vuosien ajan ja tarjonnut niitä monissa tilaisuuksissa. Blogisi todella helpottaa vegaanista elämää, kun täältä löytyy erinomaisia reseptejä niin simppeliin arkiruokaan kuin makeanhimoon leivontaan. Suosittelemme myös kavereiden kanssa usein hyväksi todettuja reseptejäsi toisillemme. Tätä keittoa maistoin kaverin tekemänä porukalla kesällä mökillä ja olen sittemmin tehnyt sitä monet kerrat. Suuret kiitokset sinulle! :)

 9. Tämä on helppo, nopea ja maukas kestosuosikki! Sopii ihanasti tähän talviseen keliin.

  1. Ihana kuulla! Itsekin keittelin tätä juuri eilen taas kotona, on kyllä tosiaan ihan täydellinen talvikelin ruoka <3

 10. Mieheni teki tätä tammikuun vegaanihaasteessa. Uskallanko sanoa, että tämä on parempaa kuin kalakeitto? Uusi lempiarkiruoka löytynyt . Kiitos!!

 11. Herkullista ja sydäntä lämmittävää. Kiitos reseptistä, menee jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights