Maapähkinä-vohvelitoastit ja muita välipalavinkkejä

Yhteistyössä Kaslink Aito – Maapähkinävoilla, sinapilla ja avokadolla täytetyt toastit sopivat sekä aamu- että välipalaksi.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kaslink Aito -tuotteiden kanssa. 

En ole ikinä oikein ymmärtänyt ihmisiä, jotka pärjäävät syömällä pari ateriaa päivässä. Minulle sopii paljon paremmin säännöllinen tiheä ateriarytmi, terveellisiä välipaloja unohtamatta! Kaikki ei nyt aina tietenkään suju suunnitelmien mukaan, mutta yritän syödä pari kunnollista ateriaa päivässä, ja sen lisäksi aamu-, väli- ja iltapalan. Usein mutustelen välipaloiksi hedelmiä (ja ihan liikaa) kahvia, tuorepuuroa, pähkinöitä tai hummukseen dippailtuja porkkanatikkuja, mutta on ihan huippua että kaupasta löytyy nykyään vegaanisena monia vähän täyttävämpiäkin välipalavaihtoehtoja!

Kaslink Aito -tuoteperheeseen tuli juuri uusia runsaasti proteiinia sisältäviä Aito Plus -kauravälipaloja. Kauravälipaloja on kahta eri makua, omena-mango ja puolukka-banaani. Olen syönyt näitä tässä viikon sisään kymmeniä, mutta en osaa vieläkään päättää kummasta tykkäisin enemmän! Aito Plus -kauravälipalat sisältävät kotimaista kauraa ja härkäpapuproteiinia, ja yhdessä purkillisessa on 5,4 g proteiinia. Erityisesti puolukka-banaanivälipala on muuten superhyvää, kun sinne murustelee vähän saksanpähkinöitä joukkoon, kannattaa testata!

Ihastuin maapähkinävoin ja sinapin yhdistelmään, kun söin joskus muinoin eräässä kahvilassa maapähkinävoilla, sinapilla ja avokadolla täytettyjä leipiä. Kuulostaa ehkä vähän jännältä, mutta toimii sairaan hyvin! Ja jos et omista vohvelirautaa tai voileipägrilliä, niin leivät voi paistaa myös kuivalla, kuumalla paistinpannulla jonkun painon alla.

Olen viime päivinä mutustellut näitä leipiä myös aamupalaksi, kaverina Kaslinkin kauravälipaloja. Näillä jaksaa hyvin lounaaseen asti!

Maapähkinä-Vohvelitoastit

2 kpl

 • 4 kpl kaurapaahtoleipää
 • 2 rkl suolattua, sokeritonta maapähkinävoita
 • 1-2 rkl dijon-sinappia
 • 1 iso avokado
 • 1/2 tomaatti
 • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
 • mustapippuria myllystä
 1. Voitele paahtoleivän toinen viipale maapähkinävoilla ja toinen dijon-sinapilla. Viipaloi väliin avokadoa ja tomaattia ja lisää korianteri sekä mustapippuri.
 2. Laita leipäviipaleet vastakkain ja paahda leivät vohveliraudalla tai voileipägrillissä rapeiksi.

6 vastausta kirjoitukseen “Maapähkinä-vohvelitoastit ja muita välipalavinkkejä

 1. Moi Elina! Kiitos herkullisista resepteistäsi ja vinkeistäsi täällä blogissasi, ilo on olla lukijana. Teksti ja kuvatkin ovat niin laadukkaita, että lukijalle jää osaksi vain nauttia sisällöstä!

  Voisitko joskus kirjoittaa siitä miten vegaanina huolehdit kaikkien vitamiinien saamisesta, esim. kuuluisa B12? Entä D-vitamiini? Oletko käynyt joskus lääkärissä tarkistuttamassa vitamiinitasot tms? Vai onko se edes tarpeen?

  1. Kiitos, kiva kuulla että blogista on ollut iloa! <3

   Ja laitan postaustoiveen korvan taakse!

 2. Tehtiin tällaiset kasvissosekeiton kaveriksi sunnuntaiulkoilun päälle, ja olivat muuten hyviä! Ja todella täyttäviä! Maapähkinävoin ja sinapin yhdistelmä oli yllättävä, mutta toimi todella hyvin. Vanha voileipägrilli on jäänyt todella vähälle käytölle, kun päätin jättää maitotuotteet ja sitä myöten juuston pois, mutta aloimme jo kehitellä tästä versioita mm. savutofusta ja bbq-maustetusta nyhtökaurasta. Pääsee grilli taas käyttöön! Kiitos taas loistavasti (ja inspiroivasta) jutusta :)

 3. Vähän omituista, että postauksen yhteistyössä on kauravälipala, ja sitten reseptissä sitä ei ole käytetty, vaan on ihan erillinen… voileipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights