Cashewpähkinä-kukkakaalikeitto

Kermaisen pähkinäinen kukkakaalikeitto talven lämmikkeeksi.


Jos tänään ei ole ihan pakko poistua lähikauppaa pidemmälle, aion pysytellä visusti sisällä pakoilemassa pakkasta ja hyytävän kylmää tuulta, joka on onneksi eilisestä jo hieman hellittänyt. Keittelin eilen ison kattilallisen tätä ihanan pehmeää cashew-kukkakaalikeittoa, joten ruokahommatkin ovat siltä osin hallussa!

Teen harvoin sosekeittoja ilman kaurakermaa tai kookosmaitoa, mutta tässä keitossa kerman virkaa toimittaa sekaan soseutetut cashewpähkinät, jotka tekevät keitosta ihanan pehmeän makuisen.

Cashewpähkinä-kukkakaalikeitto

neljälle

 • 1 reilun kokoinen kukkakaali
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 3 dl (noin 175 g) cashewpähkinöitä
 • noin 8 dl vettä
 • 1 1/2 kasvisliemikuutiota
 • 1 tlk valkoisia papuja
 • suolaa
 • mustapippuria myllystä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl tuoreita timjaminlehtiä (ja muutama oksa koristeluun)
 • kylmäpuristettua oliiviöljyä
 1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
 2. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sitten kattilaan kukkakaalit, puolet cashewpähkinöistä, suurin osa vedestä ja kasvisliemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää ne keiton joukkoon.
 3. Sillä välin kun keitto kiehuu, paahda loput cashewpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
 4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva.
 5. Mausta keitto suolalla, pippurilla, timjaminlehdillä ja sitruunamehulla.
 6. Annostele keitto lautasille ja lisää pinnalle paahdettuja pähkinöitä, tuoretta timjamia ja hyvää oliiviöljyä.

 

14 vastausta kirjoitukseen “Cashewpähkinä-kukkakaalikeitto

 1. Ihana keitto. Tätä pitää tehdä. Nuo cashew-pähkinät kiva idea tuomaan täyteläisyyttä.

 2. Kiva kun tähän tulee proteiinia valmiiksi papujen muodossa niin ei tarvitse miettiä erikseen sitä 😊 Aivan raivostuttavaa kun lähes poikkeuksetta jos jossain ei vegaanisella-sivustolla on jokin kasvis- tai vegaaninen keitto-resepti niin proteiinin lähde puuttuu täysin.

  1. Cashewpähkinöissähän on muuten reilusti enemmän proteiinia kuin pavuissa! Minua itseäni ehkä ärsyttää se proteiinista vouhkaaminen hieman, sitä kun saa todella monesta paikasta ihan normaalia ruokaa syömällä :)

 3. Olipa ihan todella hyvää ja kermaista! Muksukin tykkäsi. Kiva saada tällaisia herkkuruokia arkirepertuaariin ja erityisesti ilman tomaatti. Tuntuu että sitä tulee laitettua kaikkialle 🤔

 4. Kiitos tästä reseptistä – siitä on tullut yksi vakkariruoista meidän ruokalistalla. Aivan superihanaa! Muistan, että olet usein IG:ssä kysellyt, josko meillä lukijoilla olisi joitain toiveita tänne blogiin, niin lähdin siksi kirjoittamaan, kun mieleeni tuli yksi. Minulla on aikomus tässä piakkoin tehdä romanttinen illallinen puolisolle – useampi ruokalaji juomineen. Siksi ajattelinkin, että kuinka helppoa olisikaan, jos täältä sinun blogista myös löytyisi esim. valmiita suunniteltuja menuja. Paljonhan täällä on upeita reseptejä, joita voi myös hyödyntää hienommissa ruokailuissa (kuten tämä keitto olisi loistava alkuruoka), mutta hankalaa amatöörinä aina hahmottaa, että mikä tämän jälkeen olisikaan hyvä pääruoka ja jälkiruoka, jotta kokonaisuus olisi harmoninen. Tämä siis vain vinkiksi, jos joskus sinulla olisi mahdollisuus tällaisia menukokonaisuuksia suunnitella blogiin. Kiitos vielä upeasta blogista – se on pelastanut monet arjen kriisit.

 5. Hei, voisikohan reseptin valkoiset pavut korvata esim. keitetyllä kvinoalla tai linsseillä? Jäi kauppareissulla pavut ostamatta…

 6. Hyvä ohje. Lapsi kumppaneineen on vegaani. Harjoittelen tekemään sopivaa ruokaa. Tämä maistui minullekin. Tavallisesti nirsoilen ☺️.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights