Vegaaniset valkosipulipatongit

Kaupallinen yhteistyö | Becel – Helpot valkosipuli”voilla” täytetyt patongit.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Becelin kanssa. 

Vegaanisia valkosipulivoipatonkeja saa kaupasta gluteenittomana muutamaa sorttia, mutta ei sen väliä, koska itse tehdyt ovat joka tapauksessa parempia! Vegaaninen kasvirasvalevite, tuoreet yrtit ja tuore valkosipuli tekevät lopputuloksesta herkullisen, eikä valmistamiseen kulu kuin hetki.

Olen tehnyt viime syksystä saakka Becelin kanssa yhteistyötä (vegaaninen juustomakaronilaatikko olikin yksi viime vuoden luetuimmista resepteistä!) ja sen tiimoilta olen tykästynyt käyttämään Becelin tuotteita niin leivän päällä, leivonnassa kuin ruoanlaitossakin. Margariini on toki kuulunut aina jääkaappini vakiovarusteisiin, mutta on mahtavaa, että sinne kaupan levitehyllylle on tullut viime vuosina paljon uusia vaihtoehtoja. Arvostan lisäksi erityisesti sitä, että Becelin vegaaniset tuotteet on helppo bongata kaupasta kanteen painetun vegan-merkin ansiosta! Valitsen leivän päälle ja leipomiseen soveltuvat rasvat ensisijaisesti maun perusteella (ja toki vegaanisuus huomioiden), mutta koska margariinia tulee kuitenkin laitettua leivälle päivittäin, kiinnitän huomiota myös rasvahappokoostumukseen. Näitä valintoja helpottamaan Becel-tuotteissa on myös sydän-merkki.

Aloin jostain syystä himoitsemaan muutama viikko sitten valkosipulipatonkeja ja päätin paistella niitä viikonloppuherkuksi kotona. Esipaistetuista patongeista ja itse tehdystä valkosipuli-yrtti”voista” syntyy superherkkua nopeasti ja pienellä vaivalla. Valkosipulipatongit sopivat naposteluun sellaisenaan tai vaikkapa jonkun ihanan keiton kylkiäiseksi.

valkosipulipatongit

2 kpl

 • 2 esipaistettua patonkia (á 150 g)
 • 150 g Becel original -kasvirasvalevitettä
 • 4 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 1/2 dl hienonettuja yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia ja basilikaa)
 • hyppysellinen suolaa
 • mustapippuria myllystä
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Leikkaa patonkeihin syviä viiltoja niin, että palat eivät irtoa toisistaan.
 3. Hienonna valkosipulinkynnet (halutessasi voit myös raastaa tai puristaa kynnet). Hienonna yrtit.
 4. Sekoita yhteen Becel Original, valkosipulit ja yrtit. Mausta vielä kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Levitä valkosipulilevitettä veitsen avulla patongin viiltoihin. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes patongit ovat saaneet sopivasti väriä.

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset valkosipulipatongit

 1. Kiitos kaikista ihanista resepteistä. Löysin blogisi ja muutamia muitakin inspiroivia suomalaisia vegaaniblogeja Vegaanihaasteen kautta.
  Oletko ajatellut julkaista reseptejäsi englanniksi? Olisi niin mukava kun läheinen ruotsinkielinen lapsiperhe pystyisin hyödyntämään niitä. Nykyään monia suomalaisia vegaanisia proteiinituotteita saa myös ruotsista. Ja yleensä puuttuvat aineet voi vaihtaa toiseen.
  Terkut Tukholmasta.

  1. Moikka Mila, ja kiitos kun kävit kommentoimassa! :) Ihana kuulla, että olet löytänyt paikalle!

   Tuo blogin englanninkielinen versio on ollut minulla sellainen ikuisuusprojekti, joka on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että minulla on jonkun verran käännettyä sisältöä, mutta koodarilla on vielä hommat tekemättä. Voi olla, että tämä projekti venähtää vielä vähän, koska minun pitäisi alkaa etsiä blogin teknisen ylläpidon puolelle muutenkin uutta tyyppiä. Mutta siis homma on työn alla. Kiva kuulla, että tälle olisi käyttöä!

 2. Heippa, toimiiko resepti yhtä lailla Keijun margariinin kanssa? Tiedätkö tai arvioitko, että levitteet voisivat käyttäytyä tässä tarkoituksessa eri lailla?

  Kiitos

  1. Moikka! Tähän sopii kyllä ihan hyvin mikä tahansa leivontaan ja ruoanlaittoon sopiva margariini :) Makuasia sitten vain mitä haluaa käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights