Vegaaniset voisilmäpullat

Maidottomat voisilmäpullat, nam!


Täällä blogin puolella on ollut viime aikoina hieman hiljaista, pahoittelut siitä! Elämässä on ollut kaikenlaista ylimääräistä säätöä viime aikoina ja lisäksi järjestelen kotona parhaillaan muuttoa Helsinkiin, teen kiireellä töitä syksyllä ilmestyvän uuden ruokakirjani parissa ja sain vielä tähän päälle yhden kivan työprojektin, josta kuulette lisää toukokuussa! Onneksi muutto on jo parin viikon päästä ohi, mutta varmasti menee hetki tottuessa uuteen keittiöön ja uusiin kuvioihin. Vaikka tämä kaikki säätäminen onkin vienyt vähän energiaa, olen kuitenkin ihan todella innoissani maisemanvaihdoksesta. Olen asunut Turussa jo 12 vuotta, joten tekee ihan hyvää välillä muuttaa muualle! Kokkausinspiraatiokin on ollut vähän kateissa viime aikoina, mutta uskon vakaasti, että sekin löytyy Helsingistä takaisin.

En onnistunut tänä vuonna järjestämään itselleni laskiaispullaövereitä, joten päätin tänään leipoa jo jonkun aikaa himoitsemiani voisilmäpullia, vegaanisena tietenkin. Tänään oli kyllä jotenkin erinomaisen hyvä pullapäivä, koska taikina kohosi todella hyvin ja pullista tuli herkullisia.

vegaaniset voisilmäpullat

10-12 kpl

 • 2 1/2 dl kädenlämpöistä kaura-, soija tai kookosmaitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 7-8 dl vehnäjauhoja
 • 3/4 dl vegaanista margariinia sulatettuna tai rypsiöljyä

Lisäksi

 • siirappi-vesiseosta voiteluun
 • noin 40 g vegaanista margariinia
 • 3 rkl sokeria
 • 1/2 tl vaniljasokeria
 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito suureen kulhoon ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Alusta suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää sitten sulatettu margariini ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
 2. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 3. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile taikina sitten pötköksi ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele pulliksi ja anna jälleen kohota.
 4. Sekoita yhteen margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Kun pullat ovat kohonneet, kuumenna uuni (225°C). Paina pullien keskelle kolo, voitele pullat sitten siirappi-vesiseoksella ja lusikoi koloihin sokerilla maustettua margariinia. Ripottele pullien pinnalle vielä hiukan sokeria ja paista noin 10-12 minuuttia.

Vinkki! Testasin tällä kertaa sitä, että voitelin pullat vasta uunista tulon jälkeen siirappi-vesiseoksella. Pulliin tuli tällä tyylillä kiva kiilto, mutta ne jäävät myös pinnalta tahmeiksi. Jos et kaipaa kiiltäviä pullia, voit voidella ne hyvin myös ohjeen mukaan ennen uuniin laittoa.

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset voisilmäpullat

 1. Hei, tuli mieleen tosi tyhmä kysymys :D onko olemassa vegaaneja, jotka eivät käytä hiivaa, sillä sehän on elävä olento?

  Ja sitten asiaan, ihanan kuuloinen resepti. Viikonloppuna testiin :)

  1. Heippa Anna, ja kiitos kysymyksestä! Hiiva on itse asiassa sieni, eikä se siten varsinaisesti kuulu eläinkuntaan. Varmasti löytyy maailmasta ihmisiä, jotka jättävät sienetkin syömättä, mutta sienet kuuluvat kyllä vegaaniseen ruokavalioon :) Tätä kysymystä kysytään itse asiassa aika usein!
   Ja ovathan kasvitkin eläviä, joten rajaa ei varsinaisesti voi vetää siihen.

   Toivottavasti tykkäät reseptistä! :)

 2. Juurella tulee muuten tosi hyvää pullaa! Muistelin, että sinullakin asustelee hapanjuuri jääkaapissa, joten teki mieli jättää vinkki. Itse sain tänä vuonna laskiaisena aikaan ensimmäistä kertaa oikeasti maukasta ja pehmeää pullaa. :) Hiivalla en ole koskaan onnistunut, vaan pullat ovat jääneet kuivakoiksi ja kohonneet liian vähän tai lässähtäneet uunissa…

  1. Olen syönyt ihan superhyviä juureen tehtyjä vegaanisia pullia Turussa Leipomo Grynissä, mutta en ole itse vielä ehtinyt opettelemaan niiden leipomista! Juuri tosiaan majailee jääkaapissa, mutta en ole vielä päässyt sen kanssa ihan niin sinuiksi, että olisin uskaltanut alkaa pullahommiin! Tämä on kyllä ehdottomasti to do -listalla :)

   1. Kannattaa ehdottomasti joskus kokeilla! Ai niin, onnea ja voimia muuttoon ja tervetuloa tänne Helsinkiin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights