Vegaaniset munkit Baileys-kinuskikuorrutteella

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall – Vapun herkullisimmat munkit ovat tässä!Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hartwallin kanssa. 

Kaikenlaiset jälkkärihommat muuttuivat astetta herkullisemmaksi, kun klassisen Baileysin vegaaniversio saapui Suomeen viime vuonna. Leivoin silloin Baileys Almandesta tämän ihanan moussekakun, josta tekin mitä ilmeisimmin innostuitte, koska kakku oli yksi viime vuoden luetuimmista resepteistä täällä blogissa!

Baileys Almande on mantelimaitopohjainen likööri, jonka maussa on paitsi paahteista mantelia, myös hasselpähkinää. Almande sopii jäiden kanssa nautiskeltuna jälkkäriksi ihan sellaisenaan, mutta likööri sopii ihan loistavasti myös leivontaan ja muihin jälkiruokahommiin. Ajattelin testata siitä piakkoin suklaamoussea, mutta tällä kertaa likööri päätyi kinuskiin, josta tein kuorrutteen tämän vuoden herkullisimmille vappumunkeille.

Tällä kertaa lisäsin munkkitaikinaan hieman mantelijauhoja ja käytin sokerina ainoastaan fariinisokeria. Lopputuloksesta tuli ihanan pehmeä ja maukkaampi kuin tavalliseen sokeriin leivottuna. Munkit kruunaa ihanan tahmea kinuski, jossa maistuu liköörin tuoma manteli ja hasselpähkinä.

Baileys-kinuskimunkit

noin 15 kpl

Munkit

 • 2 1/2 dl kasvimaitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 tl kardemummaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1/2 dl mantelijauhoja
 • noin 7 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl rypsiöljyä

Kinuski

Lisäksi

 • noin 1 1/2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

 

 1. Valmista ensin munkkitaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma, vaniljasokeri ja mantelijauho. Lisää taikinaan suurin osa vehnäjauhoista ja lopuksi rypsiöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
 2. Kun munkkitaikina on kohomassa, valmista kinuski. Mittaa kattilaan kaurakerma ja fariinisokeri. Kuumenna ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Lisää Baileys ja jatka keittämistä toiset 15 minuuttia. Jätä kinuski jäähtymään (se paksuuntuu ja jähmettyy vielä jäähtyessään).
 3. Vaivaa taikinaa hetki, muotoile se pötköksi ja jaa taikina noin 15 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi palloiksi ja muotoile rinkilöiksi. Laita rinkilät leivinpaperin päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
 4. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Tiputa muutama munkki kerrallaan kattilaan kypsymään. Käännä munkit kun alapuoli on ruskistunut kauniiksi ja paista vielä toiselta puolelta.
 5. Nosta munkit reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Dippaile vielä hieman lämpimät munkit kinuskiin ja nosta lautaselle jähmettymään.

P.S. Muistathan uppopaistohommissa rasvan turvallisen käsittelyn! Esimerkiksi täältä voit katsoa vinkkejä.

Huom! Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja en voi julkaista. Muuten sana on vapaa kommenttilaatikossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights