Vegaaninen Baileys-moussekakku

Yhteistyössä Baileys – Suloisen makea vegaaninen moussekakku sopii täydellisesti alkukesän juhliin!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Baileysin kanssa. 

Olette ehkä jo huomanneetkin, että vegaaninen Baileys-mantelilikööri on vihdoin saapunut Suomeen! Tästä herkusta on kesäiseksi jälkkäriksi sellaisenaan jääpalojen kanssa, mutta Baileys sopii loistavasti myös leivontaan. Viime viikolla keittelin Baileysistä muun muassa kinuskia jäätelön kaveriksi ja leivoin tämän herkullisen moussekakun, joka sopii vaikkapa valmistujaisjuhlien herkkupöytään.

Vegaaninen, ilmava moussekakku syntyy helposti tavallisista hyvinvarustetuista ruokakaupoista löytyvistä aineista. Ja kakku on itse asiassa todella helppo ja nopea tehdä, jos jähmettymisaikaa ei lasketa mukaan.

Kakku kannattaa tähän aikaan vuodesta koristella mahdollisuuksien mukaan luonnosta löytyvillä antimilla. Oman kakkuni koristelin omenankukilla ja karhunvatukoilla, joiden sävyt sointuu hyvin kakun kanssa.

vegaaninen baileys-moussekakku

10-12 palaa

 • 2 pkt (á 154 g) Oreo-keksejä (original tai chocolate brownie)
 • 90 g vegaanista margariinia
 • 1 prk (250 ml) Alpron soijavispikermaa
 • 1 prk (225 g) Tofutti maustamaton -soijatuorejuustoa
 • 400 g Alpro Go On -soijarahkaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1/2 dl Baileys Almande -mantelilikööriä
 • 3 kpl (á 80 g) iChoc White Vanilla -valkosuklaata
 • Koristeluun karhunvatukoita, mintunlehtiä ja syötäviä kukkia
 1. Murskaa keksit hienoksi muruksi kahdessa erässä tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keskimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 2. Vaahdota soijakerma sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon Baileys ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
 3. Sulata suklaa varovasti miedolla lämmöllä esimerkiksi mikrossa, säännöllisesti sekoitellen. Vatkaa sula suklaa vielä täytteen joukkoon.
 4. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
 5. Irrota kakku vuoasta varovasti ja nosta tarjoiluastian päälle. Koristele kakku karhunvatukoilla ja kukilla. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Huom! Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja en voi julkaista. Muuten sana on vapaa kommenttilaatikossa!

34 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen Baileys-moussekakku

 1. Mitä muita keksejä voisit suositella pohjaan? Entäs mikä sopisi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville?

  1. Gluteenittomana löytyy samantapaisia keksejä ainakin Prismasta. Vegaanituotteet.fi sivulta löytyy nimikin niille.

 2. Ihanalta kuulostaa, ehkä pakko testata pian! Mutta onko soijavispille vaihtoehtoa sillä se on yksi muutamista Alpron tuotteista josta saan melkoisen allergiareaktion suuhuni? Tofutin asemesta voinen käyttää myös Violifea tai Oatly på mackania, vai?

  1. En ole itse testannut tätä muilla kermoilla, sillä tuon Alpron valmisteen koostumus on ehdottomasti paras. Aika samantyyppinen koostumus on Schlagfixin kermoilla, joita saa Vegekaupoista. Oatlyn PåMackan ainakin sopii tähän hyvin, Violifen mausta sen sijaan en itse oikein pidä.

 3. Tästä tuli tosi hyvää, joskin koostumus jäi vähän löysäksi eli ehkä jähmettynyt ihan tarpeeksi siitä huolimatta että vietti yli 12t jääkaapissa. (Onneksi syötiin niin nopeasti ettei ehtinyt vallan levähtää) Onko jotain vinkkejä millä saisi tätä hippasen tiukemmaksi? Ajatuksena olis tehdä huoneisiin yo-juhliin, jolloin pöydälläseisomis- ja levähtämisvaara suurempi :)

 4. Hei! Haluaisin mielelläni kokeilla tätä synttäreille, mutta aikataulujen vuoksi joudun tekemään kakun kaksi vuorokautta etukäteen. Osaatko sanoa, pysyykö maku hyvänä, jos kakku on kaksi yötä jääkaapissa?

 5. Hei Elina!
  Kakku vaikuttaa ihanalta ja mahtavaa, että saatavilla on vihdoinkin vegaanista ”kerma”likööriä.

  Kysymys: ohjeessa mainitaan 1prk Alpron soijavispikermaa (oletan että sitä tarkoitetaan airy & creamylla), mutta mittamääräksi onmerkitty 125ml. Alpron soijavispiä myydään kuitenkin vain 250ml purkeissa. Kumpi määrä kermaa täytteessä on oikea?

 6. Hei

  Aion tehdä kakkua nimiäisiin. Tein koekakun, joka onnistui hyvin. Ajattelin kuitenkin tehdä kakun ilman alkoholia. Miten mahtaa käydä koostumukselle kun jättää baileysin pois?

  1. En ole itse sellaista versiota testannut, mutta järkeenkäypä lopputulos on, että kakusta tulee ilman tuota ylimääräistä nestettä hieman kiinteämpi :)

 7. hei, toimisiko tämä kakku tummalla suklaalla ja eri alkoholilla? osaatko sanoa onko konjakki vegaanista? mitä tummaa suklaata suosittelisit? ja väheneekö suklaan määrä, koska muistaakseni tumma suklaa hyydyttää paremmin kuin valkoinen. kiitos kovasti jo etukäteen!

  1. En ole itse kokeillut tästä muita versioita, joten en ihan varmaksi osaa sanoa. Konjakki on vegaanista, mutta sitä en kyllä ehkä laittaisi tähän puolta desiä, se on sen verran voimakkaampaa tavaraa.

 8. Voikohan kakkuun laittaa vegegeliä varmistaakseen ettei rakenne jää löysäksi? Kuinka lisäys tapahtuisi ja minkä verran vegegeliä?

  1. Tein tästä kakusta useita versioita agar agarilla, enkä saanut yhtään niistä onnistumaan kunnolla. Kerro toki, jos saat toimimaan Vegegelin kanssa :)

 9. Hei, ajattelin kokeilla kakkua cointreau liköörillä ja tummalla suklaalla. haluaisin kysyä onkohan raaka-aineiden suhde silloin sama? kiitos etukäteen!

  1. Mutulla sanoisin, että kyllä. Testaamatta itse en kuitenkaan osaa ihan varmaksi sanoa. Kerro sitten miten onnistui! :)

   1. Hei, tein kakun viime viikolla ja kun en leivo juuri koskaan niin ei se ihan putkeen mennyt. Kävi niin että vatkasin liian kauan ja mousse meni aika kasaan, ja kakku oli tämän takia aika super tuhtia. Tumma suklaa (70%) peitti liköörin maun kovasti alleen joten huoletta olisi voinut laittaa ainakin desin likööriä. ja ehkä tukemaan cointreaun appelsiinisuutta olisi hyvä olla vielä appelsiinin kuorta tai muuta. mutta veljelle jolle kakun tein, kelpasi oikein mainiosti :)) . kiitos vinkeistä!

 10. Hei!
  Osaatko sanoa voiko kakun pakastaa vai kärsiikö rakenne sulatettaessa?

 11. Tehnyt tätä nyt 2 kertaa ja kerännyt kehuja kaikilta. Kiitos reseptistä <3 Vegaaniseksi tätä herkkua ei ole kukaan meinannut uskoa :)

  1. Ohjeen mukaan, se riittää että ensin vatkaa kerman vaahdoksi ja sen jälkeen vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin yhteen.

 12. KoeKakku on nyt tehty ja jääkaapissa huomiseen, katsotaan miten onnistuu😉. Yo-juhliin on tarkoitus tehdä sitten virallinen kakku. Maku oli todella hyvä moussessa. Ilmoittelen miten huomenna käy😊

 13. Mieleeni tuli, että moussea kiinteämmäksi voisi tehdä (idea varastan yhden juustokakun reseptistä :-)) täällä tavalla: maustamatonta tuorejuustoa (Tofutti tai Violife Creamy) mittaa kattilaan 2 ps vegegeelin (Dr.Oetker) ja sokerin kanssa, sekoita sähkövatkaimella sekaisin, kuumenna seos höyryävän kuumaksi koko ajan vatkaten, seos ei saa kiehua. Siirrä kattila pois levyltä, lisää vaahdotettu soijavispi ja rahka sekaan, sekoita hetki vatkaimella. Tähän sekoittaisin sulaa suklaata ja Baileysiä. Levitä täyte keksipohjan päälle.

   1. Kakusta tuli sopivan kiinteä. Vegegeeli toimi. Lisäsin myös vaniljatahnaa (Organic Vanilla flavouring paste), maku oli hyvä. :-)

 14. Kakkua testattu onnistuneesti! Päälle laitoin vielä runsaasti mansikoita ja mustikoita. Ehdoton lisä, ei pelkkä koristus, tuumasivat ’koemaistajat’.

  Seuraavaksi pitäisi tehdä versio myös yhdelle soija-allergiselle, ehdotuksia?! Tässä kun on soijavispikermaa, soijatuorejuustoa ja soijarahkaa, ehkä myös Oreot pitäisi vaihtaa soijalesitiinin takia… Eli jos saisi tehtyä edes vähän vastaavan moussekakun soijattomana, jossa olisi tuota Baileysiä?

  1. Ehkäpä kaurapohjaisilla tuotteilla voisi kokeilla? Laitan korvan taakse, ehkäpä ehdin jossain vaiheessa testailemaan!

   1. Äh, tietysti! :D Ajattelin kyllä, että kerman voisi korvata kaurapohjaisella, mutta sitten ajatuksen juoksu ilmeisesti katkesi. Onhan olemassa myös vaikka mitä kaurapohjaisia tuorejuustoja ja rahkoja/jogurtteja. (Itse kun ei tarvitse yleensä tarkkailla mitään allergioiden takia, niin ostan vain *vegaanisia tuotteita* sen kummemmin ehkä ajattelematta, mitä ne sisältävät…)

    Ei kai tuossa kaurapohjaisilla hirveän paljon voi mennä mikään pieleen? Koossa pitävä aine on kai enimmäkseen suklaa, samoin maku liköörin lisäksi.

 15. Hei !
  Oletko ehtinyt testata kaurapohjaiset tuotteet tähän joulukakkuun ? Muuten vaikuttaa mielettömän hyvältä !
  T. Soija-allerginen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights