Paahdettu gnocchi-papusalaatti

Tämä tuhti loppukesän salaatti saattaa olla parasta, mitä olet syönyt tällä viikolla!


Tässä salaatissa on lähes kaikkea, mitä olen himoinnut viime aikoina: perunagnoccheja, uunissa paahdettuja vihreitä papuja, marinoituja punasipuleita ja itse tehtyä saksanpähkinäpestoa. Tämä salaatti on helppo tehdä ja se on raikkaasta ulkomuodostaan huolimatta ihanan täyttävä! Pensaspavut ovat muuten juuri nyt sesongissa ja kotimaisia papuja löytyy hyvin kauppojen vihannesosastolta. Kannattaa siis herkutella niillä nyt kun ne ovat parhaimmillaan!

Perunagnocchit löytyvät kauppojen tuorepastahyllyltä. Melkein kaikki gnocchit ovat vegaanisia, mutta kannattaa tarkistaa tuoteseloste silti kananmunan ja maidon ainesosien varalta. Käytän itse yleensä De Cecco -merkkisiä gnoccheja, joita löytyy hyvin ainakin isommista K-kaupoista. En suosittele käyttämään tähän niitä kuivapastagnoccheja, sillä niillä ei ole perunagnocchien kanssa oikein mitään tekemistä. Gnocchien paistaminen pannulla tekee muuten niiden koostumukselle ihmeitä! Pelkästään keitetyt gnocchit ovat usein vähän raskaita, mutta ne muuttuvat jostain syystä ilmavammiksi kun ne paistaa. Kannattaa kokeilla!

paahdettu gnocchi-papusalaatti

noin 4 annosta

pikamarinoitu punasipuli

 • 1 punasipuli
 • 1 rkl sokeria
 • 3 rkl punaviinietikkaa
 • 1/4 tl suolaa

Paahdetut vihreä pavut

 • 300 g tuoreita vihreitä papuja
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria

Saksanpähkinäpesto

 • 50 g saksanpähkinöitä
 • 1 pieni ruukku basilikaa
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 valkosipulinkynsi
 • oliiviöljyä
 • suolaa

Muut aineet

 • 500 g perunagnoccheja
 • 1/2 ruukku tammenlehtisalaattia
 • 250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
 • tuoreita basilikanlehtiä
 1. Laita ensin punasipuli marinoitumaan. Leikkaa sipuli renkaiksi ja yhdistä kannellisessa astiassa muiden aineiden kanssa. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin. Punasipulin voit valmistaa hyvin jo vaikka edellisenä päivänä, mutta marinoi sitä vähintään 20-30 minuuttia.
 2. Kuumenna uuni (225°C). Poista pavuista kova kanta ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita papujen joukkoon oliiviöljy, suola ja pippuri ja paahda uunin ylätasolla noin 8-10 minuuttia.
 3. Valmista pesto sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Lisää öljyä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla.
 4. Keitä gnoccheja 2 minuuttia. Kuumenna paistinpannu ja paista niihin oliiviöljyssä kaunis paistopinta kuumalla paistinpannulla. Sekoita pesto gnocchien joukkoon.
 5. Halkaise kirsikkatomaatit ja revi salaatti sekä basilikanlehdet. Kokoa hieman jäähtyneet pavut ja gnocchit sekä kaikki muut aineet lautaselle. Lisää punasipulia maun mukaan.

 

Vinkki! Pähkinättömän version tästä salaatista saat, kun korvaat saksanpähkinät auringonkukansiemenillä.

6 vastausta kirjoitukseen “Paahdettu gnocchi-papusalaatti

 1. Noista gnoccheista peston kanssa tuli niin hyviä et lopulta päädyin napsimaan ylijääneitä pelkilteen. Sika hyvää 😍😍

  1. Ooh, kiva kuulla! Ne on kyllä ihan superhyviä <3
   Aion kyllä jossain vaiheessa vielä opetella tekemään gnocchitkin alusta asti itse!

 2. Minulle annettiin torilla ohje ryöpätä tuoreet pavut. Niissä on kuulemma jotain myrkkyä (?). Riittääkö pelkkä uunissa paahtaminen?

  Kiitos muuten blogista ja keittokirjoista. En olisi pärjännyt ilman niitä. Kasvissyöjä olen ollut viimeiset yhdeksän vuotta, mutta otin viimeisen loikan vegaaniksi nyt kesällä. En ymmärrä miksi odotin näin kauan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  1. Kyllä riittää! :) Pavuissa on lektiiniä ja sitä esiintyy erityisesti kuivissa pavuissa, jonka takia ne on aina huolellisesti keitettävä ennen käyttöä. Tuoreille vihreille pavuille riittää kypsennys.

   Mukava kuulla, että blogista ja kirjoista on ollut iloa!

  1. Heippa! Tarkoitatko niitä säilöttyjä vihreitä papuja vai papuja yleensä? Mä en itse oikein välitä noita ensiksi mainituista, vaikka ne on ihan ok esimerkiksi perunasalaatin joukossa. Muita papuja (kuten kidney-, valko- ja mustapapuja) voi käyttää salaatteihin huuhdeltuna sellaisenaan tai vaikkapa pestossa tai harissassa pyöräytettynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights