Minttusuklaakeksit

Ihanan pehmeät, reunoilta aavistuksen rapeat Marianne-suklaacookiet.


Pidimme viime lauantaina Siivouspäivänä Vegaaninmatkassa-Lotan kanssa pop up -kahvilan Karhupuistossa. Leivoimme omenapiirakkaa, Vöner-pasteijoita, keksejä, banaanikakkua ja teimme Vönerillä täytettyjä kolmioleipiä. Lisäksi saimme tuotelahjoituksia, joiden koko tuoton lahjoitimme Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Tilitimme myös leivonnaisten tuotoista 20% Tuulispäälle ja saimme kokonaispottina kasaan huimat 900€! Jos et päässyt kahvilaamme viikonloppuna, Tuulispään laajennukseen voi osallistua myös lahjoittamalla rahaa tätä kautta. Pidämme varmasti näitä pop upeja jatkossakin, joten kannattaa pysyä kuulolla ja seurailla meitä somessa!

Lupasin keksien ja pasteijoiden reseptit vielä tällä viikolla blogiin, joten aloitetaan näistä makeista! Olen tehnyt näistä kekseistä nyt kahta eri versiota: kahvilassa oli myynnissä sitä toista, joka oli kauniimpi mutta vähän vähemmän minttuinen. Tämä versio maistuu superhyvältä, mutta Mariannet sulavat keksien pinnalle vähän rumasti. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että maku ennen kaikkea! Jos haluat kekseistä kauniimpia, voit jättää pinnalle tulevat Mariannet pois ja korvata ne sekoittamalla taikinan joukkoon Marianne-rouhetta.

MinttuSUKLAACOOKIET

8 kpl

Kuivat aineet

 • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 dl suklaahippuja

Kosteat aineet

 • 2 1/2 dl sokeria
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1/2 dl rypsiöljyä
 • 1 ¼ dll kauramaitoa

Pinnalle

 • noin 12 kpl Marianne-karkkeja
 1. Kuumenna uuni (175°C).
 2. Sekoita kulhossa yhteen sokeri, fariinisokeri, vaniljauute, rypsiöljy ja kauramaito
 3. Sihtaa nesteisiin vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää suola ja leivinjauhe ja kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi suklaahiput.
 4. Levitä taikinasta kahdeksan isoa keksiä leivinpaperin päälle (otathan huomioon, että keksit leviävät ja kohoavat vain hieman, joten voit tehdä niistä lähes sen kokoisia kuin haluat lopputuloksen olevan). Rouhi Mariannet melko isoiksi paloiksi ja painele ne kevyesti keksien pinnalle. 
 5. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 17 minuuttia.
 6. Nosta keksit leivinpaperin päällä ritilälle jäähtymään.

8 vastausta kirjoitukseen “Minttusuklaakeksit

 1. Kekseistä tuli hyviä, ne olivat reunoista hieman kovia mutta muutoin pehmeitä (niin kuin reseptissä sanottiinkin)… Leivoin iltasella, annoin jäähtyä ritilälllä yön yli (ja aamulla olivat edelleen pehmeitä reunoja lukuun ottamatta), sitten laitoin ne metallipurnukassa jääkaappiin. Pehmeys katosi, ovat nyt kauttaaltaan kovia. Miten näitä keksejä tulisi säilyttää?

 2. Hei!

  Kuinka tärkeää on lisätä aineet järjestyksessä?
  Haluaisin tehdä joululahjaksi ”keksiainekset purkissa” lahjan, eli kaikki aineet, paitsi nesteet ja rasva, purkissa, jossa ohje kyljessä mitä vielä lisätä ja miten paistaa. Näitä ohjeita on pilvin pimein, mutten löydä vegaanista versiota mistään.
  Onnistuisiko siis esim. nämä tällaisena versiona?
  Kiitos!

  1. Moikka! Testaamatta en valitettavasti osaa sanoa, tapahtuuko jotain katastrofaalista jos kaikki kuivat aineet sekoittaisi taikinaan yhdessä. Mulla on ollut joka joulu mielessä tällaisen vegaanisen keksipurkin kehittely, mutta se jää aina muiden kiireiden jalkoihin. Toivottavasti tänä vuonna ehtisin!

 3. Hei! Kuinka paljon mariannerouhetta tulisi lisätä karkkien sijasta reseptiin?

 4. Hei, toimiiko tämä resepti ilman kaakaojauhetta tavallisina suklaahippukekseinä? Tietysti myös ilman mariannerouhetta.
  Aina ei ole kaapissa kaakaojauhetta, mutta näiden keksien koostumus on todella hyvä joten siksi kysyn :))

  1. En valitettavasti osaa sanoa, tarvitseeko tehdä jotain muita muutoksia ilman kaakaojauhetta. Mutta kerro sitten miten sujui jos testaat! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights