Vegaaninen soijarouhelasagne

Mehevä vegaaninen soijarouhelasagne.


En muista, milloin olisin viimeksi tehnyt lasagnea. Kuvittelen aina, että sen tekemisessä olisi kauhea vaiva, mutta sitten kun ryhtyy hommiin, lasagne syntyykin oikeastaan aika pienellä vaivalla. Toki ruoan muhimista uunissa saa odotella tovin, mutta sillä välin voi tietysti puuhata muuta.

Varastin Liemessä-Jenniltä idean laittaa lasagnen päälle uunin kirsikkatomaatteja. Rakastan uunitomaatteja ja ne sopivat tämän lasagnen päälle loistavasti. Tästä vegaanisesta lasagnesta tulee muutenkin superhyvä: chilinen pesto, mehevä tomaatti-soijarouhekastike ja kermainen juustokastike maustavat lasagnen uunissa niin, että tämä uppoaa mukisematta myös sekasyöjille!

vegaaninen soijarouhelasagne

4-6 annosta

Tomaattikastike

 • 2 sipulia
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 dl tummaa soijarouhetta
 • 1 prk (135 g) vegaanista punaista pestoa (Pirkka Arrabbiata)
 • 2-3 dl vettä
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 rkl tomaattipyreetä
 • 1 tl sokeria
 • mustapippuria myllystä
 • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Juustokastike

 • 250 g vegaanista juustoa (Porlammin Vege Plus)
 • 2 dl sipulinmakuista kaurakermaa
 • 1 dl kauramaitoa
 • 2 tl valkosipulijauhetta
 • mustapippuria myllystä

Muut aineet

 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 500 g terttukirsikkatomaatteja
 • (pinaatti)lasagnelevyjä*
 1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten pari desiä vettä parissa erässä.
 2. Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 dl vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.
 3. Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
 4. Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta mustapippurilla.
 5. Viipaloi kesäkurpitsa.
 6. Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi lasagnelevyjä, sitten kesäkurpitsaviipaleita, tomaattikastiketta, juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muistathan säästää juustokastiketta päällimäiseksi! Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200°C noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

*Huomaathan, että jotkut lasagnelevyt sisältävät kananmunaa!

5 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen soijarouhelasagne

 1. Aivan ihana ohje! Luuletko että tätä voisi kokeilla myös Violifen normiblockilla? Sitä kun löytyisi jo kaapista. :)

  1. Mä en itse tykkää siitä juustosta yhtään, kun se sulaa sellaiseksi liisteriksi. Mutta jos tykkäät siitä itse, niin kyllähän se tähän varmasti passaa :)

 2. Voisiko juuston korvata jollain? Hirveästi tekisi mieli lasagnea, mutta en ole vielä löytänyt vegejuustoa, joka olisi minusta hyvää (paitsi pähkinätahnat, mutta niitä ei yleensä vuustoiksi kutsuta).

  1. Oletko testannut tuota Porlammin Vege Plussaa? Se toimii tässä kaurakermaan sekoitettuna tosi hyvin!

 3. Kiitos reseptistä! Tämä oli ihanaa! Ja onnistui hyvin myös gluteenittomana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *