Vegaaninen soijarouhelasagne

Mehevä vegaaninen soijarouhelasagne.


En muista, milloin olisin viimeksi tehnyt lasagnea. Kuvittelen aina, että sen tekemisessä olisi kauhea vaiva, mutta sitten kun ryhtyy hommiin, lasagne syntyykin oikeastaan aika pienellä vaivalla. Toki ruoan muhimista uunissa saa odotella tovin, mutta sillä välin voi tietysti puuhata muuta.

Varastin Liemessä-Jenniltä idean laittaa lasagnen päälle uunin kirsikkatomaatteja. Rakastan uunitomaatteja ja ne sopivat tämän lasagnen päälle loistavasti. Tästä vegaanisesta lasagnesta tulee muutenkin superhyvä: chilinen pesto, mehevä tomaatti-soijarouhekastike ja kermainen juustokastike maustavat lasagnen uunissa niin, että tämä uppoaa mukisematta myös sekasyöjille!

vegaaninen soijarouhelasagne

4-6 annosta

Tomaattikastike

 • 2 sipulia
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 dl tummaa soijarouhetta
 • 1 prk (135 g) vegaanista punaista pestoa (Pirkka Arrabbiata)
 • 2-3 dl vettä
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 rkl tomaattipyreetä
 • 1 tl sokeria
 • mustapippuria myllystä
 • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Juustokastike

 • 250 g vegaanista juustoa (Porlammin Vege Plus)
 • 2 dl sipulinmakuista kaurakermaa
 • 1 dl kauramaitoa
 • 2 tl valkosipulijauhetta
 • mustapippuria myllystä

Muut aineet

 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 500 g terttukirsikkatomaatteja
 • (pinaatti)lasagnelevyjä*
 1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten pari desiä vettä parissa erässä.
 2. Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 dl vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.
 3. Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
 4. Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta mustapippurilla.
 5. Viipaloi kesäkurpitsa.
 6. Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi lasagnelevyjä, sitten kesäkurpitsaviipaleita, tomaattikastiketta, juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muistathan säästää juustokastiketta päällimäiseksi! Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200°C noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

*Huomaathan, että jotkut lasagnelevyt sisältävät kananmunaa!

Edit 12.5.2020 Huomaathan, että Arrabbiata-pesto sisältää chiliä. Jos et pidä chilistä, valitse ohjeeseen joku muu pesto.

24 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen soijarouhelasagne

 1. Aivan ihana ohje! Luuletko että tätä voisi kokeilla myös Violifen normiblockilla? Sitä kun löytyisi jo kaapista. :)

  1. Mä tykkään tässä reseptissä enemmän tosta Porlammin Vege Plussa koostumuksesta. Mutta jos tykkäät siitä itse, niin kyllähän se tähän varmasti passaa :)

 2. Voisiko juuston korvata jollain? Hirveästi tekisi mieli lasagnea, mutta en ole vielä löytänyt vegejuustoa, joka olisi minusta hyvää (paitsi pähkinätahnat, mutta niitä ei yleensä vuustoiksi kutsuta).

  1. Oletko testannut tuota Porlammin Vege Plussaa? Se toimii tässä kaurakermaan sekoitettuna tosi hyvin!

  2. Itse korvaan vuuston 1 dl:llä ravintohiivahiutaleita :) kastiketta tulee silloin vähemmän, mutta yleensä upotan tomaattikastikkeeseen monenlaista nahistunutta vihannesta yms, joista tulee lisävolyymia 😊

 3. Kiitos reseptistä! Tämä oli ihanaa! Ja onnistui hyvin myös gluteenittomana!

 4. Olen tehnyt 15 vuotta lantusta juustonkorviketta pitsaan ja lasagneen
  Teen ilman tarkkoja määriä joten tässä vähän summittainen ohje.

  300g lanttua
  50g valkosipulia.
  1dl oliiviöljyä
  2rkl hyvää curry tahnaa

  Raasta lanttu hienolla terällä raasteeksi. Paista runsaassa öljyssä ja lisää curry tahna ja putistettu valkosipuli. Paista 5 minuuttia mutta älä kypsennä lanttua liian pehmeäksi.
  Laita pitsan tai lasagnen päälle juuston tapaan.

  Voit tehdä isomman määrän pitsaa koska tämä juusto kypsyy paremmaksi jääkaapissa.
  Myös lapset tykkää tästä, enemmän kuin pitsasta juuston kanssa.

  Ville

 5. Tämäpä vaikuttaa herkulliselta! Sipulinmakuisen kaurakerman korvaan tavallisella, mutta muuten vaikuttaa erittäin hyvältä ja aineksetkin ovat riittävän yksinkertaiset – haen vain vege-plussaa ja peston kaupasta. Kiitos!

 6. Kiitokset tästä superhyvästä ohjeesta! Sekasyöjäperheelle maistui hyvin. Vegaanisena juustona käytin Porlammin vege plus gouda -raastetta.

 7. Aivan tajuttoman hyvää! Olemme avomiehen kanssa eläneet käytännössä sinun blogisi antimilla alkuvuoden, eikä kertaakaan ole pettänyt. Vegaanihaasteilemme tarkoituksena kokeilla ja opetella, saada ruokavalio pysyvästi vihreämmäksi. Tein lasagnen Muu-jauhiksella ja nyt taistelen etten syö koko vuokaa kerralla. Kiitos sinulle upeista resepteistä! :)

 8. Reseptisi ovat aivan erinomaisen hyviä! Ne ovat helpottaneet merkittävällä tavalla perheemme siirtymistä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Tämä herkullinen lasagne maistui mainiosti myös lapselle, joka suhtautuu yleensä kasvisruokiin hieman epäileväisesti.

 9. Hei! Oliko lasagnen tarkoitus olla tulista? Ostin S-marketin vastaavan peston ja toimin ohjeen mukaan. Lopputulos oli muuten hyvä, mutta aivan liian tulisen chilinen aikuisenkun makuun ja yleensä tykkään kyllä mausteisesta. Jos ei ollut tarkoitus niin S-kaupan arrabiataa riittää hyvin puoli purkkia tai vähemmänkin.

  1. Heippa! Harmi kuulla, että ruoasta tuli liian tulista. En ole koskaan syönyt tuota S-marketin pestoa, joten en osaa sanoa miten tulista se on. Arrabbiatta-pesto sisältää kuitenkin aina chiliä, joten jos ei siitä tykkää, niin sitten kannattaa valita pestoksi joku sellainen, jossa ei ole chiliä :) Tässä ruoassa on hieman potkua, mutta ei missään nimessä pitäisi ainakaan tuolla Pirkan pestolla tulla liian tulista.

   1. Muistaakseni s-marketin pestopurkki on ainakin huomattavasti isompi! Kannattaa se purkin koko siis ainakin ottaa huomioon

 10. Moi
  Täytyy sanoa, että lasagne vei kielen mennessään. Käytin Pirkan tomaattipaprikapestoa ja se tuntui toimivan hyvin. Tänään uutta kokeilua… ehkä kaalilaatikkoa…
  Iso kiitos ihanista resepteistä!

  Terkuin Kaija

 11. Ihana resepti! Tein juustokastikkeen maustamattomasta soijamaidosta ja Oddlygoodin vuustoraasteesta ja hyvää oli! Kirsikkatomput lasagnen päällä on ihan mahtava idea! :)

 12. Tänään tehtiin ensimmäistä kertaa tätä lasagnea, koska pelkkä reseptin lukeminen toi veden kielelle. Noh eipä tarvinnut pettyä, heittämällä parasta lasagnea mitä ollaan syöty. Ja en ole yleensä oikein vegaanijuuston ystävä, mutta tässä se oli hyvää. Kiitos ihanista resepteistä!

 13. Aivan täydellinen resepti! Lasagne on lempiruokiani ja mahtavaa että vegaaninen versio on näin herkkua 😊 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights