Linssitabouleh ja minttutahini

Raikas linssitabouleh tarjotaan herkullisen minttutahinin kanssa.


Kaikista maailman keittiöistä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makumaailma viehättää minua eniten. Rakastan kaikkia erilaisia tahnoja, kuten hummusta, muhammaraa ja baba ghanoushia. Falafelit (vaikka hyviä on vaikea löytää Suomesta!), pitaleivät, erilaiset salaatit, sitruuna ja erilaiset munakoisoruoat kutkuttelevat makuhermojani. Puhumattakaan kaikista ihanista mausteista ja maustetahnoista.

Vietin tänä talvena joulun ja uudenvuoden Israelissa ja Länsirannalla ja reissusta jäi vain entistä suurempi nälkä päästä tutkimaan alueen ruokakulttuuria. En edes osannut kuvitella, miten mielettömän hyvältä tahini voi maistua, miten hyvää vegaanista tofushakshukaa voikaan olla ja kuinka täydellistä hummus parhaimmillaan on. Aion tänä vuonna itsekin opetella tekemään entistä parempaa hummusta ja kokkailla muutenkin reissusta inspiroituneita ruokia.

Tabouleh tehdään yleensä bulgur-vehnästä, mutta söin Tel Avivissa myös linsseistä tehtyä versiota, joka on ruokaisampi versio. Minttutahinin idean nappasin reissusta eräästä toisesta annoksesta, mutta se sopii ihan täydellisesti linssitaboulehin kaveriksi ja tuo ruokaan kaivattua täyteläisyyttä.

linssitabouleh ja minttutahini

lisukkeeksi neljälle, pääruoaksi kahdelle

 • 1 1/2 dl kuivia vihreitä linssejä
 • kasvislientä keittämiseen
 • 150 g miniluumutomaatteja
 • 1/2 kurkku
 • 2 kevätsipulia varsineen
 • 1 ruukku minttua
 • 1 iso ruukku lehtipersiljaa
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa

Minttutahini

 • 1 ruukku minttua
 • 1 dl vaaleaa juoksevaa tahinia
 • 1/4 dl sitruunan mehua (1/2 sitruuna)
 • 1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • noin 3/4 vettä
 • suolaa
 1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä. Tarkkaile keittoaikaa, sillä usein linssien pakkauksessa keittoaika on ilmoitettu reilusti yläkanttiin. Linsseihin saa jäädä purutuntumaa! Anna linssien jäähtyä.
 2. Valmista minttutahini sekoittamalla sauvasekoittimella kaikki aineet yhteen. Lisää vettä, kunnes kastikkeen koostumus on sopivan juokseva.
 3. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Silppua kevätsipulit sekä yrtit varsineen. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Mausta sitruunalla, öljyllä ja suolalla.
 4. Tarjoa salaatti minttutahinin ja esimerkiksi tuoreiden pitaleipien kanssa.

4 vastausta kirjoitukseen “Linssitabouleh ja minttutahini

 1. Kaapista löytyikin vain punaisia linssejä (muistin väärin), mutta toimi myös niitä käyttäen. Ensi kerralla kokeillaan tehdä täysin ohjeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights