Vegaaninen nachopannu

Kaupallinen yhteistyö | Gold&Green® – Superhelppo nachopannu on lohturuokien aatelia ja taipuu helposti kokonaiseksi pellilliseksi isommalle porukalle.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Gold&Greenin kanssa. 

Uuninachot olivat päässeet hetkeksi unohtumaan lohturuokarepertuaaristani, mutta onneksi ne putkahtivat taas jostain mieleen. Parhaimmillaan nachot lienevät viikonloppumättönä, mutta kyllä näillä pelastaa kaikki vähän ankeammat arkipäivätkin. Ja mikä parasta, nachojen tekemiseen ei kulu kuin hetki.

Ihastuin tammikuun Vegemessuilla Gold&Green®-uutuuteen, eli Delikauraan, jota olen käyttänyt moneen ruokaan viime aikoina. Delikaura on valmiiksi maustettu (makuina savu-bbq ja chili-inkivääri) ja sen murumainen, kiinteä rakenne sopii erinomaisesti esimerkiksi salaatteihin, pizzaan, lämpimiin leipiin, wokkeihin ja tähän nachopannuun. Nyhtökaura on ollut käytössä keittiössäni viikottain, mutta tälle uutuustuotteellekin on tilausta! Delikaura on niin hyvin maustettu, että se ei vaadi sen enempää esivalmisteluja ja yhden hengen taloudessa arvostan myös pienempää pakkausta sekä sopivaa hintaa.

Tästä ruoasta saat helposti koko pellillisen isommalle porukalle tuplaamalla aineet. Nachot eivät kestä jääkaapissa säilytystä ja uudelleen lämmitystä, joten ruokaa kannattaa laittaa uuniin vain sen verran kuin jaksaa syödä. Näistä raaka-aineista saa kuitenkin näppärästi ruoan parille illalle, kunhan säilyttää nachot erikseen ja paistaa sopivina annoksina.

helppo delikaura™-nachopannu

3-4 annosta

 • 100 g nachoja
 • 1 pss / 120 g Delikaura™ Savu-BBQ
 • 1/2 dl valmista tacokastiketta
 • (vegaanista juustoa raasteena)
 • 2 kevätsipulia
 • 1 (luumu)tomaatti)
 • 1 avokado
 • 1 lime
 • 1 ruukku korianteria

Papuseos

 • 1 prk / 230 g mustapapuja
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1/2 tl savupaprikajauhetta
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 rkl oliiviöljyä

Juustokastike

 • 100 g vegaanista sulavaa juustoa
 • 2 dl kaurakermaa
 • 1/2 tl kurkumaa (värin vuoksi, voi jättää pois)
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1/2 tl valkosipulijauhetta
 • 1/4 tl cayennepippuria
 • suolaa
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Huuhtele ja valuta pavut. Lisää niiden joukkoon mausteet ja öljy ja sekoita hyvin.
 3. Levitä nachot uuninkestävään pannuun tai uunivuokaan. Levitä nachojen päälle Delikaura™, pavut, tacokastike ja jos haluat, hieman vegaanista juustoa raasteena. Paista nachoja uunissa noin 10 minuuttia.
 4. Valmista juustokastike sillä välin, kun nachot ovat uunissa. Kuumenna kaikki aineet kattilassa ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
 5. Silppua sipuli, kuutio tomaatti ja avokado. Levitä lämpimän nachopannun päälle tomaattikuutioita, avokadoa, sipulia juustokastiketta, ja tuoretta korianteria. Purista päälle limen mehua ennen tarjoilua.

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen nachopannu

 1. Mitä vegaanista sulavaa juustoa suosittelet käytettäväksi reseptissä tai mitkä varmuudella toimivat? Minulla ei ole aiempaa kokemusta vegaanisten juustojen sulattamisesta niin on hieman vaikea arvioida, mikä juusto tähän sopisi. Kiitos vastauksesta! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights