Vegaaniset blondiet

Ihanat maapähkinäiset blondiet on helppo tehdä.


Kyselin taannoin Instagramissa teiltä reseptitoiveita. Sain hurjan määrän hyviä ideoita, joista yksi oli toive blondiereseptistä. Tässä siis superhelppo ja hyvä ohje näille ihanan meheville ja tahmaisille blondieille. Brownieiden tapaan nämäkin saavat jäädä sisältä reilusti kosteiksi.

Vegaaniset maapähkinävoiblondiet

9-12 palaa

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 dl / noin 180 g maapähkinävoita*
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl kauramaitoa
  • 1 dl vegaanisia suklaahippuja (esim. Pirkka)
  1. Kuumenna uuni (175°C).
  2. Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, mantelijauhot, perunajauhot, kaneli, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa maapähkinävoi, rypsiöljy ja vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä fariinisokeri.
  4. Kääntele maapähkinäseokseen parissa erässä jauhot yhdessä kauramaidon kanssa. Lisää puolet suklaahipuista taikinan joukkoon.
  5. Kaada taikina uunivuokaan (n. 20×25 cm) leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle loput suklaahipuista.
  6. Paista uunin alemmalla tasolla noin 30 minuuttia.

* käytin Pirkan maapähkinävoita, jossa on suolaa. Voit käyttää myös kevyesti sokeroitua maapähkinävoita tähän reseptiin, jos haluat blondieista hieman makeampia. Maapähkinävoiden koostumus vaihtelee hieman, eli jos käyttämäsi maapähkinävoi on kovin tönkköä, voit notkistaa sitä lämmittämällä sitä hetken esim. mikrossa.

12 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset blondiet

  1. Oon vähän käsi tällasissa jutuissa niin osaatko sanoa että kuinka monta päivää nämä säilyy hyvinä jääkaapissa?

    1. Vajaan viikon. Mutta eipä nämä kyllä yleensä siellä pääse vanhenemaan, vaan tulee syötyä aika nopeasti :D

  2. Kauheesti houkuttaisi näitä tehdä, mutta en viitsisi ostaa vaahterasiirappia, kun luulen sen jäävän turhaksi kaapin perälle. Olisiko siis ideaa, millä sen korvaisi? :)

    1. Heippa! Vaahterasiirapin tilalla voi käyttää myös esimerkiksi agavesiirappia tai tavallista sokerisiirappia, mutta en tiedä auttaako tämä mitään. Sokerikin varmasti käy korvaajaksi, mutta suoralta kädeltä en osaa sanoa miten se vaikuttaa muun nesteen määrään.

  3. Varmaan vähän hölmö kysymys,muttra jos haluaisi laittaa tähän samaiseen resptiin kananmunia,niin mitäköhän tapahtuisi? Ihastuin reseptiin,mutta en ole vegaani. Toki ei haittaisi tätä tällaisena kokeilla,mutta jos osaat vastata?

    1. En keksi yhtään hyvää syytä, miksi haluaisit laittaa tähän kananmunaa! Testaa reseptiä ihmeessä näin, tämä on tosi hyvää :)

  4. Moikka! Nää vaikuttaa hyviltä, mutta meillä asuu pähkinäallergikko, mietin että millä voisi korvata, vai meneekö koko idea😆 mietin esim biscoff-tahnaa..🤔

    1. Moikka! En ole itse testannut tästä pähkinätöntä versiota. Biscoff-tahna hieman epäilyttää, miten sen koostumus toimii, kun se sulaa aika juoksevaksi uunissa. Mutta jos testaat, kerro sitten miten onnistui!

  5. Moi! Tosi söpöjä. Näyttävät ihan paisutetuilta suklaamurukekseiltä. Sinulla on tosi hyviä reseptejä näin vegaanille ja ollaan saatu näistä resepteistä paljon apua arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights