Vegaaniset oreobrowniet

Vegaaniset oreobrowniet on superhelppo valmistaa. Herkuttele vaniljajäätelön kanssa!


Browniet on superhelppo leivonnainen, joka toimii aina. Tämä resepti on takuuvarma makeanhimon taltuttaja! Tällä kertaa päällystin browniet oreo-kekseillä ja lopputuloksesta tuli ihanan tahmea, makea ja rapea.

vegaaniset oreobrowniet

 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 200 g vegaanista tummaa suklaata (55%)
 • 3/4 dl rypsiöljyä
 • 2 dl fariinisokeria
 • 2 1/4 dl kaura- tai soijamaitoa
 • 1/2 pkt (noin 75 g) Oreo-keksejä
 • vegaanista vaniljajäätelöä tarjoiluun
 1. Kuumenna uuni (175°C).
 2. Sihtaa kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
 3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon ensin rypsiöljy sitten sokeri.
 4. Kääntele suklaaseoksen joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä yhdessä kauramaidon kanssa.
 5. Levitä taikina uunivuokaan (20×25 cm) leivinpaperin päälle. Painele pinnalle murskattuja Oreo-keksejä. Paista brownieita uunin alemmalla tasolla noin 30 minuuttia. Browniet saavat jäädä reilusti löysiksi, mutta paistoaika riippuu omista mieltymyksistä ja uunin tehosta.
 6. Anna jäähtyä hieman ja herkuttele vaniljajäätelön kanssa.

16 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset oreobrowniet

 1. Moi! Näyttää ihanalta! Mitä veikkaat, jos tekee pellillisen niin kannattaako tehä 1,5-kertainen vai kaksinkertainen määrä? Nämä menee heti kokeiluun 😍

  1. Riippuu sun uunista, 50 cm 2-kertainen, isompaan varmaan 2,5-kertainen. Toivottavasti tykkäät! :)

 2. Moi, ihana ohje 😋😋 tulee varmasti käyttöön. Ohjeissa aina kehoitetaan sulattamaan suklaa mikrossa varovasti tai vesihauteessa kosteutta varoen. Itse olen kuitenkin sulattanut suklaan (tai suklaan ja rasvan) uunissa, samalla kun laitan uunin päälle laitan kulhon sinne suklaineen ja hetken päästä minulla on kauniisti sulanut suklaa. Mikrossa olen onnistunut polttamaa suklaan uunissa en. Miksi tätä keinoa suklaan sulattamiseen ei käytetä, mikä voi mennä pieleen?
  Terveisin kotileipuri Kirsi

  1. Mielenkiintoinen vinkki! Onnistuu varmasti uunissakin, en ole koskaan tullut ajatelleeksi! Sielläkin pitää kuitenkin olla varovainen ettei suklaa pala ja sekoitella säännöllisesti. Mikrossa suklaan sulattaminen onnistuu, kun pienentää tehoja ja kuumentaa 5-10 sekunnin sykäyksissä välillä sekoittaen.

 3. Hei,
  Luen blogiasi säännöllisesti ja pidän ohjeistasi. Toivoisin kuitenkin, että kertoisit, mistä olet ottanut reseptisi. Lähes vastaava resepti ilmestyi PlantBased – lehdessä helmikuussa 2020! Lienee yleinen käytäntö , että rehellisesti kertoo, mistä reseptit nappaa. Samoin keittokirjojen kanssa.

  1. En ole ikinä lukenut kyseistä lehteä, mutta eihän oreobrowniet nyt ole mikään uniikki idea! Mainitsen täällä kyllä aina, jos mulla on tiedossa mistä resepti tai edes idea on peräisin, eihän se ole minulta mitenkään pois! Resepteillä ei kuitenkaan ole tekijänoikeuksia, joten minunkin reseptejäni saa ihan vapaasti lainailla.

  2. Tällaisissa resepteissä on niin vähän liikkuvia osia, että on mahdotonta välttää luomasta lähes identtisiä ohjeita. Yhtäläisyyksien tulee olla todella merkittäviä, että syyttelyn tielle kannattaa lähteä näin harmittoman asian takia. Rauhaa ja rakkautta kaikille.

   1. Kiitos kommentista, V! Olen samaa mieltä. Ja tämä keskustelu on joka tapauksessa täysin turha, kun resepteillä ei ole tekijänoikeuksia. Minusta on tärkeintä, että vegaaniset reseptit leviää mahdollisimman laajalle!

 4. Ihana resepti! Olisko sinulla vinkkiä, jos haluaisi viedä tämän vielä överimmäksi laittamalla joukkoon tuorejuustosattumia. 🤪 Eli pärjääkö esim påMackan yksinään taikinassa kikkareina vai kaipaako seurakseen jotain? Vrt. sekaanileivonnassa tuorejuusto vatkataan kananmunan kanssa. 🤔

  1. Sellaista versiota en oo koskaan tehnyt, mutta mutulla sanoisin, että miksipä ei! Myös maapähkinävoi voisi toimia!

 5. Herkullisen näköinen resepti, ehdottomasti menee kokeiluun!

  Täytyypä kiittää yleisemminkin aivan mahtavista resepteistä :) Blogisi on ainakin meidän keittiössä innostanut kokeilemaan monia aivan uudenlaisia ruokalajeja, makuja ja raaka-aineita. Toistaiseksi yksikään kokeilu ei ole myöskään vielä epäonnistunut, erityiskiitos aivan loistavista kasvispihvien ja -pyöryköiden erilaisista taikinoista!

 6. Testattiin näitä viikonloppuna ja oli aivan ihanaa! Ehkä itse olisin paistanut viisi minuttia vähemmän, mutta puolison mielestä koostumus oli näin loistava. Ensi kerralla laitan Oreoita vaikka koko paketin, ja kun niitä painelee taikinaan vähän sisällekin, ne ovat ihania sattumia.

  Kiitos reseptistä!

  1. Uunien tehoissa on tosi isoja eroja, joten sen optimaalisen ajan oppii vain paistamalla pari versiota siellä omassa uunissa. Mutta huippua kuulla, että maistui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights