Paahdettu porkkala-perunasalaatti

Tässä perunasalaatissa maistuu sushien makumaailma. Suositus juhannuspöytään!


Voisin elää kaiket kesät pelkillä perunasalaateilla. Ja jos totta puhutaan, niin taidan oikeastaan elääkin. Tässä ihanassa perunasalaatissa maistuu hurmaavasti sushien makumaailma. Uunissa valmistettu pikaporkkala tuo salaattiin savukalamaisuutta ja maut kruunaa paahdettu nori-merilevä, kevätsipuli ja seesamiöljy-inkiväärikastike.

Tämän uunissa valmistetun pikaporkkalan reseptin kehittelin viime jouluna Helsingin Sanomille, jonka Ruokatorstai-palstalla ohje julkaistiin ensimmäisen kerran. Pikaporkkala ei maistu ihan samalta kuin keitetty tai suolapedissä valmistettu, mutta iskee samaan makuhermoon ja on paljon helpompi valmistaa.

Paahdettu porkkala-perunasalaatti

4 annosta

Pikaporkkala

4 isoa porkkanaa
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 tl nestesavua
2 tl riisiviinietikkaa
(tilkka sitruunamehua)

Muut aineet

1 kg uusia perunoita
1-2 rkl rypsiöljyä
suolaa
2-3 kevätsipulia varsineen
2 nori-merileväarkkia
(seesaminsiemeniä)

Kastike

2 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl sitruunamehua

  1. Valmista ensin porkkala. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin siivuiksi kuorimaveitsellä. Sekoita yhteen öljy, nestesavu, riisiviinietikka ja soijakastike. Levitä porkkanat uunipellille ja sekoita marinadi porkkanoiden joukkoon. Paista porkkanoita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Purista sekaan tilkka sitruunamehua ja anna jäähtyä.
  2. Nosta uunin lämpötilä 225:n asteeseen. Pese perunat ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi tai paloiksi. Levitä perunat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin pintaansa.
  3. Silppua kevätsipuli ja merileväarkit. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Sekoita kastike vielä lämpimien perunoiden sekaan ja yhdistä kaikki aineet kulhossa. Jos haluat, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights