Tofutäytteiset bao-sämpylät

Kaupallinen yhteistyö Vaasan ja Indieplace | Ihanat rapealla tofulla ja maapähkinäkastikkeella täytetyt höyrysämpylät


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasanin ja Indieplacen kanssa. 

Nyt kun tänä keväänä ei ole päässyt matkustamaan eikä edes ravintoloihin syömään, on eri maiden ruokakulttuureihin tutustuminen ollut entistä tärkeämpää myös kotona. Ruoka on toki ollut minulle yksi tärkeä syy matkustamiseen ylipäätään, mutta ilmastonmuutosnäkökulmastakin on tietysti jatkossakin parempi vaihtoehto pitäytyä kotikeittiössä kokkaamassa reissaamisen sijaan. Ruoanlaitto on siitä mahtava harrastus, että tässä oppii loputtomasti uutta. Uusia yhdistelmiä, valmistustapoja ja raaka-aineita osuu kohdalle jatkuvasti, kunhan pitää silmät auki. Viime viikolla opiskelin muun muassa libanonilaisen keittiön saloja ja parasta ajanvietettä on käydä ihmettelemässä paikallisissa aasialaisissa ruokakaupoissa.

Höyrytetyt bao-sämpylät ovat alun perin Kiinasta, mutta niitä on etenkin viime vuosina alkanut näkyä entistä enemmän täällä Suomessakin, mitä erilaisimmilla täytteillä. Olen reissuillani syönyt baoja usein ja rakastan niiden ihanaa, pehmeää ja ilmavaa koostumusta. Erityisen hyviä baot ovat mielestäni silloin, kun pehmeiden sämpyölöiden vastapainona on rapeat täytteet.

Nyt kun Vaasan on tuonut markkinoille valmiit The Bao Bun -sämpylät, voi baoilla herkutella kotonakin, eikä tehtäväksi jää enää kuin täytteiden valmistus. Sämpylät lämmitetään mikrossa, kattilassa siivilässä tai perinteisessä bambuisessa höyrytyskorissa. Ja voin sanoa, ettei maksa vaivaa alkaa tekemään sämpylöitä alusta asti itse. Kotona höyrytetyt valmiit sämpylät menevät tuoreista ihan täysin!

Täytin baot tällä kertaa rapeaksi leivitetyllä tofulla, inkiväärikurkuilla, herkullisella maapähkinäkastikeella, korianterilla ja tujauksella Srirachaa. Tofujen leivitystaikinan maustoin kiinalaisella viismausteella, mutta voit halutessasi korvata sen esimerkiksi sipuli- ja valkosipulijauheilla.

Vinkki! Voit korvata maapähkinäkastikkeen soijakastikkeen ja seesamiöljyn valmiilla hoisin-kastikkeella.

tofutäytteiset bao-sämpylät

8 kpl

Inkiväärikurkut

 • 1 kurkku
 • 2 rkl sokeria
 • 1/4 tl suolaa
 • 2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
 • 1 limen mehu
 • 1 rkl raastettua inkivääriä

Maapähkinäkastike

 • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
 • 1 tl soijakastiketta
 • 2 tl seesamiöljyä
 • 1/2 limen mehu
 • 1/4 dl vettä tai tarpeen mukaan

Rapea tofu

 • 1 pkt / 270 g maustamatonta tofua
 • 1/2 dl perunajauhoja
 • 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl kiinalaista viismaustetta
 • 1/2 tl suolaa
 • noin 1 dl vettä
 • noin 4 dl panko-korppujauhoja
 • seesamiöljyä paistamiseen

Lisäksi

 1. Valmista ensin kurkut. Leikkaa kurkku viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja kaada seos kurkkujen päälle. Ravista ja jätä jääkaappiin maustumaan muiden ainesten valmistamisen ajaksi.
 2. Sekoita maapähkinäkastikkeen kaikki aineet yhteen. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan notkea.
 3. Kääri tofu muutamaan kerrokseen talouspaperia ja pane tofukäärö painon alle kuivumaan. Sekoita laakeassa astiassa yhteen perunajauhot, vehnäjauhot, mausteet ja vesi. Levitä panko-korppujauhot toiseen laakeaan astiaan. Leikkaa tofusta 8 yhtä paksua viipaletta. Dippaa viipaleet ensin jauhoseokseen ja pyörittele tofu sitten korppujauhoissa. Jatka, kunnes kaikki tofut on leivitetty. Paista tofut rapeiksi ja kauniin ruskeiksi paistinpannulla runsaassa seesamiöljyssä.
 4. Kuumenna bao-sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan (mikrossa tai kattilassa siivilässä). Täytä sämpylät tofulla, inkiväärikurkuilla, maapähkinäkastikkeella, chilikastikkeella ja korianterilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja syö heti.

9 vastausta kirjoitukseen “Tofutäytteiset bao-sämpylät

 1. Nää oli niiiin hyviä <3 Ihan huippu resepti! Lapset tykkäs kans kovasti. Nää sun reseptit kyllä toimii joka kerta. Kiitos mahtavasta blogista! Se on auttanut mua tosi paljon vuoden alussa aloitetulla vegaanipolulla! Mistään en oo joutunut luopumaan, vaan päin vastoin oon sun reseptien ja vinkkien avulla löytäny paljon uusia, mahtavia makuelämyksiä!

 2. Ihania olivat, todella maistuvia! Tehtiin miehen kanssa vain yksi paketti ja hyvin olisi uponnut toinenkin. Huomenna uudestaan. Kiitos taas huippureseptistä!

  1. Heh, joo ymmärrän! Tuplasatsin tekeminen on enemmän kuin suositeltavaa :) Kiva kuulla, että maistui!

 3. Nämä olivat kyllä ihan superhyviä, täydellinen makumaailma! Ollaan tehty jo useampi kerta. Ainoa harmin aihe ovat olleet nuo sämpylät, joissa olemme saaneet jo muutaman paketin jossa sämpylät ovat olleet homeessa ennen pakkauksen avaamista.

  1. Voi ei, onpa harmi kuulla sämpylöistä! Olettehan laittaneet Vaasanin asiakaspalveluun viestiä? Jos tuotteissa on laatuongelmia, niin sielläkin varmasti halutaan tietää asiasta, jotta ne voidaan korjata.

   Mutta pääasia, että maistui! :)

 4. Oli kyllä erinomaista makuelämystä! Miten saat panko-korrpujauhon tarttumaan tofuseen kun olet sen juuri ennen kuivattanut ja pyörittänyt jauhoissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights