Grillattu munakoiso ja vegaaninen feta

Parasta mitä munakoisolle voi tehdä, on laittaa se grillliin.


Viime viikolla meitä hellittiin mahtavilla grillausilmoilla! Eilen kokoonnuttiin porukalla vegaanisten grilliherkkujen ääreen ja grillailtiin muun muassa tempeä, erilaisia kasviksia, tuoretta ananasta ja tätä herkullista munakoisoa vegaanisella fetalla höystettynä.

Jos olet kuvitellut, että et pidä munakoisosta tai et osaa valmistaa sitä, suosittelen kokeilemaan vielä uudelleen. Munakoison valmistamisessa juju on överissä oliiviöljyn käytössä ja siinä, että sitä malttaa paistaa tarpeeksi kauan. Munakoisosta tulee ihanaa, kun siihen grillaa lähes rapean paistopinnan ja samalla sisus pehmenee. Kirjoittelin muuten Hesariin taannoin lisää munakoisoreseptejä, lämmin suositus myös niille!

Grillattu munakoiso ja vegaaninen feta

4-5 annosta

Vegaaninen feta

 • 2 pkt / á 160 g kaurapalaa (Yosa)
 • 1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä*
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 2 valkosipulinkynttä
 • sormisuolaa

Grillattu munakoiso

 • 2 munakoisoa (á noin 300 g)
 • noin 1 dl oliiviöljyä
 • 2 rkl ras el hanout -mausteseosta*
 • suolaa

Lisäksi

 • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa ja minttua
 1. Valmista feta mieluiten edellisenä päivänä. Kuutioi kaurapalat ja laita ne kannelliseen astiaan. Lisää oliiviöljy sekä sitruunan kuori ja -mehu. Viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää ne joukkoon. Lisää reilusti sormisuolaa ja laita fetat jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi.
 2. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi. Sudi munakoisot oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle mausteseosta ja suolaa. Grillaa munakoisot molemmin puolin melko kuumassa grillissä kauniin värisiksi ja pehmeiksi. Grillaa munakoisoja mieluummin hieman liian kauan kuin liian vähän aikaa
 3. Levitä munakoisot lautaselle ja murusta päälle feta. Lisää päälle vielä tuoreet yrtit.

*Voit halutessasi korvata ras el hanoutin juustokuminalla, tuoreella korianterilla ja chilillä.

4 vastausta kirjoitukseen “Grillattu munakoiso ja vegaaninen feta

 1. Olen aivan samaa mieltä (tai en ole onnistunut saamaan munakoisosta mitään parempaa)!

  Olisikohan jollakin tietoa mistä saisi tavallista kuminaa? En pidä juustokuminasta (jotenkin hikinen maku), mutta kotipihallani kasvanut oli herkullista mm. leivässä. Kuminaa sai vielä 90-luvullakin kaupoista, mutta nyt vain juustokuminaa.

  1. Kumina kuuluu kyllä mm. Santa Marian valikoimiin, vaikkei sitä ihan joka kaupasta taida tosiaan löytyä! Kannattaa pyytää omaan kauppaan, jos siellä ei ole.

   Juustokuminalla ja kuminalla ei muuten oikeastaan ole mitään tekemistä keskenään (eivät edes ole saman suvun kasveja nimestä huolimatta). En siis lähtisi resepteissä niitä vaihtamaan päittäin. Juustokumina on oleellinen osa mm. monissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan resepteissä, enkä niissä ainakaan lähtisi korvaamaan kuminalla. Jos juustokuminaa ei halua käyttää, niin tilalle voi laittaa vaikkapa jauhettua korianteria.

 2. Apua. Yksi vieraistNi on ehdoton vegaani. Muut syövät poronpaistia/savulohta. Mitä tarjoan. Pitäisi olla mielellään sellainen jonka voi esivalmistella etukäteen hyvin pitkälle. Vieraita on paljon ja keittiössä noutopöytä. Toki ulkona lisäksi grilli käytettävissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights