Bataatti-papuquesadillat

Lapsiperheen vegaanikeittokirja on nyt ennakkotilattavissa. Tässä reseptimaistiainen kirjasta.


Olemme tämän vuoden pakertaneen ystäväni Suvin kanssa Lapsiperheen vegaanikeittokirjaa. Opus on nyt painossa ja ilmestyy virallisesti 3.9. Kirjaa voi kuitenkin nyt jo tilata ennakkoon Adlibriksen kautta!

Halusimme Suvin kanssa tehdä kirjan, joka on tarkoitettu kaikenlaisille perheille, joissa halutaan syödä herkullista ja terveellistä kasvisruokaa. Lukija voi valita, poimiiko arkeen esimerkiksi yhden kasvisruoka­reseptin viikossa, lähteekö kokeilemaan kirjan innoittamana vegaa­nista kuukautta vai kasvattaako lapset täysin kasvipohjaisella ruoka­valiolla. Me tarjoamme ideoita, vinkkejä, tietoa ja toivottavasti myös intoa uusiin ruokakokeiluihin! Lapsiperheen vegaanikeittokirja on rakennettu kuuden viikon kiertävän arkiruokalistan ympärille. Etukäteen suunniteltu ruokalista ja valmiit reseptit helpottavat kiireistä lapsiperhearkea. Kirjan reseptit ja ravitsemustieto-osiot on tarkistanut laillistettu ravitsemusterapeutti.

Lapsiperheen vegaanikeittokirjasta löydät reseptien lisäksi vinkkejä esimerkiksi siihen, kuinka lapset saa syömään enemmän kasviksia, vinkkejä valikoiville lapsille ja infoa vegaanilasten ravitsemuksesta. Kirjan reseptit soveltuvat 1-vuotiaille ja sitä vanhemmille, mutta löydät kirjasta myös tietoa raskausajan ja pikkulasten ruokavaliosta. Kirjan reseptien joukosta löydät joitakin blogista tuttuja lapsiperheiden suosikkeja sekä liudan uusia herkkureseptejä. Kuuden viikon ruokalistan lisäksi kirjassa on reseptejä lastenjuhlia, aamiaisia ja välipaloja varten.

Tässä kirjasta yksi reseptimaistiainen, joka on yksi omista suosikeistani tästä kirjasta. Nämä superhyvät bataattiquesadillat uppoavat myös lihansyöjille! Juustokastikkeen sijaan quesadillat on täytetty mehevällä bataattisoseella, joka pitää letut kasassa ja ennen kaikkea maistuu mahtavalta.

Bataatti-papuquesadillat

4-6 annosta

BATAATTISOSE

450 g bataattia
noin 3⁄4 dl keitinvettä
1⁄2 dl ravintohiivahiutaleita
1 rkl rypsiöljyä
hyppysellinen suolaa

PAPUPAISTOS

1 tlk / 230 g mustapapuja
1 tlk / 230 g kidneypapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
1 1⁄2 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
suolaa
1⁄2 limetin mehu

AVOKADODIPPI

2 isoa kypsää avokadoa
1 dl turkkilaista kaurajogurttia
1 1⁄2 limetin mehu
hyppysellinen suolaa

LISÄKSI

8 kpl keskikokoisia (täysjyvä)tortillalettuja
rypsiöljyä paistamiseen
tuoretta korianteria

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä pehmeäksi. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loput pois. Soseuta bataatti keitinveden, ravintohiiva­hiutaleiden, öljyn ja suolan kanssa tasaiseksi soseeksi.

Sillä välin kun bataatti kiehuu, huuhtele ja valuta pavut. Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja paprika. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää mausteet. Kuumenna, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua, ja lisää pannulle sipulit ja paprika. Kuullota hetki. Lisää pannulle pavut
ja limetin mehu. Jatka paistamista vielä hetki, kunnes sipuli on kunnolla pehmennyt.

Valmista avokadodippi. Lusikoi avokadon hedelmäliha korkeareunaiseen astiaan. Lisää jogurtti ja limetin mehu. Soseuta tasaiseksi. Mausta hyppysellisellä suolaa.

Kokoa quesadillat: Ota kaksi tortillalettua ja levitä molemmille ohut kerros bataattisosetta. Levitä toiselle letulle myös papupaistosta ja nosta tortillaletut päällekkäin täytetyt puolet vastakkain. Paista quesadillat molemmin puolin kauniin värisiksi. Jatka, kunnes kaikki tortillaletut on käytetty.

Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa tuoreen korianterin ja avokadodipin kanssa.

Odottelemme jo innolla teidän palautetta kirjasta! Toivottavasti voimme tämän kirjan avulla tehdä kiireisestä syksystä ja arjesta vähän helpomman ja innostaa perheitä syömään ilmastoystävällistä ruokaa.

2 vastausta kirjoitukseen “Bataatti-papuquesadillat

  1. Hei,
    Hommasin juuri itselleni aikaisemman ruokakirjasi; osin toki siksi että tarvitsen hyviä vegaanireseptejä mutta osin myös siksi, että arvostan työtäsi ja sitä on kiva tukea. Halusin antaa kiitokseni myös suoraan sinulle. Jännitin vegaaniruokavalioon siirtymistä (sekasyöjästä vegaaniksi ennen vuodenvaihdetta) ja sitä etten osaa enää kokata. Tosi asiassa tämä vaihdos on tuonut vain lisää iloa keittiöön ja olen innostunut enemmän ruoanlaitosta. Siinä reseptisi ovat olleet mahtava apu, niihin voi luottaa että ne toimii.

    1. Kiitos ihanasta kommentista! Ihan huippua kuulla, että mun resepteistä on ollut iloa ja apua.
      Tsemppiä vegaanipolulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights