Kantarellignocchit

Helppo kesäruoka gnoccheista ja kantarelleista.


Onnenpäivä! Sain eilen vanhemmiltani kotiinkuljetuksena kantarelleja, valkosipulia ja mustikoita. Kantarellit pääsivät heti pannulle gnocchien kanssa. Minulla on tässä ollut samalla pieni kaappientyhjennysprojekti keittokirjan tekemisen jäljiltä ja olen koittanut selvitä ostamalla mahdollisimman vähän mitään kuiva-aineita. Tämänkin ruoan kaikki raaka-aineet löytyi valmiiksi kaapista ja keittiön ikkunalla notkunut basilikakin pääsi hyötykäyttöön. Ihana, simppeli ja juuri sopivan tuhti loppukesän ruoka! Jos haluat, tähän sopii sekaan myös pannulla rapeaksi paistettu savutofu, mutta välillä tällainen pelkkä hiilaripommikin on ihan paikallaan.

kantarellignocchit

2-4 annosta

 • 500 g perunagnoccheja*
 • 1 rkl tryffeliöljyä
 • 1 l kantarelleja
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 kesäsipuli varsineen
 • suolaa ja mustapippuria
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 • tuoretta basilikaa

Saksanpähkinäparmesaani

 • 150 g saksanpähkinöitä
 • 4 rkl ravintohiivahiutaleita
 • 1/4 – 1/2 tl suolaa
 1. Valmista ensin parmesaani. Hienonna pähkinät esimerkiksi ison veitsen ja leikkuulaudan avulla. Sekoita kaikki aineet yhteen. Yli jääneen parmesaanin voit säilyttää tiiviissä astiassa, se säilyy kuukausikaupalla.
 2. Hienonna kantarellit. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
 3. Kiehauta gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan (2 min). Valuta.
 4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sienet. Paista kunnes sienet ovat hieman ruskistuneet. Lisää pannulle sipulit ja gnocchit ja jatka paistamista, kunnes gnocchit ovat saaneet vähän väriä. Lisää pannulle lopuksi saksanpähkinät ja basilika.
 5. Viimeistele annokset pähkinäparmesaanilla.

* Suurin osa kaupoissa myytävistä perunagnoccheista on vegaanisia, ja ne löytyvät kauppojen tuorepastahyllyltä. Tarkista kuitenkin, etteivät ne sisällä kananmunaa! Vegaanisia gnoccheja löytyy esimerkisi DeCecco-pastabrändiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights