Vegaaninen laab-salaatti

Kaupallinen yhteistyö SanPellegrino | Makumatka Laosiin! Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Tämä on superhelppo tehdä ja lopputuloksena on täydellisen raikas kesäruoka.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SanPellegrinon kanssa. 

Tämä resepti on oikeastaan saanut inspiraationsa Laosin sijaan Turusta. Turussa asuessani söin usein ihanassa Kuori-ravintolassa, jonka jumalaisen hyvä seitan laab kutkuttelee makuhermoja vieläkin, vaikka annosta ei enää hetkeen ole ollut ravintolan listalla. Mutta onneksi onnistuin nyt tekemään tätä myös kotona ja samalla pääsin makumatkalle sekä Turkuun että Kaakkois-Aasiaan.

Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa ”vegelihasta”, kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta. Kuoren tyyliin salaattikipoista tarjoiltu laab on ihan täydellistä kesäruokaa, jonka voi helposti ottaa mukaan vaikka piknikille. Pakkaa laab mukaan kannelliseen astiaan ja täytä salaatinlehdet paikan päällä.

Piknikille sopii juomaksi SanPellegrinon ihanan raikkaat virvoitusjuomat. Laab-salaattien kanssa suosittelen lempeää Aranciata rosso -veriappelsiinjuomaa, joka sisältää 20% hedelmämehua. Luonnostaan makea veriappelsiini sopii näiden raikkaan kirpeiden laab-salaattien kanssa mahtavasti. Vaikka en normaalisti ole limuihmisiä, näitä SanPellegrinon virvoitusjuomia on tullut tänä kesänä litkittyä tölkki jos toinenkin. Olen tainnut jäädä vähän koukkuun näihin raikkaisiin, hedelmäisiin makuihin!

Laabin raaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta lopputulos on uskomattoman herkullinen.

Vegaaninen laab-salaatti

4 annosta

Kastike

 • 2 ison limen raastettu kuori
 • 2 ison limen mehu
 • 2 rkl soijakastiketta
 • 1 rkl thaimaalaista sienikastiketta* (ei välttämätön)
 • 2 rkl kookos- tai fariinisokeria
 • 2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna

Muut aineet

 • 1 kesäsipuli varsineen
 • 1 miedohko punainen chili
 • iso kourallinen tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa
 • 280 g vegejauhista/nyhtökauraa/beanit-murua
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1 iso keräsalaatti
 1. Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu. Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet. Sekoita.
 2. Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili. Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.

*Sienikastiketta voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista tavallisista ruokakaupoista.

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen laab-salaatti

 1. Tein soijarouheesta jonka valmistin ensin jauhikseksi ja huomioin loppurseptin suolan määrässä. Tosi hyvää ja varmasti menee vakikäyttöön työpäiviin lounaiksi! Ihanaa saada myös tällaisia ruokaisia mutta kuitenkin raikkaita reseptejä :)

 2. San Pellegrino on Nestlen tuotemerkki että aika todella mauton kaupallinen yhteistyö tällä kertaa. Resepti kuulostaa herkulliselta, ehdottomasti testiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights