Vegepyörykät harissa-tomaattikastikkeessa

Kaupallinen yhteistyö Naturli | Valmiit vegepyörykät mausteisessa tomaattikastikkeessa, superhyvää ja helppoa!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Naturlin kanssa. 

Rakastan pohjoisafrikkalaista harissa-tahnaa. Sen mausteisuus ja tulisuus sopii moneen ruokaan, mutta erityisesti pidän siitä tomaattipohjaisten ruokien maustajana.

Naturlin uudet soijapohjaiset vegepyörykät on sekä rakenteensa että makunsa puolesta mitä mainioin tuote erilaisiin kastikkeisiin:  niistä voi tehdä perinteisen ruskean kastikkeen perunamuusin kanssa, mutta minä kokkasin tällä kertaa tämän mausteisemman tomaattiversion. Tämän harissakastikkeen voi syödä sellaisenaan esimerkiksi flatbreadin kanssa tai riisin tai perunamuusin kyljessä.

Vegepyörykät harissa-tomaattikastikkeessa

4-6 annosta

 • 1 pkt / 300 g Naturli Veggie Balls -vegepyöryköitä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 200 g herkkusieniä
 • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 tl jauhettua korianteria
 • 1 tl juustokuminaa
 • suolaa
 • 1-2 rkl harissaa
 • kourallinen tuoretta pinaattia
 • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
 • tarjoiluun pita- tai ohutleipiä/perunamuusia/riisiä
 1. Kuumenna paistinpannu ja laita pyörykät paistumaan paistinpannulle keskilämmölle.
 2.  Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet noin neljään lohkoon.
 3. Kuumenna paistinpannu ja lisää jäiset kasvispyörykät pannulle paistumaan. Kuumenna toinen paistinpannu ja lisää sille öljy. Kuullota sipulisilppua hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä  ja ne alkavat hieman ruskistua. Lisää pannulle valkosipuli, korianteri ja juustokumina ja tarvittaessa tilkka öljyä. Kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää pannulle tomaattimurska ja keittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
 4. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon harissa ja pinaatti ja sekoita. Lisää lopuksi paistetut pyörykät ja koristele valmis annos lehtipersiljalla.

Vinkki! Harissa on aika tulista, joten lisää sitä kastikkeeseen maun mukaan.

Kannattaa muuten kurkata Naturlin uudistunut tuotevalikoima heidän nettisivuiltaan! Kestosuosikikseni muodostuneen levitteen lisäksi Naturlin Suomen valikoimassa on nyt myös näitä herkullisia pyöryköitä, vegejauhista, nugetteja ja jäätelöitä, joista suolakaramelli on ihan erityisen hyvää! Suositus!

4 vastausta kirjoitukseen “Vegepyörykät harissa-tomaattikastikkeessa

 1. Hei! Missä vaiheessa tomaattikastike laitetaan pannulle kuumenemaan? En löydä ohjeesta. Kiva jos ehdit vastata :)

  1. Ah, se olikin vähän epäselvästi ilmaistu, kiitos huomiosta! Muokkasin reseptiä hieman, nyt pitäisi olla selkeää :)

 2. Ostin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Naturlin levitettä, joka oli aivan mahtava tuttavuus! Siitä innostuneena olenkin lueskellut muista Naturlin tuotteista, kovasti haluaisin niitä testailla, mutta harmillisen huonosti olen onnistunut omista lähikaupoista näitä toistaiseksi löytämään. Jättäisin kauppiaalle mielelläni toiveen tilata valikoimiin jotain näistä, kunhan vain saisin päätettyä, mikä on se helpoin tuote kokeiluun. Ehkäpä juurikin pyörykät! Satunpa itsekin olemaan lisäksi harissan suuri ystävä – kiitos parin vuoden takaisen harissa-linssikeittosi reseptin!

  1. Heippa! Kiva kuulla, että sinäkin olet löytänyt sen Naturlin levitteen! Se on kyllä ihan huippuhyvä tuote.
   Nämä muut tuotteet (pyörykät, nugetit, jauheliha ja jäätelöt) ovat vielä sen verran uusia tuttavuuksia Suomessa, että eivät ehkä ole ehtineet ihan kaikkiin kauppoihin vielä. Mutta kannattaa tosiaan jättää toive sinne sun lähikauppaan! Mä liputan ehdottomasti näiden pyöryköiden puolesta (toki kannattaa jättää toive vaikka kaikista tuotteista!), supernäppärä arkivara olla aina pakastimessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights