Vegaaniset Biscoff-korvapuustit

Keksitahnalla täytetyt korvapuustit. Täydellistä!

Olen viettänyt vuosien varrella paljon aikaa Alankomaissa ja tutustuin siellä aikoinaan alun perin belgialaiseen speculoos-tahnaan, joka on siis vähän piparkakkumaisista kekseistä tehtyä levitettä. Nyt vihdoinkin tätä kamaa saa myös Suomesta, Biscoff-nimellä. Onnenpäivät!

Biscoff-levite on ihan sairaan hyvää sellaisenaan suoraan purkista lusikoituna, mutta siitä voi myös leipoa yhtä sun toista hyvää. Ensi viikolla jaan Biscoff-toffeen reseptin, mutta sitä ennen pullien pariin. Huomenna 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää, joten mikä ihana tekosyy leipoa pullaa!

Biscoff-KORVAPUUSTIT

12-15 kpl

Pullataikina

 • 2 1/2 dl kookos- tai kauramaitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 3/4 dl rypsiöljyä

Täyte

 • 2 dl Biscoff-levitettä
 • jauhettua kanelia

Pinnalle

 • kauramaitoa
 • raesokeria
 1. Valmista ensin pullataikina kohoamaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
 2. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 3. Vaivaa kohonnut pullataikina kiinteäksi palloksi. Kauli taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm).  Kuumenna Biscoff-tahnaa mikrossa noin 10 sekuntia tai kunnes se on hieman juoksevampaa ja levittyy helpommin. Levitä tahna pullalevyn päälle ja ripottele pinnalle kanelia. Kääri pulla pitkittäin rullaksi, jätä sauma pohjalle ja leikkaa vinoin viilloin kolmion mallisiksi paloiksi. Laita pullat kapea puoli ylöspäin uunipellille, litistä keskustaa peukalolla ja anna kohota.
 4. Voitele kohonneet pullat kauramaidolla ja ripottele pinnalle raesokeria.
 5. Paista pullia (225°C) uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights