Harissalla maustettu fenkoli-perunavuoka

Kaupallinen yhteistyö Friendly Viking’s | Sopivasti tulinen helppo perunavuoka, joka sopii myös pääsiäispöytään.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Friendly Viking’sin kanssa. 

Pääsiäinen on jo ihan nurkan takana! Vaikka tänäkin vuonna pääsiäistä on vietettävä kotioloissa lähipiirin kesken, voi silti sentään syödä hyvin. Tämä ihana harissalla maustettu fenkoli-perunavuoka sopii ihan loistavasti pääsiäispöytään. Se sopii mahtavasti esimerkiksi kasvispyöryköiden, appelsiiniglaseeratun tofukinkun tai seitanpihvien kanssa.

Minulla ei ole tapana säästellä (kaura)kerman kanssa kun teen ruokaa, mutta välillä sille kaipaa vaihtelua! Astetta happamampi ja raikkaampi kermaviiliä muistuttava Friendly Viking’sin kotimaisesta kaurasta valmistettu Sour Oat sopii ihan loistavasti ruoanlaittoon, kuten erilaisiin laatikkoruokiin, pastan sekaan tai sosekeittojen pinnalle. Sour Oat on tietysti myös mitä mainioin dippikastikepohja sipseille tai kasviksille! Sekoita Sour Oatin joukkoon tilkka sitruunamehua ja haluamasi dippikastikejauhepussi (vegaaniset voit tarkistaa Vegaanituotteet.netistä) tai mausta oman maun mukaan. Sour Oat on muuten myös gluteeniton!

harissalla maustettu fenkoli-perunavuoka

4 annosta

 • 400 g kiinteitä perunoita
 • 1 keskikokoinen fenkoli
 • 10 cm pätkä purjoa
 • 1 tlk / 230 g punaisia tai vihreitä linssejä
 • 1 prk / 200 g Friendly Viking’s Sour Oatia
 • 1-2 rkl harissaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • ½ sitruunan raastettu kuori
 • 1 rkl sitruunan mehua
 • ½-1 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä
 • tuoreita yrttejä tarjoiluun
 1. Kuumenna uuni (225°C).
 2. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten homma käy raastinraudan viipalointiterällä tai mandoliinileikkurilla, mutta onnistuu myös veitsellä. Poista fenkolista kanta ja leikkaa viipalointiterällä suikaleiksi. Leikkaa purjo renkaiksi.
 3. Huuhtele ja valuta linssit.
 4. Sekoita Sour Oatin joukkoon harissa, oliiviöljy, sitruunan kuori ja -mehu sekä suola ja pippuri. Sekoita kulhossa hyvin yhteen kasvikset, linssit ja Sour Oat-mausteseos. Levitä seos uunivuokaan ja pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä.
 5. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä (paistoaika vaihtelee sen mukaan, kuinka paksuja perunaviipaleet ovat). Voit paistaa vuokaa viimeiset minuutit ilman foliota, niin pinta ruskistuu kauniisti.
 6. Anna vetäytyä hetki ja koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua. Syö salaatin kanssa.

Huomioita reseptistä

 • Haluatko oikaista? Korvaa perunat pakastealtaan peruna-sipulisekoituksella.
 • Harissat maistuvat merkistä riippuen vähän erilaisilta. Suosittelen tähän Baban harissaa, joka on ihanan valkosipulista. Harissa on melko tulista, joten otathan sen huomioon maustaessasi.
 • Kaipaatko lisää proteiinia? Tarjoa vuoka esimerkiksi soijapyöryköiden kanssa.

8 vastausta kirjoitukseen “Harissalla maustettu fenkoli-perunavuoka

 1. Paljonkohan tuo tölkillinen linssejä vastaa kuivattuja, jos itse keittää? Kuivattuja ehkä puolitoista desiä ennen keittoa?

 2. Minulla on menossa vanhaksi Oatlyn turkkilaista jugurttia sekä saman brändin kaurafraichea. Luuletko, että jompi kumpi noista purkeista voisi korvata ohjeessa käytetyn sour oatin?

 3. Hyvältä vaikuttaa tämäkin ohje! Jos haluaisi vielä vähän lisää kasviksia (en ikinä jaksa tehdä salaattia arkena), niin mikä vois sopia tähän? Tomaatti? Paprika? Vihreät pavut? Joku muu?

  1. Kiva kuulla, että ohje vaikuttaa lupaavalta! Varmaan kaikki noista sun mainitsemista voisi toimia, mutta itse laittaisin ehkä lehtikaalia tai pinaattia. Mäkään en kyllä juuri koskaan tee erikseen salaattia, vaan pilkon aina vaan lautasen reunalle kasviksia.

 4. Tulipa tosi hyvää ruokaa, kiitos jälleen hyvästä reseptistä! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights