Nopea herne-tahinipasta

Tämä superhelppo ja nopea pasta on uusi arkiruokasuosikkini!


Lähi-idän keittiöistä tuttu tahini on yksi lempiraaka-aineistani. Hummuksen ja muiden Lähi-idän ruokien lisäksi tahini sopii mainiosti myös moneen muuhun, kuten tähän herkulliseen pastaan! Herneiden makeus taittaa sopivasti tahinin luonnollista kitkeryyttä. Tästä tuli superhyvää, eikä valmistamiseen kulu varttia kauempaa.

nopea herne-tahinipasta

kahdelle

 • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
 • 1/2 ruukku basilika
 • 1/2 ruukku lehtipersiljaa (tai lisää basilikaa)
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2-3 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia
 • 1/2 pienehkön sitruunan mehu
 • kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa
 • (1 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • 180-200 g fusillipastaa
 1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Soseuta sauvasekoittimella yhteen herneet, yrtit, valkosipulinkynsi, tahini, sitruunan mehu ja öljy. Lisää öljyä, kunnes koostumus on sopivan notkea. Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa ravintohiivahiutaleita.
 3. Sekoita yhteen keitetty pasta ja herne-tahiniseos. Koristele tuoreella basilikalla.

Huomioita reseptistä

 • Tahinin valinnassa kaupassa kannattaa olla tarkkana: kuorituista seesaminsiemenistä valmistettu vaalea juokseva tahini on kaikkein parasta, eikä tähän reseptiin kannata käyttää sitä useimmista kaupoista löytyvää Urtekramin tummaa tahinia. Esimerkiksi Baba, Foodin ja Filos -tuotemerkkien alta löytyy hyvää tahinia! Itse ostan tahinin yleensä Lähi-idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista, sillä siellä se on edullisinta.
 • Rummolla on mun tämän hetkiset pastasuosikit. Niiden suutuntuma on tosi hyvä! Tähän reseptiin kannattaa valita fusillin tyyppinen kierrepasta, johon herne-tahinikastike tarttuu hyvin kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights