20 minuutin bataattinachot

Kaupallinen yhteistyö Auran | Superhelpot ja nopeat bataattinachot.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Auran kanssa. 

Vielä vähän jotain muuta ennen jouluruokaövereitä! Moni muistaakin herkulliset perunanachot muutaman vuoden takaa, mutta tällä kertaa valmistin nachot perunan sijaan bataatista. Halusin myös vähän oikaista, joten laitoin bataattinachojen täytteeksi Auran Härkis® Tex Mex -täytettä, joka ei kaipaa mitään muuta valmistelua kuin lämmityksen. Lisäsin täytteen joukkoon purkillisen mustapapuja ja lisäsin nachopellin päälle vain erilaisia tilpehöörejä. Kastikkeeksi bataattinachoille sopii täydellisesti Auran uusi Spicy Tomato tex mex -kastike. Niin helppoa ja hyvää! Bataattinachot sopivat täydellisesti illanistujaisiin, mutta nopeutensa puolesta myös arkiruoaksi!

Auran Härkis® Tex Mex -täyte sopii mahtavasti myös tortillojen täytteeksi tai vaikkapa kiusauksiin. Täyte sisältää Härkistä, linssejä, maissia ja superhyvin mausteita, joten ruoanlaitosta selviää minimaalisella vaivalla. Pussi säilyy muuten huoneenlämmössä, joten täyte on näppärä ottaa mukaan myös esimerkiksi mökille tai retkelle.

20 minuutin bataattinachot

3-4 annosta

  1. Kuumenna uuni 225°C.
  2. Harjaa bataatit puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ne ohuiksi mahdollisimman tasapaksuiksi viipaileiksi. Jos bataatti on iso, voit leikata sen ensin viipaileiksi, ja viipaleet nachomaisiksi kolmioiksi.
  3.  Pyörittele bataattiviipaleet öljyssä ja suolassa. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes viipaleet alkavat saada väriä.
  4. Huuhtele ja valuta pavut ja sekoita ne yhteen Härkis Tex Mex -täytteen kanssa. Kuumenna täyte mikrossa tai kattilassa. Silppua kevätsipuli, leikkaa chili viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Lohko lime.
  5. Levitä bataattiviipaleet isolle lautaselle ja lusikoi täyte päälle. Lisää pinnalle kevätsipuli, tomaatti, chili ja korianteri. Lisää päälle lopuksi kastiketta, limelohkot ja tuore korianteri.

Vinkki! Spicy Tomato -kastikkeen lisäksi tähän ruokaan sopii myös perunanachojen juustokastike ja/tai Auran valmiit vegaaniset majoneesit. Myös guacamole sopii joukkoon! Jos jääkaapissa sattuu olemaan valmiina Auran chililevitettä, siitäkin tulee ihana nachokastike kaurafraicheen sekoitettuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights