Helpot lehtitaikinapullat

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras | Pikapullat herkullisella piparkakkutäytteellä.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa. 

Kaikenlaiset pullat, korvapuustit ja bostonkakut ovat lempileivonnaisiani, mutta aina ei ehdi tai viitsi alkaa vaivaamaan ja kohottelemaan hiivataikinaa. Onneksi superherkulliset ja ihanan jouluiset täytepullat syntyvät helposti lehtitaikinasta! Taikinan sisälle kääräistään piparkakkumaustetta ja pähkinöitä, taikina rullataan, leikataan ja paistetaan. Ja halutessaan pullat voi vielä amerikkalaiseen tyyliin viimeistellä tuorejuustokuorrutteella. Helppoa ja niin hyvää!

Myllyn Parhaalta on muuten tänä syksynä tullut valikoimaan palmuöljytön lehtitaikina! Vaikka käytän itsekin satunnaisesti palmuöljyä sisältäviä tuotteita, on tosi hienoa että yritykset ovat alkaneet etsimään vaihtoehtoja palmuöljylle. Ja mikä parasta, tämän Myllyn Parhaan uuden taikinan leivontaominaisuudet ovat ihan yhtä hyvät kuin ennenkin!

lehtitaikinapullat

10 kpl

 • 1 pkt / 5 levyä Myllyn Paras lehtitaikinaa (palmuöljytön)
 • 1-2 rkl vegaanista margariinia sulatettuna
 • 2 rkl sokeria tai fariinisokeria
 • 1 rkl piparkakkumaustetta
 • 1 tl kanelia
 • ½ tl vaniljasokeria
 • 1 dl rouhittuja pähkinöitä (pekaani- ja saksanpähkinöitä)

Kuorrute

 • 100 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 dl tomusokeria
 • 1-2 tl vettä
 • pekaanipähkinärouhetta ja kanelia koristeluun
 1. Sulata lehtitaikinalevyt huoneenlämmössä. Kauli taikinalevyt pari senttiä pidemmiksi.
 2. Kuumenna uuni (225°C).
 3. Sekoita yhteen sokeri, piparkakkumauste, kaneli ja vaniljasokeri. Voitele lehtitaikinalevyt margariinilla (jätä  jokaisen taikinalevyn toisesta lyhyestä sivusta noin ½-1 cm voitelematta). Ripottele margariinin päälle sokeriseos ja pähkinärouhetta.
 4. Rullaa lehtitaikinalevyt lyhyeltä sivulta alkaen. Kostuta voitelematon pätkä taikinaa vedellä ja kiinnitä se tiukasti taikinarullaan. Leikkaa taikina keskeltä kahtia ja nosta leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
 5. Paista pullia uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
 6. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen esimerkiksi haarukalla ja levitä pullien päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja kanelia.

Huomioita reseptistä

 • Jostain syystä jotkut kaurapohjaiset tuorejuustot juoksettuvat välillä kun niitä sekoittaa. En osaa sanoa mistä tämä johtuu, mutta jos haluat varmistaa kuorrutteen onnistumisen voit käyttää esimerkiksi Violifen vegaanista tuorejuustoa.
 • Jos haluat ei-jouluisen version pullista, jätä piparkakkumauste pois ja laita tilalle kanelia.
 • Jos olet allerginen pähkinöille, voit jättää ne pois. Muuten suosittelen ehdottomasti maun takia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights