Hasselbackan palsternakat ja vegefeta-pinaattipesto

Kaupallinen yhteistyö Violife | Hasselbackan palsternakat on herkullinen ja näyttävä joulupöydän kasvisruoka.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Violifen kanssa.

Palsternakka ei ole aina kuulunut lemppareihini, mutta olen nyt tämän vuoden aikana innostunut siitä! Olen upottanut palsternakkaa esimerkiksi sämpylöihin, mutta erityisen ihania ne on tietysti uunissa paahdettuna, kuten kaikki muutkin juurekset. Tällä kertaa tein hasselbackan palsternakkoja, jotka tarjotaan superherkullisen vegaanisen fetapeston kanssa. Tämä on ihan täydellinen lisä joulupöytään, mutta sopii kyllä muulloinkin tarjottavaksi!

Palsternakat paahdetaan uunissa Violifen uuden VIOBLOCK-vegevoin kanssa, jossa on mainio lehmänmaidosta tehdyn voin kaltainen maku ja koostumus. Höyryävän kuumat vegevoissa paahdetut hasselbackan palsternakat kuorrutetaan lopuksi ihanalla pestolla, jonka salaisuus on Violifen Greek White -vegefeta. Pinaatista, vegefetasta ja manteleista tulee ihan törkeän herkullinen pesto! Tuota pestoa voi hyvin käyttää myös esimerkiksi pastakastikkeena ja voileipien täytteenä.

hasselbackan palsternakat ja vegefeta-pinaattipesto

6 annosta

Palsternakat

 • 6 suurehkoa palsternakkaa
 • pala VIOBLOCK-vegevoita
 • sormisuolaa

Vegefeta-pinaattipesto

 • 65 g babypinaattia
 • ⅓ pkt Violife Greek White -vegefetaa
 • ½ dl mantelilastuja
 • 1 valkosipulinkynsi
 • noin ¾ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • noin ½ pienen sitruunan mehu
 • (ripaus suolaa)

Koristeluun

 • Violife Greek White -vegefetaa
 • versosekoitusta
 1.  Kuumenna uuni (200°C). Harjaa palsternakat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa niihin syviä viiltoja terävällä veitsellä. Leikkaa VIOBLOCKista pieniä paloja ja laita niitä leikkauskohtien väliin ja palsternakkojen pinnalle. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paahda palsternakkoja uunissa noin  20-25 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Jos palsteranakat uhkaavat kuivua, lisää muutama nokare vegevoita.
 2. Valmista pesto sillä välin, kun palsternakat ovat uunissa. Mittaa kaikki aineet korkeareunaiseen astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä ja sitruunaa maun mukaan!
 3. Asettele versosekoitus lautaselle. Nosta palsternakat päälle ja valuta päälle pestoa. Koristele vielä vegefetamuruilla.

2 vastausta kirjoitukseen “Hasselbackan palsternakat ja vegefeta-pinaattipesto

 1. Resepti oli tosi hyvä ja tahna myös, kunhan lopulta palsternakoista tuli valmista! Nimittäin meidän uunissa ei tullut lähellekään tuossa ajassa palsternakkojen paksummasta päästä edes ruokaveitsellä leikattavaa, vaati suunnilleen 35 min kypsennystä että saattoi sanoa pehmeäksi. En sitten tiedä onko isot palsternakat täällä vielä isompia tai vaikuttaako viiltojen määrä, sekin voi olla.

  1. Heippa! Paistoaikaan vaikuttaa aina paitsi uuni (niissä on yllättävän paljon eroja!) sekä tietysti viiltojen välien paksuus ja syvyys sekä palsternakkojen koko. Näillä muuttujilla voi hyvinkin olla vartinkin ero paistoajassa. Mutta mukava kuulla, että maistui! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights