Uunijuurekset hummuspedillä

Ras el hanout -maustetut juurekset ja hummus sopivat mahtavasti myös jouluruokien joukkoon!

Juurekset kuuluu oleellisena osana joulupöytään laatikoiden muodossa, mutta paahdetut uunijuurekset on ihana ja näyttävä lisä joulun ruokalajien joukkoon. Erityisen ihania uunijuureksista tulee, kun joukkoon lisää reilusti juuripersiljaa. Ulkomuodoltaan palsternakkaa muistuttava juuripersilja on ihanan aromaattinen ja paahtuu uunissa superherkulliseksi! Maustan uunijuurekset mieluiten Ras el hanout -maustesekoksella. Tämä pohjoisafrikkalainen mausteseos sopii myös suomalaisen joulupöydän makumaailmaan, koska se sisältää monia meidän joulumaustevalikoimasta tuttuja mausteita, kuten kardemummaa, neilikkaa, muskottipähkinää ja inkivääriä.

uunijuurekset hummuspedillä

Lisukkeeksi kuudelle

Uunijuurekset

 • 2 reilun kokoista juuripersiljaa
 • 5 eri väristä porkkanaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
 • 2 tl agavesiirappia
 • suolaa
 • (timjamia koristeluun)

Hummus

 • 1 tlk / 230 g kikherneitä
 • 1 pieni valkosipulinkynsi
 • ½  sitruunan mehu
 • ½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • ¼ dl vettä
 • 2 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia (esim. Foodin tai Filos)
 • suolaa
 1. Harjaa juurekset puhtaiksi ja leikkaa ne pitkittäin 4-6 osaan. Pyörittele kasvikset öljyssä, agavesiirappissa ja mausteissa. Paahda 225°C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.
 2. Valmista hummus sillä välin, kun juurekset ovat uunissa. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna valkosipuli. Soseuta kaikki aineet mahdollisimman sileäksi tehokkaalla sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää tahinia ja sitruunaa hummukseen oman maun mukaan. Lisää vettä, jos hummuksen koostumus on liian paksu.
 3. Levitä hummus lautaselle ja levitä paahdetut juurekset päälle. Koristele timjamilla.

Vinkki! Tavallisen hummuksen sijaan voit käyttää tässä reseptissä myös ihanan väristä jouluhummusta. Voit toki myös oikaista ja ostaa hummusta valmiina kaupasta. Suosittelen siinä tapauksessa Sevan ja Baba -merkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights